Megbeszélés a tervezett iskola ügyében

Tisztelt Biatorbágyiak!

Ezúton hívunk minden érdeklődőt a 2011. november 19-én szombaton délelőtt 10.00 órától a Szily kastély gazdasági bejáratánál tartandó lakossági találkozóra és egyeztető megbeszélésre a kastély udvarára tervezett iskolaépítés ügyében!

Tarjáni István polgármester,
Tamás Gábor főépítész

 

2011 májusában készült el a „Biatorbágy hosszú távú iskolaépítési koncepciójának kialakítását segítő döntés előkészítő tanulmány”, valamint az iskolafejlesztési koncepció. Az elképzelések 2011. június 15-én a Faluházban tartott közmeghallgatáson kerültek először nyilvános egyeztetésre a lakossággal. Az oktatási koncepció az iskolaépítés egyik lehetséges helyszíneként jelöli meg a Szily-kastély – az egykori gazdasági szakközépiskola – udvarát, ezért az önkormányzat elindította a szándék megvalósításához szükséges előzetes tervezést, valamint megkezdte a szakhatósági egyeztetéseket.

A Szily-kastéllyal szomszédos ingatlanok tulajdonosai aláírásgyűjtést kezdeményeztek az építési szándék ellen, majd 2011. szeptember 14-én tiltakozó levelet juttattak el a polgármesteri hivatalhoz, amelyre Tarjáni István 2011. szeptember 29-én válaszolt.
A most tervezett lakossági találkozó célja az érintettek által felvetett kérdések tisztázása, az eddig elkészült építészeti vázlattervek bemutatása és egyeztető megbeszélése.

Az oktatásfejlesztési dokumentumok itt letölthetők:

 

Biatorbágy Város Önkormányzata