Elhunyt Schnaider Miklós

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy hosszas betegség után 2012. augusztus 2-án, életének 69.évében elhunyt Schnaider Miklós. Végső búcsúztatása 2012. augusztus 17-én délután 16.00 órakor a Biai Katolikus temetőben lesz. 17.00 órától a Biai Szent Anna templomban engesztelő misét tartanak az elhunyt lelki üdvéért.

Schnaider Miklós 1943-ban Bián született, és élete során mindvégig hű maradt szűkebb pátriájához. Okleveles építőmérnökként és a közélet iránt érdeklődő érzékeny emberként egyaránt szolgálta a település közösségének javát. 1980-tól a rendszerváltásig tanácstagként, majd a rendszerváltás után az önkormányzat településfejlesztési és kulturális bizottságainak külsős tagjaként – 2002 és 2006 között a Német Nemzetiségi Önkormányzat képviselőjeként – vett részt a Biatorbágyot érintő döntésekben. Alapító tagja, majd 2002-től elnöke volt a Hagyományőrző Egyesületnek. Tevékenysége elismeréseként 2009-ben Dévai Gyula Közművelődési Díjban részesült.

 

Hajzuk József megemlékezése

Kedves Barátom emlékére!
Schnaider Miklós meghalt. Megdöbbentő a hír. Tudtuk, hogy egészséged orvosi felügyeletre szorult, valamint születésünktől tudtuk, hogy a földi életnek egyszer vége lesz, de a családod, barátaid, tisztelőid a korán bekövetkezett tragédiát mégis elviselhetetlennek és igazságtalannak érzik. A családban bekövetkezett űrt nem tudja semmi betölteni. Feleségednek, gyermekeidnek, unokáidnak mindig hiányozni fogsz. Ugyanígy hiányzol a közéletből, amelynek tevőleges hasznos szereplője voltál. Helyt álltál a szakmádban és tisztességgel viselted a közszereplést. Hosszú időn keresztül segítetted az Önkormányzat munkáját, szakmai segítséget nyújtottál. A Német Nemzetiség ügyeit is magadénak érezted, szerepet vállaltál a feladatok megoldásában. Közreműködtél a helyi civil szervezetek segítésében, a Hagyományőrző Egyesület Elnöke voltál. Az egyesület vezetőjeként példát mutattál a kultúra és szórakozás összekapcsolódásával a közösségi életre. Vallásos emberként morális tartást sugalltál. Sajnos az emlékezésen túl feladatunk, hogy elengedjünk Téged az örök boldogságba, ahol már várnak szüleid és barátaid: Joci, Éva, Irénke és Matyi. Kérjük, hogy kísérjétek figyelemmel a földi életünket, imádkozzatok érettünk, ahogy mi is ezt tesszük értetek.

Kedves Barátaim, lakostársaim legyen figyelmeztetés számunkra Miklós barátunk távozása. Amíg megtehetjük, közeledjünk jó szívvel egymáshoz, segítsünk a rászorulóknak, szeressük, tiszteljük jobban egymást.

Hajzuk József