Barátom a labda

A fenti jelmondat kiemelésével adott hírt a Magyar Televízió Híradója a biatorbágyi Meserét óvodában felavatott focipályáról. A mellékelt felvétel közlése az MTVA engedélyével történik.

A Meserét óvoda egy maroknyi szülői közössége merészet álmodott. Ám jól tudták, minden ötlet annyit ér csupán, amennyi meg is valósul belőle. Ezért aztán pártfogókat és segítőtársakat kerestek, majd az Örökmozgó Alapítvány anyagi támogatásával és a 6 Lépés a kultúráért közösség tervező-szervező munkájával néhány hét alatt valóra is váltották az álmot.
A csatlakozó szülőtársakkal átrendezték az óvodaudvar egy részét, és egy olyan zöldellő minisportpályát varázsoltak az addig lejtős, göröngyös területre, amely kényelmes és biztonságos terepet biztosít a gyermekek mindennapos testneveléséhez a szabadban. Emellett pedig még a délutáni játékidőben is remek lehetőségeket nyújthat a sportolni vágyó óvodásoknak. Mint a legtöbb mesében, ebben az igaz történetben is a tanulság a legértékesebb. A meseréti történések tevékeny szereplői örömmel mesélik mindenkinek, hogy ez az ovissportpálya bizonyság arra, hogy minden megvalósult álom közelebb hozza egymáshoz az embereket. Hiszen az éjszakába nyúló tereprendezés, a betonozás a negyven fokos hőségben, a palánkok felszerelése vagy a zuhogó esőben lerakott gyeptégla mellett van egy fontosabb elem is ebben a történetben: az a tudat, hogy összefogással sok mindenre képesek lehetünk, hogy gyermekeinknek jobb legyen. A minisportpályát október 1-jén kedves hangulatú ünnepségen vették birtokba a gyerekek. Hingyiné Molnár Ildikó óvodavezető a Meserét ovisai nevében külön köszönetet mondott a két kezdeményezőnek, Schindler Szabolcsnak és Bokor Péternek. A pálya bejáratán kifeszített nemzeti színű szalagot Kiss Norbert ifjúságért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár Tarjáni István polgármesterrel együtt vágta át, majd Bokor Ildi néni vidám, játékos sportfoglalkozást vezetett az immár hivatalosan felavatott ovi-focipályán. Erről az örömteli eseményről számolt be a Magyar Televízió Híradója is.


Biatorbágyi Körkép – egy meseréti anyuka segítségével
 

Csatolmány Méret
telesport_biatorbagy_131001.mp4 (4.56 MB) 4.56 MB