Kötelező adatszolgáltatás a kutyákról

kutyadat3.jpg

Az Európai Unió előírta a magyarországi állattartókra vonatkozó jogszabályozás megváltoztatását, a követelmények folyamatos ellenőrzését és betartatását. Ez alól Biatorbágy lakói sem mentesülhetnek. A törvény érvényesítésének hálátlan feladata a települési önkormányzatok polgármesteri hivatalainak vezetőire, a jegyzőkre hárul. Alább dr Kovács Andrásnak, Biatorbágy jegyzőjének írását olvashatják a kutyatartással összefüggő tulajdonosi és tartói kötelezettségekről.

Tisztelt kutyatartók és kutyatulajdonosok!

2013. január 1-jétől megváltoztak az állattartás szabályai. Az állatok védelméről és kíméletéről hozott 1998. évi XXVIII. törvény, valamint a kedvtelésből tartott állatokról szóló 41/2010. (II.26.) Kormányrendelet értelmében a négy hónaposnál idősebb kutya csak bőr alá ültetett mikrochippel megjelölve tartható, valamint kötelező a veszettség elleni védőoltás is. A jogszabályok előírják a települési önkormányzatok számára, hogy háromévente legalább egy alkalommal ebösszeírást végezzenek. Az elektronikus nyilvántartást folyamatosan frissíteni kell.

Az ebösszeírás célja az állattartási szabályok betartásának ellenőrzése, az állatok védelme, az elkóborolt kutyák azonosítási esélyeinek növelése, valamint a gazdák és más személyek jogainak, biztonságának megerősítése.
Biatorbágyon 2014. május 31-ig kell bejelentést tenniük a gazdáknak minden kutyáról külön adatlapon. Az ebtartók és ebtulajdonosok számára az adatszolgáltatás kötelező.

Az adatlap másolható, letölthető Biatorbágy honlapjáról (www.biatorbagy.hu), átvehető a Biatorbágyi Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán, valamint megtalálható az állatorvosi rendelőkben.

Kérjük, hogy a kitöltött adatlapokat 2014. május 31-ig juttassák el a Polgármesteri Hivatalba ügyfélszolgálati időben személyesen, vagy ajánlott küldeményként postázva. (2051 Biatorbágy, Baross Gábor u. 2/a.). Az adatlap kitöltve és aláírva eljuttatható e-mailben is az ebnyilvantartas@biatorbagy.hu címre.
 

2014.02.11 21:42
Europe/Budapest
Csatolt fájlMéret
PDF icon Ebösszeíró adatlap – 2014140.03 KB