Zebra az úton

Május 11-én 9.00-13.00 óráig a „Közlekedési Kultúra Napja” alkalmából Biatorbágyon megújul a Kolozsvári utca gyalogátkelőhely. A Kolozsvári úti sportlétesítményben tartott rendezvények, iskolai testnevelés órák okán az átkelőhelyen jelentős a gyermekek gyalogos forgalma. A zebra biztonságosabbá tételét, láthatóságának javítását a UNITRAFFIC Forgalomtechnikai, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. vállalta magára. A kivitelezés alatt a Szabadság úti főközlekedési útvonalon a gépjárművel közlekedők forgalomkorlátozásra számíthatnak. 

2010 márciusában az ENSZ közgyűlés több mint 90 ország – köztük Magyarország - kiemelt támogatásával elfogadta a „Cselekvések Évtizede a Közlekedésbiztonságért” (Decade of Action for Road Safety) 2011-2020 programot, mint az emberiség történelmének első világméretű közlekedésbiztonsági programját. A program a Föld valamennyi kontinensén 2011. május 11-én vette kezdetét a közlekedésbiztonsági kockázatok tudatosítása, a cselekvésre ösztönzés és az együttműködés fontosságának hangsúlyozása jegyében.

Hazánkban a közlekedéspolitikáért felelős szaktárca és társszervezetei, a vállalkozókkal és civilekkel összefogva 2015. május 11-én kezdeményezték „A KÖZLEKEDÉSI KULTÚRA NAPJA” című esemény megtartását. „A Közlekedési Kultúra Napja” című esemény nagy sikerrel folytatódott a 2016-os esztendőben is, amikor már közel 40 társaság hívta fel a figyelmet programjaikkal, aktivitásaikkal a közlekedési kultúra fontosságára. Idén az esemény koordinációs feladatait a Közlekedéstudományi Egyesület Közlekedésbiztonsági Tagozta látja el. A kidolgozott koncepció szerint a 2017. évi esemény fókusza a biztonságtudatos közlekedés mellett a közösségi közlekedés kultúrájára és a környezettudatos közlekedés kultúrájára is kiterjed. Az esemény idei szlogenje: Jókedvűen, Figyelmesen, Biztonságosan.