Tartalmi bekezdések
Videófájl
Kép
Ajánlattételi felhívások

Viabusz

Kép
Pályázatok

Kataszter térkép

Kép
Ajánlattételi felhívások

Képviselő-testület

Kép
Hírek, közlemények

Bizottságok

Kép
Ügyintézés

Ügyintézés

Kép
Dokumentumtár

Dokumentumtár

Híreink

Hírek

Kép
rendorseg
Dec 7

Figyeljünk embertársainkra!

A rendőrség a hideg idő beköszöntével kiemelt figyelmet fordít az egyedül élő, idős emberekre. Ők mindig nagyobb veszélynek vannak kitéve, ami a hosszú téli esték, a hideg időjárás és a fagypont alatti hőmérséklet miatt ilyenkor fokozódik.

Kép
deponia
Dec 7

Hulladék elszállítás

A Depónia Nonprofit Kft. mai kommunális hulladék gyűjtését jelentősen megnehezítette a szélsőséges időjárási viszony. Ahová a mai napon nem tudtak eljutni, ott a holnapi napon fogják a kommunális hulladék gyűjtését elvégezni. 

Kép
diploma
Dec 4

2024. évi Bursa Hungarica

Elbírálásra kerültek a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatra benyújtott anyagok.

Kép
itelkezesiszunet
Dec 4

Ítélkezési szünet

A Budaörsi Járásbíróság 2023. december 27. napjától 2023. december 29. napjáig ítélkezési szünetet tart. Ezen idő alatt tárgyalásokat nem tartanak, kivéve a személyes jelenlétet ígénylő halaszthatatlan eljárási cselekmények (pl távoltartás).

Kép
adventikoszoru
Dec 2

Adventi koszorú

A város adventi koszorúját a polgármesteri hivatal régi ügyfélszolgálati bejárata előtt helyezték el. Az első gyertyagyújtás 2023. december 3-án, vasárnap 17:00 órától lesz a Czuczor iskola diákjaival.

 

Kép
telapo
Nov 27

Jön a Mikulás-hintó!

Idén kicsit korábban, hatodika helyett december 3-án, vasárnap délután 13:00 órától érkezik Biatorbágyra Mikulás. A csengettyűs lovashintót Kolláth Pál a Gyermekek a természetbe Egyesület vezetője irányítja át a városon. Tervezett megállók, időpontok és pontos útvonal alább:

Kép
bizottsagi ules
Nov 24

Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság 2023.11.28.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottsága 2023. november 28. kedden, 15 órai kezdettel munkaterv szerinti ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Kép
bizottsagi ules
Nov 24

Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2023.11.27.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2023. november 27. (hétfő) 15:00 óra kezdettel rendes ülést tart a Városháza 112. számú termében, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Kép
vizmuvek
Nov 23

Nagyobb ellátásbiztonság – megváltozott vízösszetétel

Biatorbágy a fővárosi agglomeráció sok más településéhez hasonlóan mind népszerűbbé válik, dinamikusan növekszik. Ez előbb vagy utóbb kikényszeríti a város napi működéséhez szükséges infrastruktúráért felelős szolgáltatókból, hogy elinduljanak a bővítés irányába. Ha ehhez hozzávesszük az egyre szélsőségesebbé váló időjárást, a forró, száraz nyarak hatására a kertvárosi környezetben korábban nem tapasztalt mértékben megnövekvő vízfogyasztást, nem csoda, hogy elsők közt az ivóvíz-ellátásért felelős önkormányzat és általa a vízszolgáltató került lépéskényszerbe.

Kép
fenyo.jpg
Nov 23

Fásítás a Kálvin téren

A nemrég átépített Kálvin téren megkezdődött a fák telepítése. A kertészeti terv figyelembe vette az újonnan lefektetett közművezetékeket, a tér forgalmi rendjének közlekedésbiztonsági szempontjait és a növények élettani igényeit. Mindezek alapján jelölték ki azon fa pótlásának helyét is, amely korábban karácsonyi szimbólumként díszelgett itt, ám a mélyépítési munkák áldozatává vált.  Most, a lakosokkal egyeztetve egy nagyjából két méteres, gyökeres nordmann fenyő került a közterület azon pontjára, ahol zavartalan növekedése hosszútávon is biztosítottnak látszik.

Kép
jegpalya.jpg
Nov 21

Jeges hírek

2023. november 26-án vasárnap délelőtt 10:00 órakor Elek Attila jégtancos tanítványainak fellépésével nyit a Fő téri jégpálya. Lehet élezni a korikat!

Kép
bizottsagi ules
Nov 21

Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság 2023.11.22.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottsága 2023. november 22. napján (szerda), 16:00 órai kezdettel munkaterven kívüli ülést tart a Városháza tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Kép
tanácsterem
Nov 21

Képviselő-testületi ülés 2023.11.22.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2023. november 22. napján (szerda), 16.30 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) rendkívüli képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Kép
forgalmirendvaltozas1_0.jpg
Nov 20

Forgalmirend változás

A település nyugati lakóterületének gyűjtőútján a Szily Kálmán és Juhász Gyula utcákon 40 km/órás sebességkorlátozás lépett érvénybe, valamint kihelyezték a megállni tilos, gépjármű elszállítás jelzéseket is. Megállni kizárólag forgalmi okból, vagy akkor lehet, ha valamely műszaki hiba miatt a jármű nem tud továbbhaladni.

Kép
patakmeder_helyreallitas.jpg
Nov 16

Meder helyreállítás a Patak utcánál

A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság értesítette az önkormányzatot, hogy 2023. november közepétől, várhatóan december közepéig a Füzes-patak Patak utcai szakaszánál megkezdik a vízfolyás mederhelyreállításának előkészítését. A munkaterületen fakivágást, növényzetírtást, tereprendezést végeznek, amelyek ideiglenesen több zavaró hatást is előidézhetnek. Számolni kell porral, zajjal, anyagok deponálásával, illetve forgalomkorlátozással. Kérik a lakosok szíves türelmét és megértését.

Kép
radiator.jpg
Nov 14

Kezdődik a fűtési szezon

A kémény potenciális veszélyforrás. A rendszeres ellenőrzéssel megelőzhetők a lehetséges veszélyhelyzetek, a kéménytűz és a szénmonoxid-szivárgás okozta mérgezés. Az élet- és preventív tűzvédelem érdekében a lakosság legfontosabb tennivalója, hogy tegye lehetővé az ingatlanba való bejutást, a kémény ellenőrzését a kéményseprők számára.

Kép
stadler
Nov 14

Vágányzári információ

Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy 2023. november 23-tól november 26-ig Biatorbágy – Szárliget állomások között, valamint Almásfüzitő állomáson végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Budapest – Hegyeshalom vasútvonalon a vonatok Budapest – Győr között módosított menetrend szerint közlekednek. 

Kép
gyimesine_klementina.jpg
Nov 10

Ohmüllner Márton Szociális Díj

Tarjáni István polgármester Dr. Lehel Istvánnal együtt a szociális munka napja alkalmából tartott rendezvényen adta át az Ohmüllner Márton Szociális Díjat Gyimesi Géza Péterné Klementinának. Klementina évtizedek óta odaadóan és lelkiismeretesen dolgozik a településen élő és tanuló gyermekekért, kiemelten figyelve a hátrányos helyzetű rászorulókra. Kitartó, következetes munkájának érdemeit ezzel a kitüntetéssel ismerte el a város képviselő-testülete. Az eseményen elismerést kaptak azok a kerek évfordulós dolgozók is, akik legalább öt éve végeznek munkát városunk szociális intézményeiben. A Vögyhíd Tv, Kovács Bence felvétele itt tekinthető meg.

Nov 10

Pályakarbantartás

Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy 2023. november 18-tól 22-ig és november 27-től december 9-ig Biatorbágy – Szárliget állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Budapest – Hegyeshalom vasútvonalon a vonatok Budapest – Győr között módosított menetrend szerint közlekednek. 
Kép
bizottsagi ules
Nov 10

Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2023. november 14. (kedd) 15:00 óra kezdettel rendkívüli ülést tart a Városháza 112. számú termében, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Kép
korkepcimlap2023november.jpg
Nov 8

Biatorbágy Körkép 2023. november

Itt már olvasható a helyi újság legújabb száma. Címlapon az 1956-os megemlékezés, a Szarvasugrás lakossági fórum és a Kisparti fellépése a savanyúkáposztájáról híres Vecsésen. Mindezeken túl olvashatnak például a belterületi gyűjtőutak felújításáról, a Zöld Biatorbágy programról, a kertekben nem komposztált falevelek, gallyak elszállításáról, a pálinka versenyekről és a Biatorbágy és Környéke Mozgáskorlátozottak Egyesületének huszonötödik születésnapi eseményéről. A lap elektronikus változata itt tölthető le.

Kép
tervtanacs
Nov 8

Tervtanács 2023.11.16.

Tervtanácsi Tagok és Meghívottak részére
Kedves Tervtanácsi Tagok,
Tisztelt Meghívottak!


Biatorbágy Város Önkormányzata helyi építészeti-műszaki Tervtanácsának ülését 2023. november 16-án, csütörtökön 14.00 órai kezdettel tartjuk, a Biatorbágyi Városháza emeleti nagytárgyalójában, amelyre ezúton tisztelettel meghívom.

Napirend:

Üdülési lehetőségek