Székely menetelés a Hősök teréről is

A Székely Nemzeti Tanács 2013. október 27-én Háromszéken, Székelyföld szívében, nagyszabású tüntetést szervez Románia tervezett közigazgatási átalakítása ellen, illetve Székelyföld területi autonómiája mellett. A Székelyek Nagy Menetelése történelmi jelentőségű fordulópont lehet a Kárpát-medencei magyar közösségek autonómiatörekvéseinek folyamatában.

Sikerre vitele rendkívül fontos, és teljes körű nemzeti összefogást igényel. Ezt átérezve és az Alaptörvényben előírt felelősségünket vállalva, a Székelyföldért Társaság és társszervezetei, valamint a Civil Összefogás Fórum – csatlakozva az SZNT kezdeményezéséhez – 2013. október 27-én békés, vonulással egybekötött rokonszenvtüntetést szervez Budapesten a székelyek jogos követeléseinek támogatására.

A tüntető menet a Hősök teréről 2013. október 27-én, pontosan 11 órakor indul, és a Dózsa György út – Ajtósi Dürer sor - Stefánia út - Thököly út útvonalon Románia Budapesti Nagykövetsége elé vonul. A Hősök terén, indulás előtt, a Székelyföldért Társaság önkéntes adománygyűjtést szervez a háromszéki tüntetés költségeinek támogatására. A központi rendezvényre 12 és 13,30 között a Román Nagykövetség előtt felállított színpadon kerül sor. A demonstráció méltóságának megőrzése érdekében arra kérjük a résztvevőket, hogy a helyiségnév-táblák mellett csak székely zászlókat és történelmi magyar lobogókat hozzanak magukkal.

Felhívunk minden, a történelmi Székelyföld autonómiájáért elkötelezett magyar állampolgárt és civil szervezetet, valamint a Magyarországon élő székely honfitársainkat, hogy csatlakozzanak hozzánk, legyünk minél nagyobb számban, legyünk elegen a budapesti szimpátiatüntetésen!

A SZÉKELYEK KÜZDELME AZ EGYSÉGES MAGYAR NEMZET MEGMARADÁSÁÉRT FOLYIK!