Lombhulladék szállítás

Tájékoztatjuk az ingatlantulajdonosokat, hogy a lakosság számára térítésmentes lombhulladék elszállítására idén két alkalommal,
2013. november 4-én, hétfőn,
majd várhatóan december elején kerül sor.
Kérjük, ingatlanjaik elé reggel 7 óráig helyezzék ki a zsákokba gyűjtött avart.

Városunk légterét különösen késő ősszel szennyezi a lomb és nyesedékégetés. Sajnos a falevelek, ágak nedvességtartalma miatt szinte elkerülhetetlen a savanyúan maró, az emberi szervezetre káros füstfelhő, amely egy-egy égetési pont körül, a légköri viszonyoktól függően, akár 300-500 méteres körzetben is megkeserítheti a közelben lakók, a közlekedők, illetve az éppen ott tartózkodók életét. Aki éget, annak bizonyára az a célja, hogy közvetlen környezetét tisztán tartsa, azaz a portáján kialakított területeket megszabadítsa az elhalt, lehulló növényi maradékoktól. Ez azonban nem lehet indok a környezetszennyezésre, a környéken lakók egészségének, életminőségének, életének veszélyeztetésére. Kérjük, ha a természet rendjébe mindenáron be akar avatkozni, és nem hajlandó kivárni, amíg az őszi falevél a tél során magától elrohad és lebomlik, illetve ha komposztálni nem akar, akkor se gyújtsa meg a lombot, hanem inkább gyűjtse zsákba és tegye ingatlanja elé, ahonnan azt az önkormányzat elszállíttatja.

Biatorbágy Város Önkormányzata a település légterének tisztán tartása érdekében ebben az évben is megrendelte a lombhulladék elszállítást a hulladékkezelőtől. Tegyen Ön is környezetünkért, hogy Biatorbágyon jó legyen élni! Kérjük, amennyiben lombégetést tapasztal, magyarázza el mindezt a szomszédjának is!

Biatorbágy Város Önkormányzata nevében köszönettel,

Tarjáni István
polgármester