Biatorbágyért kitüntetés

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013-ban Palovics Teréz részére „Biatorbágyért” kitüntetést adományozott, amelyet az óvodavezető a városünnepen vehetett át.

„Biatorbágyért” kitüntetés adományozható azoknak a személyeknek, személyek csoportjának, társadalmi vagy gazdasági szervezeteknek, akik vagy amelyek a település fejlesztésében, a társadalmi, szociális, kulturális és gazdasági élet bármely ágazatában kiemelkedően eredményes munkát végeztek, és ennek révén a település értékeit növelő, maradandó eredményeket értek el.
Palovics Teréz
Palovics Teréz Biatorbágyon született, itt járt iskolába. Felsőbb iskolái elvégzése után 1975-ben a biatorbágyi Szent László utcai óvodában lett óvónő. Innen került a Fő utcai épületbe, 1979-től megbízott, 1982-től kinevezett vezetője a ma már Benedek Elekről elnevezett intézménynek. Ő szorgalmazta az óvodai Örökmozgó Alapítvány létrehozását, amely fontos szerepet játszik óvodáink életében. Példaértékű elhivatottsága, becsületes, csendes, kitartó munkavégzése nyomán felépített egy jól működő intézményt. A Benedek Elek Óvodára méltán lehet büszke nem csupán Ő, de a város is. Magánéletében is szorosan kötődik Biatorbágyhoz, városunk életében, rendezvényein is aktívan részt vesz. A Biatorbágyi Katolikus közösség állandó tagja, gyermekkorában a templomi kórusban kezdte a karéneklést. A kezdetektől a Pászti Miklós Vegyes Kórus tagja, amely meghatározó szerepet tölt be a település életében, nívós koncertjeikkel számtalan rendezvényen, jótékonysági koncerten örvendezetik meg a Biatorbágyon élőket, és viszik jó hírünket más településekre, országokba is.
2007-ben Pest Megye Önkormányzata Arany János Pedagógiai Díj kitüntetést adományozott Palovics Teréz óvodavezető részére, Biatorbágyon évtizedeken átívelő, hagyományőrzésen alapuló óvodapedagógusi, példaértékű óvodavezetői tevékenységéért, a gyermeknevelésben végzett kiemelkedő szakmai és közösségi munkájáért.
 

Csatolmány Méret
Palovics Teréz köszönő levele (167.17 KB) 167.17 KB