HUMANITÁRIUS SEGÍTSÉGNYÚJTÁS

magyar-sziv.jpg

SEGÍTÉSI LEHETŐSÉGEK

2022-08-11 11:14
kerekszerszam.jpg

Már bárki számára használhatók a városi kerékpáros szervízoszlopok, amelyek a „vandálbiztosan” kihelyezett szerszámokkal lehetőséget kínálnak az útközben meghibásodott bringák gyors sajátkezű javítására. Senkit ne téveszen meg az elnevezés, a szervízoszLOP nem a szerszámok ingyenes beszerzésének pontja! Vigyázzunk rájuk, hogy sokáig szolgálhassák a kerékpárosokat!

vaganyzari_inform.jpg

Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy 2022. október 7-től október 9-igKomárom – Ács állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Hegyeshalom – Budapest vasútvonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A 4987 sz. vonat Győr – Almásfüzitő között korábban közlekedik.Az IR1935, IR1945 és IR1943 sz. vonatok Győrből 2 perccel korábban indulnak. 

bialogoszines.jpg

Mint azt korábbi híradásokkal /hirek/2022091915452 és helyszíni lakossági tájékoztatással /hirek/2022092315460 jeleztük, a Hunyadi utca 2022. szeptember 20-án megkezdett felújítása időszakos forgalomkorlátozásokkal jár. A napokban induló aszfaltozási munkák előkészítése és kivitelezése során a munkagépek miatt szeptember 28 és 30 között a teljes útszakasz lezárására kell számítani.

valentne_petrik_agnes.jpg

Súlyos betegségben tragikus hirtelenséggel elhunyt Válintné Petrik Ágnes volt általános óvodavezető-helyettes, a Török Henrik Pedagógus Díj 2004. évi kitüntetettje, és a miniszter által adományozott Pedagógus Szolgálati Emlékérem (2021.) tulajdonosa. Válintné Petrik Ágnest Biatorbágy önkormányzata saját halottjának tekinti. Az óvodapedagógust a Biai katolikus temetőben helyezik örök nyugalomra 2022. október 4-én, 13.00 órakor. Nekrológ a mellékletben.

szamlalobiztosplakat.jpg

Nagykorú, legalább középfokú végzettséggel rendelkező népszámlálási biztosokat keres a Központi Statisztikai Hivatal 2022. október 17-től november 28-ig végzendő „terepmunkára”. A számlálóbiztosok díjazásának mértéke a terepen végzett adatgyűjtés alapján lakásonként és személyenként külön jogszabályban meghatározottak szerint változik, hozzávetőlegesen eléri a bruttó 280.000 Ft-ot. Az elvégzendő feladat a törvényi előírásoknak megfelelően személyes interjúk során adatokat egyeztetni, gyűjteni és rögzíteni annak érdekében, hogy a hivatal (KSH) pontos képet kaphasson Magyarország népességének legfontosabb jellemzőiről. A munkára október 1-jéig lehet jelentkezni a mellékletekben található dokumentumok szerint.

barnakoszen.jpg

Belügyminisztérium az önkormányzatok közreműködését kérte a lakosság téli fűtéséhez szükséges tüzelőanyag igényének felméréséhez. Erre tekintettel felhívjuk a településünkön élők figyelmét, hogy amennyiben barnakőszén tüzelésére alkalmas fűtőberendezéssel rendelkeznek, lehetőségük van barnakőszén igényüket jelezni az önkormányzatnál.

kormanybusz.jpg

2022. szeptember 29-én csütörtök reggel 9:00-15:00 óráig városunkba tartózkodik a kormányablak busz. A busz a Polgármesteri Hivatal Mester utca felöli parkolójában lesz megtalálható. További részletek itt.

utepites.jpg

A következő hetekben tovább folytatódnak a Tudásparkot körülölelő út építési munkálatai. A szervizút alá lefektették a kivitelezők a csapadékcsatornát, illetve a közvilágítás kábelezését végzik. Ezután elkészítik a földmű felső rétegeit, majd a hónap végén megkezdődik az útszegélyek építése. A patak mentén a napokban befejeződik a víztelenítés kiépítése, megkezdődik az építési terület víztelenítése.

viabuszlogo.jpg

Szeptember 13. keddtől a Viabusz terelt útvonalon közlekedik A terelt útvonal itt tekinthető meg. A terelésről bővebb tájékoztatást a Viabusz honlapján olvashatnak. 

kalvintereles.jpg

2022. szeptember 5-én hétfőtől megkezdődnek a biatorbágyi Kálvin tér út- és közműfelújítási munkái. Az építés lámpás irányítás mellett váltakozó, félpályás forgalomkorlátozással jár, amely a Nagy utcában tervezetten október végéig tart. A kivitelezők a lehetőségeknek megfelelően figyelemmel lesznek a reggeli és délutáni célirányos iskolai forgalomra. A tér belső útjainak átalakítását várhatóan október elején kezdik meg. Kapcsolódó cikkünk itt: Újratervezett Kálvin tér

kalvinterterv.jpg

A Kálvin tér rekonstrukcióját, átépítését 2017-ben kezdeményezte az önkormányzat, a csomópont forgalomtechnikai tanulmánytervének megrendelésével. A tervezett útfelújításhoz szükséges közbeszerzési eljárást 2021. december 16-án indította a város.   /system/files/elt_kalvin_ter_csomopont_felujitasarol.pdf

A Belügyminisztérium ez év márciusában 100%-os támogatást nyújtott a tér teljeskörű átépítéséhez, mellyel lehetőség nyílt a beruházási program bővítésére. Az útépítés, forgalomtechnikai átalakítás, a csapadékvíz elvezetés mellett lehetővé vált a távközlési és az elektromos vezetékek földbe helyezése, valamint a területen lévő egyéb közművezetékek teljes felújítása is.

bialogoszines.jpg

Az időjárás-előrejelzésekre tekintettel a Hunyadi utca aszfaltozási munkáinak tervezett időpontja megváltozott. Az utca új időintervallumban 2022. szeptember 29, csütörtök 16.00 órától 2022. október 1., szombat 17.00 óráig lesz lezárva. Amennyiben az időjárási feltételek továbbra sem megfelelőek az építésre, úgy az aszfaltozást 2022. 10. 03. (hétfő) – 04. (kedd) között végzi a kivitelező. Továbbra is érvényes, hogy a hulladékszállítás 29-én, csütörtökön a kora reggeli órákban lesz, így kérjük az ingatlantulajdonosokat, hogy gyűjtőedényeiket reggel 6.00 óráig helyezzék ki. Kapcsolódó korábbi hiradás itt.

vaganyzari_inform.jpg

Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy 2022. szeptember 30-tól október 2-ig, október 15-től október 17-ig és október 21-től október 24-ig Budapest-Déli – Budapest Kelenföld állomások között, Hegyeshalom állomáson, valamint az Osztrák Vasút területén végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Hegyeshalom – Budapest vasútvonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. 

bit.jpg

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a nyugati lakóterület szomszédságában épülő tudáspark közműépítési munkálatai során a 2022. szeptember 27-től következő napok folyamán fakivágásokra kerül sor az alábbi három helyszínen, a felsorolt okok miatt:

szelektiv.jpg

2022. október 1-jétől változik a Sóskúti útról megközelíthető, szennyvíztelep melletti szelektív hulladékgyűjtő pont nyitvatartása. Az eddigi igénybevételi tapasztalathoz igazítva a telephelyet hétköznapokon 9.00 és 17.00 óra között, szombaton 8.00 és 13.00 óra között vehetik igénybe a biatorbágyi lakcímkártyával rendelkezők a háztartásukban feleslegessé vált papír, műanyag, háztartási üveg és elektronikai hulladék térítésmentes leadásához.

szept23_zaras1.png

A Kálvin tér átépítése során 2022. szeptember 23-án, pénteken 8:30 órától tervezetten 2022. szeptember 27., kedd délutánig közműkiépítési munkák miatt a mellékelt térképen jelzetten lezárják a gépjárművek elől a Sándor utca felől a Szentháromság tér felé vezető egyirányú szervizutat. Az új 16 tantermes iskola parkolója továbbra is megközelíthető lesz, ám a Szily–Fáy-kastélyhoz vezető autós feljárót ez idő alatt nem lehet használni. Kérjük lehetőség szerint válasszanak az iskola közvetlen megközelítésére alternatív közlekedési módot. Megértésüket és türelmüket köszönjük!

bialogoszines.jpg

Tisztelt Biatorbágyi Lakosok! Ezúton értesítjük Önöket, hogy Biatorbágy Város Önkormányzata a Hunyadi János utca felújítási munkálatait 2022. szeptember 20-án kedden megkezdi. Az útburkolatot érintő munkálatok várhatóan október közepéig tartanak. A teljes felújítás tervezett befejezése december vége. A kivitelezés ideje alatt időszakos forgalomkorlátozásra kell számítani, ezen belül október első hetéig kizárólag az utcában lakók és a célforgalommal érkezők hajthatnak be. A korlátozás érinti a Bocskai utcát, Széchenyi utcát, valamint a Tulipán utcának a Hunyadi János utca és Viola utcák közötti szakaszát, melyek a Hunyadi János utca felé zsákutcák lesznek. Kérjük, lehetőség szerint kerüljék el az érintett utakat. Megértésüket és türelmüket köszönjük!

vaganyzari_inform.jpg
Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy 2022. szeptember 30-tól október 2-ig, október 15-től október 17-ig és október 21-től október 24-ig Budapest-Déli – Budapest Kelenföld állomások között, Hegyeshalom állomáson, valamint az Osztrák Vasút területén végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Hegyeshalom – Budapest vasútvonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. 
bialogoszines.jpg

Az egyes egyetemes szolgáltatási árszabások meghatározásáról szóló 259/2022. (VII. 21.) Korm. rendelet hatályba lépett módosítása megteremtette annak lehetőségét, hogy a többgenerációs családi házban élő családok is rezsicsökkentett áron kapjanak földgázt.

Volánbusz Zrt.

2022. szeptember 9-től felújítási munkálatok miatt a Biatorbágy Kálvin téri buszmegálló (Budapest irányába) áthelyezésre kerül a templomnál található ideiglenes megállóba.

pm.jpg

Tarjáni István polgármester találkozóra hívta a „Biatorbágy megtelt” petíció megfogalmazóit. Az aláírásgyűjtésben szereplő problémákat az önkormányzat régóta ismeri és dolgozik azok megoldásán. 2010 óta ezért nem von be új lakóterületet, és nem tervezi Biatorbágy lakóterületeinek bővítését. Az önkormányzat célja, hogy Biatorbágy továbbra is élhető és szertehető település maradjon, ezért épít és bővít bölcsődét, óvodát, iskolákat. Néhány nap múlva adja át az új 16 tantermes iskolát. Ezért épít utakat, körforgalmakat, vezette be a helyi buszjáratot. Az önkormányzat nyitott a további egyeztetésre a petíció kezdeményezőivel. Tarjáni István közösségi oldalán tett nyilatkozata itt látható.

deponia_logo.jpg

Elérhető a Deponia Nonprofit Kft. 2022. Biatorbágyi hulladéknaptára. A naptár a következő linkkel beággyazható google naptárba, vagy elérhető nyilvános böngészőben megnyitható verzióban is.