Havi archívum

Kép
Serflek Györgyi
Dec 28

A Biatorbágyi Képviselő Feleségek Közleménye

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Serflek Györgyi asszonytársunk, Tarjáni István polgármester felesége életének 53. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt. Végső búcsúztatására 2011. január 7-én (pénteken) 14.00. órakor kerül sor a Biai Katolikus Temetőben.

Kép
Dr. Csutoráné dr. Győri Ottília
Dec 23

Nő a kistérség (élén)!

Dr. Csutoráné dr. Győri Ottília, Budakeszi polgármesterasszonya lett a Budaörsi Kistérségi Többcélú Társulás elnöke. A posztot eddig betöltő Wittinghof Tamásra a tíz tagtelepülésből csupán ketten szavaztak a Polgármesterek Tanácsában.

Kép
Minek nevezzelek? Névadó pályázat
Dec 22

Minek nevezzelek? Névadó pályázat

A jövő év elejére megújítani kívánt Önkormányzati újság elnevezésére pályázatot hirdetünk. Olyan figyelemfelkeltő elnevezést keresünk, amely találóan utal városunkra, ugyanakkor kifejezi Biatorbágy méltóságát és tekintélyét. Kérjük, javaslatait január 15-éig hagyományos levélben juttassa el az Önkormányzathoz.

Kép
Ünnepi nyitvatartás
Dec 22

Ünnepi nyitvatartás

Tisztelt Ügyfeleink!
Az alábbiakban tájékoztatjuk Önöket a Polgármesteri Hivatal 2010. év végi munkarendjéről:

Kép
Biatorbágyi Hírlevél
Dec 22

Olvasható a Biatorbágyi Hírlevél!

Biatorbágy lakosai még karácsony előtt kézhez vehették az Önkormányzati Híradó különszámát. A Biatorbágyi Hírlevél egy új közösségi újság előfutára. A kiadvány célja, hogy mindenki számára érthetően, olvasmányos formában közölje a képviselő-testületi döntéseket, beszámoljon a városi eseményekről, közzé tegye a közérdeklődésre számot tartó felhívásokat, híreket.

Kép
A valódi tej iskolapéldája
Dec 22

A valódi tej iskolapéldája

Biatorbágy Képviselő-testülete úgy döntött, hogy az államilag finanszírozott iskolatejprogramban ajánlott multinacionális tejgyár helyett jövőre a magyar tulajdonú Bicskei MG ZRt.-vel kíván szerződést kötni az óvoda és iskola tejjel való ellátása érdekében.

Kép
Korcsolyázási lehetőség a Szelíd-tavon
Dec 21

Korcsolyázási lehetőség a Szelíd-tavon

Az Önkormányzat, a Biai-halastó üzemeltetője és a Biai Jegespengék Hoki Klub Közhasznú Egyesület együttműködési megállapodása értelmében a tó III. számú egységén lehetőség nyílt a téli korcsolyázásra. 

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Dec 20

Közbeszerzési kiírás: 60 férőhelyes bölcsőde teljes körű kialakítása

Biatorbágy Város Önkormányzata közbeszerzést ír ki a 2051 Biatorbágy, Szent István utca 2. szám alatti ingatlanon új, 60 férőhelyes bölcsőde és az ahhoz kapcsolódó kert, játszótér, közlekedési létesítmények (gyalogosjárdák, parkolók) kivitelezésének teljes körű megvalósítása tárgyában.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Dec 20

Megbukott a népszavazási kezdeményezés

Városunkat a jövőben is Biatorbágynak fogják nevezni. A település szétválasztását kezdeményezők a számukra kijelölt határidőig nem adták le az összegyűjtött aláírásokat, így egy éven belül biztosan nem lesz népszavazás Torbágy önállósodásának ügyében.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Dec 17

Támogatjuk a biatorbágyi társadalmi szervezeteket

Biatorbágy Város Képviselő-testülete pályázatot ír ki a Biatorbágyon működő társadalmi szervezetek támogatására. Biatorbágy Város Képviselő-testülete anyagilag is támogatni kívánja a település területén működő társadalmi szervezeteket, hogy ezzel is segítse közösségek létrejöttét és megerősödését, fokozza a közösséghez tartozás élményét, a kisközösségeken keresztül a város egészéért érzett felelősség megtartó erejének kialakítását.

Dec 16

Iparűzési adóemelés

Környékünk meghatározó településeihez – Budapest, Törökbálint – csatlakozva városunk az eddigi mértékről 2011. január 1-jétől 2 %-ra emeli az iparűzési adót.

Dec 16

Díjemelések

A biatorbágyi közszolgáltatók a pénzromlás arányában jelentették be díjemelési szándékaikat az Önkormányzatnak. Hosszas egyeztetések után jövőre a lakossági vízdíj 4%-kal, a szemétszállítás költsége 6 %-kal követi az inflációs folyamatokat.

Kép
Hasznos tanácsok téli időjárás esetén
Dec 11

Hasznos tanácsok téli időjárás esetén

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a rendkívüli téli időjárásra való felkészülés jegyében „Hasznos tanácsok téli időjárás esetén” címmel grafikával, illetve szöveges információkkal szóróanyagot készített.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Dec 8

Helyszíni szemle a Dózsa-köz felújításáról

Helyszíni szemlét tart a Nemzeti Közlekedési Hatóság 2010. december 14-én kedden 10 órakor a polgármesteri hivatalban Biatorbágy, Dózsa-köz lépcső, járda és kőburkolati út útépítési-, forgalomtechnikai és felszíni csapadékvíz-elvezetési engedélyezési eljárással kapcsolatban.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Dec 8

Helyszíni szemle a vasútállomás P+R és B+R parkoló fejlesztéséről

Helyszíni szemlét tart a Nemzeti Közlekedési Hatóság 2010. december 16-án csütörtökön 10 órakor a polgármesteri hivatalban Biatorbágy vasútállomás P+R és B+R parkoló belső úthálózata, közúti kapcsolata, kerékpáros és gyalogos kapcsolata építési engedélyezési eljárással kapcsolatban.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Dec 8

Helyszíni szemle a Funkcióbővítő rehabilitációs tervekről

Helyszíni szemlét tart a Nemzeti Közlekedési Hatóság 2010. december 14-én kedden 10 órakor a polgármesteri hivatalban Biatorbágy, Alsó- és Felső Fő utca gyalogos zónák, forgalomcsillapított útszakasz; Alsó Pátyi utca Helytörténeti Múzeum parkoló; Viadukt utcai parkoló gyalogos zóna, forgalomcsillapított útszakasz útépítési, forgalomtechnikai és felszíni csapadékvíz-elvezetési engedélyezési eljárást megelőzően.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Dec 7

Tájékoztató a 2011. évi Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatok elbírálásáról és azok eredményeiről

Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének Oktatási Bizottsága (továbbiakban: Bizottság) 2010. november 22-ei ülésén elbírálta a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatra benyújtott pályázati anyagokat és az 1/2010. (11.22.) OB. számú határozatával meghozta döntését a támogatott pályázók személyéről és a részükre nyújtott támogatások összegéről.

Dec 6

A tűzoltóság felhívása

Közeledik a Karácsony, elérkezett az adventi gyertyagyújtás ideje. Évente több ember esik áldozatul az ott felejtett gyertyák, nem megfelelő műszaki állapotú karácsonyi égők által keletkezett tűzeseteknek.

Dec 3

Képviselő-testületi ülés 2010.12.09 15:00 óra

Meghívó

Biatorbágy Város Képviselő-testülete 2010. december 9-én (csütörtökön), 15 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
ksh.gif
Dec 2

Reprezentatív mezőgazdasági összeírás

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a 288/2009. (XII.15.) Kormányrendelet alapján 2010. december 1-15. között reprezentatív mezőgazdasági összeírást hajt végre.