Havi archívum

Kép
Tigaz
Apr 30

Félnapos gázszünet a Tóparkban

A Tópark lakópark településrészen 2020.05.20. 8:00-tól 20:00-ig a gázszolgáltatás szünetelni fog a TIGÁZ karbantartási munkálatai miatt. Megértésüket köszönjük! 

Kép
orban_viktor.jpg
Apr 30

Új szakasz a vírus elleni védekezésben

Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy fokozatosan és szigorú menetrend szerint közösen megpróbálhatjuk újraindítani az életet Magyarországon. Budapesten és környékén, a kijárási korlátozások érvényben maradnak, vidéken a kijárási korlátozás helyébe új védelmi intézkedések lépnek majd. A szabályozás részleteit, így az is, hogy Biatorbágyon milyen változásokra lehet számítani, a későbbiekben fogja ismertetni a kormány.

Kép
navlogo.jpg
Apr 29

Postázzák az SZJA bevallás tervezeteket

2020. április 15-éig kérhették az szja-bevallási tervezetük postázását azok, akiknek nincsen ügyfélkapus regisztrációjuk. A telefonos, a postai, a netes és a személyes igényléssel több mint 300 ezren éltek.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Apr 28

Megkezdődött a helyi klímastratégia kidolgozása Biatorbágy városában

A Széchenyi 2020 program keretében Biatorbágy Város Önkormányzata 9.605.000 forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósítja meg a KEHOP-1.2.1-18-2018-00147 azonosítószámú, „Biatorbágy helyi klímastratégiája” című projektjét. A helyi klímastratégia kidolgozására létrejött projekt keretében megkezdődött a klímastratégia szakmai változatának kidolgozása. Háttérinformációk a mellékletben.

Kép
orzott-terulet.png
Apr 28

Megkoronázott kutyaharapás

Ne mászkálj a vetésbe, nem játszótér a kaszáló, nem állatsimogató a háztáji gazdaság! Tartsd tiszteletben más portáját! Különben magadra vess. Veszélyhelyzet idején se feledkezz meg a Mózes óta érvényes bibliai szabályról, hogy: Ne kívánd felebarátod feleségét, ne kívánd felebarátod házát, se mezejét, se szolgáját, se szolgálóleányát, se ökrét, se szamarát és semmit, ami a felebarátodé!

Kép
Egészségház
Apr 27

Egészségünkért

Dr. Cserniczky Tamás, egészségügyért felelős alpolgármester a mellékelt írásában foglalta össze mit tanácsos figyelembe vennünk a biatorbágyi egészségügyi alapellátás szolgáltatásainak igénybevételénél.

Kép
eghazlogo.jpg
Apr 27

Egészségházi szakrendelések

A Biatorbágyi Egészségház a háziorvosokkal és az ügyeleti szolgálattal együtt kéri a tisztelt betegeket, mielőtt bármely ok miatt orvoshoz fordulnának, először telefonon jelentkezzenek. Egyeztessenek arról, hogy feltétlenül szükséges-e a személyes találkozás.

Kép
Depónia
Apr 24

Elmarad a veszélyes hulladékok gyűjtése

A helyi hulladékkezelést végző Depónia Kft. a járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel a Biatorbágyon 2020. április 25-re tervezett lakossági veszélyeshulladék-gyűjtést a kormány ajánlásaira figyelemmel lemondta. A pótlásról a későbbiekben kezdeményeznek egyeztetést. Kérik az önkormányzat és a lakosság szíves megértését.

Kép
orbanviktor.jpg
Apr 24

Miniszterelnöki interjú

Orbán Viktor miniszterelnök 2020. április 24-én a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában nyilatkozott arról, hogy május elejétől lezárul a koronavírus elleni védekezés első szakasza, ezért a most hatályban lévők helyett várhatóan új szabályokat fognak létrehozni. Az interjú írásos összefoglalója itt olvasható. A műsor itt hallgatható meg.

Kép
orbanviktor.jpg
Apr 24

Miniszterelnöki interjú

Orbán Viktor miniszterelnök 2020. április 24-én a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában nyilatkozott arról, hogy május elejétől lezárul a koronavírus elleni védekezés első szakasza, ezért a most hatályban lévők helyett várhatóan új szabályokat fognak létrehozni. Az interjú írásos összefoglalója itt olvasható. A műsor itt hallgatható meg.

Kép
klimabannerkicsi.jpg
Apr 24

Megkezdődött a helyi klímastratégia kidolgozása Biatorbágy városában

A Széchenyi 2020 program keretében Biatorbágy Város Önkormányzata száz százalékos támogatási mértékkel 9.605.000 forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósítja meg a KEHOP-1.2.1-18-2018-00147 azonosítószámú, „Biatorbágy helyi klímastratégiája” című projektjét. A helyi klímastratégia kidolgozására létrejött projekt keretében megkezdődött a klímastratégia szakmai változatának kidolgozása.

Kép
pestmegyelogo.png
Apr 21

Pest megyei értéktár könyv

Új kiadvány jelent meg Pest megye értékeiről a megyei önkormányzat szerkesztésében. A Pest Megyei Értékeink - Barangolások a Börzsönytől a Tápió mentéig című kiadvány képzeletbeli utazásra hívja az olvasót Pest megyébe azzal a céllal, hogy kedvet csináljon a megyei értékeink felkereséséhez, megismeréséhez. Biatorbágyról a viaduktot válogatták az értékek sorába. A könyv innen tölthető le.

Kép
magyar_kozut.png
Apr 20

Autópálya felhajtó lezárás

Mint bizonyára többen is észrevették már, az M1 autópálya biatorbágyi felhajtóját lezárták. A Magyar Közút tájékoztatása szerint ez a pálya 18–28 km közötti jobb pályájának felújítása miatt történt, amely április elején kezdődött és előreláthatólag 2020. július közepéig tart.

Kép
Egészségház
Apr 19

Egészségházi közlemény

Az Egészségház nyitvatartása 2020. 04. 20 – 04. 24-ig: Hétfő: 6 h – 11 h /14 h – 18 h, Kedd: 6 h – 14 h, Szerda: 6 h – 17 h, Csütörtök: 6 h – 11 h /14 h – 19 h (csütörtökön 15 órától 19 óráig véradás) Péntek: 6 h – 11 h. Bővebb információk a rendelésekről a mellékletekben, illetve az Egészségház honlapján.

Kép
csikituzolto.jpg
Apr 16

Köszönet a helyi lánglovagoknak

Április 10-én a Biatorbágyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület lánglovagjai is részt vettek a Budaörs Csiki-hegyen keletkezett erdőtűz megfékezésében, oltásában. Szakszerű és áldozatos munkájukat a melléklet levéllel köszönte meg a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Érd Katasztrófavédelemi Kirendeltsége.