Pénzt hoz a tehetség

Biatorbágy javarészt az önkormányzat által kezelt közpénzből, valamint lakossági és vállalkozási felajánlásokból 1998-óta támogatja továbbtanuló diákjait. A 14. életévüket betöltött, közép és felsőfokú oktatási intézmények nappali tagozatain tanuló, kiemelten tehetséges helyi diákok havi ösztöndíjban részesülhetnek a képviselő-testület által létrehozott Biatorbágyi Diákokért Közalapítványon keresztül.

Az alapítvány kuratóriuma évente bírálja el a diákok által beküldött ösztöndíj-pályázatokat, amely idén novemberben 38 sikeresen pályázó között 1.600.000 Ft-ot osztott szét. A Biatorbágyi Diákokért Közalapítvány kéri a tisztelt lakosságot, a helyi vállalkozókat, hogy amennyiben lehetőségük engedi, támogassák a kiemelten tehetséges biatorbágyi diákok tanulmányait felajánlásaikkal.

Támogatásokat a Buda Takarék Szövetkezeti Hitelintézetnél vezetett 58300189-12556041 bankszámlaszámra várnak. A beérkező összegeket a sikeres diákok 2012-2013. tanévi ösztöndíj pályázatai alapján osztják szét jövő ősszel.