Kiváló minősítésű népdalosok

A múlt hónap végén, Budapesten a Néprajzi Múzeumban rendezték a "Tiszán innen, Dunán túl" népdaléneklési versenyt, amelyen csak olyan diákok vehettek részt, akik az általános és középiskolák tanórai keretein belül, illetve szakköri foglalkozásain sajátították el a népdaléneklés hagyományait.

A szervezők szándéka, hogy támogassák a művészeti iskolákon kívüli népdal- és népzeneoktatást is. Az országos seregszemlén nem helyezéseket, hanem minősítéseket szerezhettek a fellépők. A Biatorbágyi Általános Iskola Népi ének szakkörének tagjai Magdó Ildikó felkészítő tanár vezetésével vettek részt megmérettetésen.

A kisegyüttesek versenyében (2-4 fő) Surányi Eszter és Sára arany minősítést ért el. Az énekegyüttes kategóriában (5 v. több fő) a Leánykökörcsin énekegyüttes (Fazekas Dóra, Harnberger Viki, Bolfán Janka, Koleszár Csenge, Kovács Kata, Surányi Eszter, Surányi Sára, Koleszár Boróka, Fekete Bori, Sólyomvári Julcsi) kiemelt arany minősítést kapott.

Szóló kategóriában Bolfán Jankát ezüst, Bolyki Sárát kiemelt arany minősítéssel jutalmazták. Bolyki Sára emellett elnyerte a Zeneakadémia különdíját, egy meghívást a galgamenti táborba, ahol népdalvilágunk különleges gyöngyszemeivel ismerkedhet az egyetemistákkal együtt. A gyermekeknek ezúton is gratulálunk az eredményekhez. Külön köszönet és hála Magdó Ildikó felkészítő tanárnak az eredményes munkáért.