Felhívás: népszámlálással kapcsolatos adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésére

Tisztelt Lakosság!

A népszámlálásról szóló 2009. évi CXXXIX. törvény értelmében a Magyar Köztársaság területén 2011. október 1. és október 31. között a természetes személyekről és lakásokról nép- és lakásszámlálást kell tartani. Az adatszolgáltatás - a nemzetiségre, az anyanyelvre, a vallásra, a tartós betegségre és a fogyatékosságra vonatkozó kérdések kivételével - kötelező. Az adatszolgáltatók kötelesek a népszámlálás körébe tartozó adatokat a valóságnak megfelelően megadni.

A számlálóbiztos tájékoztatása alapján azon személyek ellen, akik adott címen nem működtek együtt a számlálóbiztossal és nem tettek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek, szabálysértési eljárás indítható. Az egyes szabálysértésekről szóló 218/2009. (XII.28.) Korm. rendelet 31/B.§-a alapján statisztikai adatszolgáltatással kapcsolatos szabálysértésnek minősül és ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható többek között az a személy, aki a szabályszerűen elrendelt statisztikai adatszolgáltatást nem, vagy nem az előírt határidőben teljesíti, illetve aki a statisztikai adatok közlésére, közzétételére vagy átadására vonatkozó jogszabályokat megszegi.

Fentiek alapján kérem a Tisztelt Lakosságot, hogy keressék fel a körzetükhöz tartozó számlálóbiztost, akinek az elérhetőségét a népszámlálási kérdőíveket tartalmazó borítékon találják meg.
Amennyiben a számlálóbiztossal nem tudnak kapcsolatba lépni, úgy továbbra is lehetőségük van tájékoztatást kérni Biatorbágy Város Polgármesteri Hivatalában, Pomaházi Krisztina igazgatási osztályvezető, népszámlálási előadótól (személyesen H: 8:00-18:00, K-Cs: 8:00-16:30, P: 8:00-14:00 közötti időben, vagy telefonon: 23/310-174/118 mellék).
Érdeklődhetnek továbbá az ingyenesen hívható 06-80-200-014-es és 06-80-200-224-es KSH telefonszámokon, munkanapokon 8-20, hétvégén 10-18 óra között. Abban az esetben, ha személyesen szeretnének érdeklődni, akkor azt megtehetik munkaidőben a Központi Statisztikai Hivatal Központi Adatgyűjtő Főosztály Budapest, Keleti Károly u 18/b fszt. 5. vagy 11. alatt.

Az összeírásból esetlegesen kimaradt személyek 2011. november 1-8. között jelentkezhetnek a Polgármesteri Hivatal népszámlálási előadójánál, a fent megadott időpontokban. A pótösszeírás kikérdezéssel történik.

 

dr. Kovács András jegyző
települési népszámlálási felelős