Havi archívum

Jul 31

Teszt2

Elektronikus an már elérhető ITT a Biatorbágyi Körkép augusztusi száma. A lap egyebek mellett Irány a magyar tenger címmel összefoglalót közöl a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Budapest – Balaton kerékpárút biatorbágyi szakaszait érintő lakossági tájékoztatóiból, valamint részben reagál az utóbbi napokban megkezdett BUBA ellenes aláírásgyűjtésre.
Kép
aldikorforgalom.jpg
Jul 31

Mi a pálya? Elkerülhetők a torlódások?

Biatorbágy Város Önkormányzata ismételten kérte a Magyar Közút társaságot, hogy a város felhajtóját csak akkor zárják le, ha ez az aktuális munkálatok, illetve terelések miatt feltétlenül szükséges. Biatorbágy érintett az M1-es autópálya Budapest és Tatabánya közötti szakaszán 2019-ben megkezdett pályafelújítási munkák miatt bevezetett forgalomkorlátozásokban. Az M1 autópálya biatorbágyi felhajtójának többszöri, lezárására forgalombiztonsági okokból van szükség, ugyanis itt csak gyorsító sáv nélkül, „STOP” táblás forgalomirányítással lehetne biztosítani a felhajtást, ami a csatlakozás hegyes szögét, és az M1 autópálya szélső (külső) sávjában haladó tranzit kamionforgalmat figyelembe véve kiemelt baleseti kockázatot jelent.

Kép
orszagos_mikrohitel_program.jpg
Jul 30

Hitelprogram mikrovállalkozóknak

A Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány a kormány által támogatott kedvező feltételekkel kínál hitelforrási lehetőséget. A hitel maximális összege akár kétszer 10 millió Ft, melyet mind beruházás, mind pedig forgóeszköz célra, most egyaránt évi fix 3,9 %-os kamattal, egyéb költségek nélkül előfinanszírozott formában vehetnek igénybe az ügyfelek, 0 % önerő mellett. A konstrukció kezdő vállalkozások számára is elérhető. Türelmi idő 6 hónap. További információ a mellékletben.

Kép
komposzt.jpg
Jul 29

KomPoszt

A Biatorbágy Komposztál program keretén belül idén július 15-éig 150 darab 650 literes lapra szerelt, műanyag komposztáló edényt adott át térítésmentesen az önkormányzat a biatorbágyi lakosoknak. A zöld javak helyben történő hasznosítását célzó program, szerves része a város klímastratégiai intézkedéseinek. A helyi klímastratégiáról itt tudhatnak meg többet. A Völgyhíd Televízió Komposzt poszt című híradása a 2019-ben indított kezdeményezésről ide kattintva érhető el.

Kép
bfk_foto_nyitrai_david.jpg
Jul 27

Versenyképes vasútat

A Budapest Fejlesztési Központ (BFK) irányításával felmérés készül a budapesti agglomerációs településeken élők vasúthasználati szokásairól. A vizsgálat célja az ingázók közlekedési szokásainak feltérképezése, az utazási módok (vonat, busz, autó stb.) közötti váltási hajlandóság felmérése, valamint a vasúthasználattal kapcsolatos előnyök és hátrányok azonosítása. A helyszíni, a hévek és vonatok fedélzetén osztott kérdőívek mellett online kérdőív kitöltésére is van lehetőség 2020. augusztus 23-áig. Az online kérdőív itt érhető el: hetfa.hu/ingazas

Kép
autopalyafelhajto.jpg
Jul 21

Csak 9 napig szabad a pálya

A Magyar Közút mellékelt tájékoztatása szerint az autópálya Biatorbágynál lévő felhajtóját csak ideiglenesen, kilenc napra nyitották meg július 20-án. A csomópontot ezt követően ismételten le fogják zárni, várhatóan november közepéig. Biatorbágy Város Önkormányzata hivatalos levélben fordult a közútkezelő társasághoz, kérve a lezárás – lehetőség szerinti – mielőbbi feloldását, valamint azt, hogy forgalomszabályozási eszközökkel csökkentsék a terelések miatti torlódásokat az 1-es főúton.

Kép
barackviragalsomajor.jpg
Jul 21

Lakossági egyeztetés az elképzelt Barackvirág gyűjtőútról

A 2020 év elején jóváhagyott hosszútávú településrendezési tervben – egyelőre elképzelésként – szerepel egy a Barackvirág utcát az Alsómajorral összekötő út. A koncepciótervet megismerve az érintett lakosság panasszal fordult Mohácsy Istvánhoz, a terület választott képviselőjéhez, aki 2020. június 3-ára egyeztető találkozót kezdeményezett az ingatlantulajdonosok és az önkormányzat között. Mohácsy István lakossági fórumról szóló beszámolója a mellékletben olvasható.

Kép
autopalyafelhajto.jpg
Jul 20

Szabad a pálya

Megszűnt a terelés az autópálya Biatorbágynál lévő felhajtójánál. A Magyar Közút Zrt, július 17-én arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy az M1 autópálya Budapest és Tatabánya közötti szakaszán a felújítási munkák 2020. november hónapban fejeződnek be. A munkaterületen a szerződött kivitelezőik a technológiai idők, száradási, kötési idők betartásával folyamatosan dolgoznak.

Kép
bialogoszines.jpg
Jul 19

Elmarad a jegyzői ügyfélfogadás

Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020. július 22-én, szerdán a jegyzői ügyfélfogadás elmarad. Megértésüket köszönjük!

Kép
vaganyzari_inform.jpg
Jul 15

Vágányzári információ

Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy 2020. július 24-től 2020. szeptember 4-ig Ferencváros – Budapest-Kelenföld állomások között, valamint az Osztrák Vasút területén végzett pályakarbantartási munkák miatt a 1 Budapest –Hegyeshalom vasútvonalon a railjet xpress vonatok szeptember 4-én 18 óráig rövidített útvonalon, Budapest-Keleti helyett Budapest-Kelenföld kiindulási, illetve célállomással, egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Egyes nemzetközi vonatok a Közforgalmú menetrendben meghirdetett időadatokhoz képest lényegesen korábban vagy később indulnak.

Kép
osszefogas_a_pecatonal.jpg
Jul 14

Összefogás Építési Alap pályázat második forduló

Az önkormányzat Összefogás Építési Alapjának belterületi költségvetéséből megmaradt keretösszegéből 2020. szeptember 04-én 14.00 óráig igényelhetnek támogatást a lakosság belterületi önszerveződő közösségei, amelyek önkéntes alapon vállalnak a város területén felújító, építő munkákat. A költségvetési forrás 1 millió forint keretösszeg maradványt tartalmaz. A részletes kiírás itt olvasható.

Kép
internet_kimaradas.jpg
Jul 14

Honlap kimaradás

Értesítjük tisztelt ügyfeleinket, hogy 2020. július 14-én 16.30 órától Biatorbágy város hivatalos honlapja karbantartás miatt nagyjából egy óra időtartamon keresztül nem lesz elérhető. Megértésüket köszönjük!

Kép
vaganyzari_inform.jpg
Jul 13

Vágányzári információ

Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy 2020. július 18-től 2020. július 23-ig Ferencváros – Budapest-Kelenföld állomások között, valamint az Osztrák Vasút területén végzett pályakarbantartási munkák miatt a 1 Budapest –Hegyeshalom vasútvonalon július 18-án 10 órától a railjet xpress, július 19-én 21 órától a Budapest – Győr [–Szombathely/Sopron] viszonylatú IC és G10 jelzésű vonatok, július 20-tól az EN462 sz. vonat rövidített útvonalon, Budapest-Keleti helyett Budapest-Kelenföld kiindulási, illetve célállomással, egyes vonatok pedig módosított menetrend szerint közlekednek. Egyes nemzetközi vonatok a Közforgalmú menetrendben meghirdetett időadatokhoz képest lényegesen korábban vagy később indulnak.

Kép
koranvirus_teszt.jpg
Jul 12

Találkozott a vírussal?

A Biatorbágyi Egészségházban ezen a héten is folytatódik a COVID 19 ellenanyag kimutatáson alapuló vizsgálat, amellyel megállapítható, hogy a tesztelt személy kapcsolatba került-e a vírussal, esetleg átesett-e a fertőzésen. Részletes információk az egészségház honlapján. A szűrésről és a járványveszélyről a Völgyhíd TV készített interjút dr. Cserniczky Tamás alpolgármesterrel és dr. Egervári Ágnessel az egészségház vezetőjével, amely ide kattintva nézhető meg.

Kép
bozotirtas.jpg
Jul 10

Fakitermelés környezetvédelmi feltételekkel

A Budapest – Balaton kerékpárút jogerős építési engedéllyel rendelkező biatorbágyi szakaszán 2020. július 13-ától területelőkészítő és lőszermentesítési munkákhoz szükséges bozótírtás és fakitermelés kezdődik. A kivágott fák pótlására szolgáló csereerdősítési területet a hatóság kijelölte. A fejlesztést a Pest Megyei Kormányhivatal érdi Járási Hivatala Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya, valamint a Duna -Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága jóváhagyta.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Jul 9

Építsünk jövőt!

Ismét lehetőség nyílik a már meglévő helyi építési szabályozás átalakítására az országosan hatályos jogszabályok keretein belül, a lakossági többség közakaratának megfelelően. Biatorbágy város főépítésze és polgármestere az itt mellékelt levélben arra kéri a település ingatlantulajdonosait, hogy 2020. augusztus 14-ig tegyenek javaslatot, elsősorban a saját tulajdonukban lévő ingatlanokat érintő érvényes helyi építési szabályok felülvizsgálatára.

Jul 9

Képviselő-testületi ülés 2020.07.13.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2020. július 13. napján (hétfőn), 15.00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Kép
bialogoszines.jpg
Jul 9

Felhívás

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy 2020. július 22-én Rumi Imre főépítész ügyfélfogadása elmarad. 

Jul 9

Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2020.07.13.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2020. július 13. napján, hétfőn, 8:30 órai kezdettel munkaterven kívüli, rendkívüli ülést tart a Városháza 102-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.