A HIVATAL ELÉRHETŐSÉGEI A VESZÉLYHELYZET ALATT

Elérhetőségeink ide kattintva olvashatók. A Kormány a veszélyhelyzet fenntartása mellett – 233/2021. (V.6.) rendeletével – 2021. május 10. napjától megszüntette a közigazgatásban elrendelt otthoni munkavégzést, így a Polgármesteri Hivatal megnyílik. Munkanapokon, hétfőtől-csütörtökig 8:00-16:30 óra között, pénteken 8:00-14:00 óra között az Ügyfélszolgálaton ismét kérhető általános tájékoztatás, elérhetőek papír alapú nyomtatványaink, illetve lehetőség van személyes iratbeadásra. Az Ügyfélszolgálat ügyfélterében egyszerre legfeljebb 1 fő ügyfél tartózkodhat (egy háztartásban élő ügyfelek esetén legfeljebb 2 fő). A veszélyhelyzetre tekintettel azonban a Hivatalban a személyes ügyfélfogadás továbbra is csak különösen indokolt esetben, előre egyeztetett ügyekben és időpontban működik. A személyes ügyintézés során továbbra is kérjük, lehetőség szerint szíveskedjenek a szociális érintkezést (az egy háztartásban élők kivételével) a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és legalább 1,5 méter távolságot tartani, valamint szájat és orrot eltakaró maszkot vagy kendőt viselni. 

2020-03-17 21:51
kormanybusz.jpg

A veszélyhelyzeti fokozatos nyitás jegyében 2021. június 28-án újra városunkba érkezik a kormányablakbusz. A mobil hivatal az önkormányzat melletti Mester utca parkolójában reggel 8 órától délután 16 óráig lesz nyitva. Bővebb felvilágosítás az intézhető ügyek listájával a mellékelt hirdetményen olvasható. Az egyelőre nem hivatalos előrejelzések szerint az ügyintézés július folyamán is házhoz jön majd.

biatorbagyi_korkep_2021_junius_julius_cimlap.jpg

A Biatorbágyi Körkép elektronikus száma innen már letölthető. A nyomtatott újság ezúttal is a legfontosabb közéleti hírekből, eseményekből nyújt válogatást. A nyári számban többek között a most születő középiskoláról, a Budapest–Balaton-kerékpárút biatorbágyi szakaszát érintő társadalmi vitáról, a város forgalmi rendjének felülvizsgálatáról, illetve Biatorbágy rossz híréről olvashatnak. A lap naponta frissülő, lekérhető tartalommal immár online változatban is elérhető.

gyermekfelugyelet.jpg

Biatorbágy Város Önkormányzata nyári gyermekfelügyeletet biztosít azoknak a gyermekeknek, akiknek a szülei nem tudják megoldani a felügyeletüket. 7.30- 17.00 óráig, a Szily-Fáy kastély (Kálvin tér 4) épületében, az alábbi turnusokban:

2021 július 05- 09-ig
2021. július 12-16-ig
2021. július 19-23-ig
2021. július 26-30-ig

Tudnivalók:

permetezogep.jpg

A szántóföld kezelője értesíti a nyugati lakóterületen, a Szily Kálmán-, Juhász Gyula utca és az Ohmüllner Márton sétányon élőket, hogy az ingatlanjaikkal határos mezőgazdasági területen 2021. június 6 és június 15 között növényvédelmi munkákat fognak végezni. A permetezés ezúttal is az időjárási viszonyoknak megfelelően, a hatályos növényvédelmi törvények megtartásával, a lakosok legkisebb zavarásával történik majd. Az agrárgazda szövetkezet értesítője a mellékletben olvasható.

vmo_viragos_balkonok_logo_black.png

A „Virágos balkonok, virágos kertek” versenyre magánszemélyek pályázatait várják. Saját készítésű fényképek beküldésével bárki részt vehet a versenyen két (balkon és előkert) kategóriában. A pályázat még június 15-éig nyitott. Jelentkezés ide kattintva.

Biatorbágy logo

Biatorbágy város vezetése fontosnak tartja a településen élők életminőségének javítását, az elszánt, életerős, kitartó, becsületes, a közösség javát szolgáló civil szervezetek megerősödését. A cél érdekében ez évben is pályázatot ír ki a Biatorbágyon működő civil szervezetek támogatására. A felhívás, amelyre június 25-éig lehet jelentkezni, itt olvasható.

Vágányzár felújítási munkálatok miatt

Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy 2021. június 5-től 2021. június 6-ig Nagyszentjános – Győrszentiván állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1Budapest – Hegyeshalom vasútvonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

napsugar_jatszoter_masolat.jpg

Május 29-én, szombaton délután 15 órától új fényében tündököl a Napsugár játszótér a Petőfi közben. A megnyitón a Pöttyös Pajtik játékmestere Szalay Zsombor kívánságra hajtogatott lufifigurákkal és óriásbuborékokkal várja az érdeklődőket. A gyereknapra átadott játszóteret a bölcsőde bővítése érdekében költöztette új helyszínre és újította fel az önkormányzat. Az építkezések hátteréről Nánási-Kézdi Tamás képviselő, bizottsági elnök nyilatkozott a Völgyhíd Televíziónak, amely interjú itt tekinthető meg.

fuzespatak_0.jpg

Tarjáni István polgármester Biatorbágy önkormányzata nevében bejelentést tett a Pest Megyei Főügyészségen a Füzes-patak folyamatos szennyezése ügyében, hogy a víz újra olyan tiszta lehessen, mint amilyen volt. A főügyészség a bejelentést befogadta és hatósági eljárást indított. A legújabb fejleményekről a Völgyhíd Televízió kérdezte Páty polgármesterét Székely Lászlót és a pátyi szennyvíztisztitó-telep üzemeltetőjének főmérnökét. A tisztán látást segítő oknyomozó riport itt tekinthető meg

korforgalomagnyitas.jpg

Településünkön az Ország út, Csodaszarvas utca körforgalmának 1-es főút felé vezető ágánál az út déli oldalán lévő üzletek és az ellenkező oldalon lévő lakóterületek között jelentős a kerékpáros és gyalogosforgalom. Az önkormányzat a biztonságos átkelés érdekében tervet készíttetett a csomópont átépítésére, amely a gyalogátkelőn túl, tartalmaz egy a Mária királynő utca felől bejövő új egyirányú körforgalmi ágat, valamint kerékpárutat és járdát is.

yblviztarozo.jpg

Tavaly év végére elkészült a csapadékelvezetési rendszer a nyugati lakóterület Ybl Miklós sétány (Juhász Gyula utca - Kinizsi utca) térségében. A csapadékcsatorna és csapadékvíz tározó pótlólagos megépítését egy Pest megye területére kiírt, a Pénzügyminisztérium által támogatott pályázat tette lehetővé. A projekt záró sajtóközleménye a mellékletben olvasható.

Biatorbágy logo

A Kormány a veszélyhelyzet fenntartása mellett – 233/2021. (V.6.) rendeletével – 2021. május 10. napjától megszüntette a közigazgatásban elrendelt otthoni munkavégzést, így a Polgármesteri Hivatal megnyílik. A hivatal munkarendje és elérhetőségei itt olvashatók. A Covid 19 vírus miatt bevezetett veszélyhelyzetben hozott védelmi intézkedések feloldásának negyedik lépéséről a Völgyhíd TV polgármesteri és jegyzői tájékoztatója itt nézhető meg.

jfmk.jpg

2021. május 3-ától, az aktuális jogszabályoknak megfelelő nyitvatartási időben és házirenddel, újra látogatható a Juhász Ferenc Művelődési Központ. Az intézmény épületeibe csak védett személyek és az általuk kísért kiskorú gyermekek léphetnek be. A házirend a mellékelt igazgatói tájékoztatóban olvasható.  

egeszseghaz.png

A Biatorbágyi Egészségház kijelölt Covid ellenni oltópontként működik, így azok, akik előzetesen már regisztráltak az oltásra, a https://www.eeszt.gov.hu/hu/web/guest/covid-oltas-idopontfoglalas oldalon itt kiválaszthatják oltásuk időpontját. Az egészségház részletes sajtóközleménye és az oltáshoz szükséges nyilatkozat a mellékletekből tölthető le. Jelenleg Sinopharm vakcinával oltanak.  

Legszebb konyhakertek

Kertművelők figyelem! Idén sem marad el „A legszebb konyhakertek” verseny. A jelentkezési lap és a részletes feltételeket tartalmazó hirdetmény a mellékletben található. A kitöltött jelentkezési lapokat a szolnoki.brigitta@jfmk.hu címre, vagy az önkormányzat ügyfélszolgálatára várjuk. Aktuális információk: Szolnoki Brigitta, koordinátor, 06 30 337 4765.

osszefogas.png

Az önkormányzat a helyi közösségek megerősítése érdekében, 85 százalékos mértékben anyagilag támogatja az önszerveződő lakosok, csoportok, egyesületek olyan felújító, építő beruházásait, amelyek a közösség érdekeit szolgálják. Az Összefogás Építési Alap pályázati kiírása itt olvasható. Beadási határidő 2021. június 1. 16.00 óra.

vaibuszujrateljes.jpg

Tájékoztatjuk az utasokat, hogy a Biatorbágy közösségi közlekedésének ViaBusz járatai 2021. április 19-től ismét normál menetrendben közlekednek. A sofőrök védelme érdekében a fel-és leszállás csak a hátsó ajtón lehetséges. A járművön maszk viselete kötelező. Hír itt.

ifjusagi_kt_zarva.jpg

A fertőzésveszély megnövekedése, valamint a működtetés szükségszerű átszervezése miatt az Ifjúsági Közösségi Tér (Szabadság út 8.) foglalkozásai átmenetileg szünetelnek. Kérjük az érintettek megértését!
Szociális ügyekben keressék a Biatorbágyi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatot az alábbi elérhetőségeken:
2051 Biatorbágy, Mester u. 2.
Ügyfélfogadás                     Telefon:

bit_latvanyterv_2_20210609.jpg

Hamarosan megkezdődik a Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium építése a település nyugati lakóterületén. Első körben az építkezés közvetlen környezetében élőknek tartottak utcafórumokat a fejlesztés előkészítői. A lakossági találkozókról készült összefoglaló itt tekinthető meg, a kiadott sajtóközlemény a mellékletben található.

szunyog.jpg

2021. június 11-én 21.00 és 24.00 óra pótolják az elmaradt szúnyoggyérítést az Arany János utca környékén. Szanyi József önkormányzati képviselő jelezte, hogy több visszajelzést kapott a hetedik választókörzet lakóitól, amely szerint a múlt hét végi szúnyoggyérítésből egy terület kimaradt. A városgondnokság munkatársai és a szolgáltató cég vezetése a bejelentést ellenőrizték így megerősítést nyert, hogy a területen valóban nem járt permetezést végző gépjármű. A munkát 11-én fogják pótolni. Az érintett utcák térképe a mellékletben látható.

tudoszures_vizsgalat.jpg

A 2021. évi tüdőszűrésre június 21. és július 6. napja között kerül sor Biatorbágyon (kivéve július 1., Semmelweis-nap) A tüdőszűrés helye: a Juhász Ferenc Művelődési Központ kiállítóterme (2051 Biatorbágy, Baross Gábor u. 4.) A vizsgálat ideje: hétfőtől péntekig 8:00-18:00 óra között. A TÜDŐSZŰRÉS A FELNŐTT LAKOSSÁG SZÁMÁRA AJÁNLOTT VIZSGÁLAT!

gyogyszertarlogo.jpg

2021. szeptember 30-ig lehet véleményt nyilvánítani településünk gyógyszertárairól a „Kedvenc Patikám” pályázat keretein belül. Biatorbágyon az Aranykereszt-, a Forrás- és a Szent Erzsébet gyógyszertárakat lehet szavazni. A minősítést elküldeni elektronikus formában, a kedvencpatikam.hu/szavazas oldalon, illetve papír alapú szavazólap kitöltésével, és a Nero Solution Kft 1506 Budapest, Pf 86/1 címre beküldésével lehet. A pályázat részletei itt találhatók.  A szavazók között kétszemélyes wellness hétvégét sorsolnak ki.

osszetartozasjun4.jpg

2021. június 4-én 16.30 órakor templomi harangszóval kezdődik a trianoni megemlékezés a Dózsa György úti szobornál. A művelődésszervezők által rendezett program részleteiről itt olvashatnak.
Biatorbágy idén három helyszínnel csatlakozott az Összetartozásunk Tüze nemzetközi programhoz. 2021. június 4-én, 20 óra 21 perckor a bia városrészen az országzászlónál, torbágyon a trianoni emlékműnél, az Iharosban a kettőskeresztnél jelzik majd nemzetünk összetartozását a mécsesek.

emloszures.jpg

Állami forrásból térített, díjmentes mammográfiás szűrésre kapnak névre szóló meghívót júniusra a Biatorbágyon lakhellyel rendelkező 45–65 év közötti asszonyok, akiknek utolsó vizsgálata óta eltelt két év. Az idejében felismert melldaganat gyógyítható. A névre szóló értesítő jelzi a szűrés pontos helyét és időpontját. A lehetőség adott, éljenek vele! A kormányhivatal felhívása a mellékletben olvasható.

foto_egohuba_20070619.jpg

Ünnepélyes keretek között kapták meg díjaikat a „Mit tehetek én?” című, helyi klímastratégiai fotó-és videópályázat nyertesei. Az eseményről a Völgyhíd Televízió készített összeállítást, amely itt látható. A helyi klímastratégia szemléletformáló programsorozatának részeként meghirdetett verseny eredményei és zsűri értékelési szempontjai a mellékletben olvashatók. 

kerekezz_biatorbagy.jpg

Elkészült az alternatív kerékpárútterv a Szabadság út – Nagy utca nyomvonalára. Az önkormányzat 2021 januárjában rendelte meg a tervezést az itt olvasható 7/2021.(I.27.) számú határozat alapján. A terv az állam által finanszírozni és megépíteni kívánt BuBa nyomvonalára készült, amelynek kivitelezését a tiltakozások miatt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő felfüggesztette. Bővebb információk itt találhatók.

Díjátadó. Fotó: Horváth Imre

Eredményesen zárult az önkormányzat értéktár bizottsága által kiírt országos grafikai pályázat, amely helyi értékeink megjelölésére keresett ötletes és kivitelezhető megoldásokat. (Pályázati kiírás itt.) A hatályos szabályok megtartásával rendezett ünnepélyes díjátadóról a Völgyhíd Televízió készített felvételt, amely itt tekinthető meg.

2021majuscimlap.jpg

Hamarosan landol a postaládákban a Biatorbágyi Körkép májusi lapszáma. A kiadó és terjesztő kérik, hogy akinek május 18-áig nem kézbesítették az újságot, ám szeretné megkapni, az jelentkezzen a hirdetésszervezés telefonszámán: +36 70 659 46 55. A májusi számban többek között a bűvölő bölcsödéről, Pénzes László év rendőre kitüntetéséről, valamint a helytörténeti múzeum terveiről olvashatnak.

forraspalya.jpg

Elkészült a Forrás Sportközpont pályájának borítása. A hátralévő munkák – például a zöld felületek beültetése, a parkolók kialakítása, a világítás bekötése, a labdafogó háló felszerelése – alatt az építő engedélyezte, hogy a műszaki átadás részeként a Viadukt SE korosztályos sportolói hétfőtől szerdáig teszteljék a létesítményt. A sportpálya hivatalos átadása a tervek szerint július 1-jén lesz.

Egészségház

A Biatorbágyi Egészségházban a mellékelt tájékoztató szerint van lehetőség május hónapban a Covid 19 vírussal kapcsolatos tesztek elvégeztetésére.  Aktuális hírek az egészségház oldalán!

felvonulas.jpg

Május 4-e, Szent Flórián napja, a magyar tűzoltók napja. „Habár a vírushelyzet miatt még nem ünnepelhetünk a megszokott módon, azért idén is szeretnénk bevonni benneteket egy közös ünneplésbe.” -írja a Biatorbágyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület a közösségi oldalán.

botkerekpar.jpg

Elkészült és társadalmi vitára kész a Zsámbéki-medence térségének turisztikai lehetőségeire fókuszáló kerékpárforgalmi hálózati terv. A tervjavaslat aktuális változata magyarázatokkal ellátott PDF tervrajz formájában itt érhető el.

penzes_laszlo_ev_rendore.jpg

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere, április 24-én a Rendőrség Napján Pénzes László címzetes rendőr főtörzszászlósnak Év Rendőre Miniszteri Díjat adományozott. A Budaörsi Rendőrkapitányság Biatorbágyon szolgálatot teljesítő körzeti megbízottja a közrendvédelmi kategóriában nyújtott kiemelkedő szakmai tevékenységéért kapta ezt az elismerést.

bolcsode.jpg

2010-től ünneplik a kisdednevelők a bölcsődék napját április 21-én. 1852-ben ezen a napon nyílt meg az ország első bölcsődéje Pesten. A 2012-ben alapított biatorbágyi Gólyafészek Bölcsőde gyermeknevelői ezen dátumhoz legközelebb eső szabadnapjukon élnek azzal a lehetőséggel, hogy közösségük szakmai napját megtartsák. Sajnos a Covid 19 járvány miatt ezt az eseményt idén is el kell halasztaniuk, ám reményeik szerint a most épülő új bölcsődeszárny hivatalos megnyitása után 2021 augusztus végén lesz módjuk ismét szabadon ünnepelni.

Biatorbágy logo

Az önkormányzat képviselő-testületével egyeztetve Tarjáni István polgármester kihirdette a település ifjúságának támogatását szolgáló pályázatokat. A kiírások a megfelelő címre kattintva tekinthetők meg: Ifjúsági Tehetséggondozási Alap, Ifjúsági Közösségépítő Alap, Felsőfokú Tudományos Dolgozatok Támogatása, és Egyéb nem iskolai végzettségek támogatása.