Nem változnak a vízdíjak

A Biatorbágyi Vízművek Kft. tájékoztatja ügyfeleit, hogy a víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény* átmeneti rendelkezései alapján 2013. január 1-jétől a miniszteri ár-rendelet megszületéséig mind lakossági, mind pedig nem lakossági ügyfelei számára változatlanul a 2012. február 1-jétől alkalmazott ivóvíz- és csatornaszolgáltatási díjak érvényesek.

 

Ivóvíz-szolgáltatás
Lakossági alapdíj**: 93,30 Ft / bekötés / hó + áfa
Lakossági, fogyasztással arányos díj: 362,10 Ft / m3 + áfa
Nem lakossági alapdíj**: 499,80 Ft / bekötés / hó + áfa
Nem lakossági, fogyasztással arányos díj: 386,20 Ft / m3 + áfa

Csatornaszolgáltatás (szennyvíz-elvezetés, -tisztítás és -kezelés)
Lakossági alapdíj***: 114,20 Ft / bekötés / hó + áfa
Lakossági, fogyasztás arányos díj: 449,40 Ft / m3 + áfa
Nem lakossági alapdíj***: 1 102,40 Ft / bekötés / hó + áfa
Nem lakossági, fogyasztással arányos díj: 479,20 Ft / m3 + áfa

A csatornaszolgáltatási díjak nem tartalmazzák a vízterhelési díjat, amely 2013. január 1-jétől lakossági és nem lakossági kategóriában egyaránt 4 Ft / m3 + áfa.

Az alapdíjakat az ivóvíz- és a csatornaszolgáltatás esetében külön, ivóvíz- és szennyvíz-bekötésenként, a fogyasztási időszakok figyelembe vételével számlázzuk ki lakossági és nem lakossági ügyfeleink részére egyaránt. Az alapdíjfizetés kötelezettsége akkor is fennáll, ha az elszámolt időszakon belül nem volt mérhető fogyasztás. A főmérő után beépített, számlázásba vett mellékvízmérőkön mért fogyasztás elszámolása továbbra is alapdíj nélkül, az elfogyasztott víz mennyisége alapján történik.
A fogyasztás mértékével arányos díj az elfogyasztott ivóvíz és a közcsatorna-hálózatba bebocsátott szennyvíz mennyisége után fizetendő.
További kérdéseivel kérjük, forduljon bizalommal ügyfélszolgálati munkatársakhoz a vizvonal@vizmuvek.hu e-mail címen vagy a 06-40 247 247-es telefonszámon.

Tisztelettel
Biatorbágyi Vízművek Kft.


* 2011 évi CCIX. törvény a víziközmű-szolgáltatásról.
**Valamennyi fogyasztásmérő berendezés (bekötési vízmérő) esetében, az átfolyási átmérőtől függetlenül
***Valamennyi fogyasztásmérő berendezés (szennyvízmennyiség-mérő vagy ennek hiányában bekötési vízmérő) esetében, az átfolyási átmérőtől függetlenül.