Havi archívum

Kép
e_matrica.jpg
Dec 31

Fizetős gyors utak!

Január 1-jétől csak úthasználati díj ellenében hajthatnak fel az autósok az M1-es és M0-ás gyorsforgalmi utakra. (Pest megyei térkép) A Pest-megyei egész éves matrica a D1-es kategóriába tartozó személygépkocsikra 5.000 Ft-ba kerül. (További díjkategóriák) A 2015. január 1. és 2015. január 31. között észlelt jogosulatlan úthasználat esetén a pótdíj utólagos elengedésének van helye, amennyiben a pótdíj megfizetésére kötelezett 2015. március 1-jét megelőzően a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálati irodájában szolgáltatási díj megfizetése mellett, a jogosulatlan úthasználat helye szerinti éves megyei, vagy éves (országos) jogosultságot vásárol.

Kép
chemez_a_lovon.jpg
Dec 27

Óesztendő búcsúztató

Lovas és gyalogos szilveszteri sétára invitálja a város lakóit Chemez Farkas a népművészet ifjú mestere. A Biatorbágy utcáin és terein átvonuló, síppal-dobbal, kolomppal, énekszóval és népi rigmusokkal kísért óév búcsúzató felvonuláshoz mindenki kedvére és bármely helyszínen csatlakozhat 31-én 11.00 és 17.00 óra között. Kedvcsinálónak a tavalyi hasonló rendezvényről készült filmet 30-án 18.00 órától a Faluház Chaplin kávézójában vetítik le a szervezők.

Kép
Oláh Kristóf győz!
Dec 16

Évadzáró judo versenyek

November 23-án, a Karinthy utcai iskolaépületben rendezte meg az immár hagyományosnak nevezhető Viadukt Kupa versenyét a Viadukt SE Grunda Zoltán által vezetett judo szakosztálya. A biatorbágyi klub gyerekversenyzői, érdi, diósdi, veresegyházi, kistarcsai, gödöllői, pátyi és törökbálinti ellenfelekkel küzdhettek. Az idei év zárásaként kis dzsúdósaink Diósdra látogattak, ahol a Mikulás Kupán vettek részt. 

Kép
rendorseg-logo.jpg
Dec 16

Rendőrtoborzás

A rendőrség rendészeti szakközépiskolai, érettségire épülő, nappali tagozatos szakképzést indít az országos képzési jegyzékben szereplő rendőr szakképesítés megszerzésére. Az iskolai végzettség a rendőrségnél tiszthelyettesi, zászlósi beosztás betöltésére jogosít.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Dec 16

Igazgatási szünet a városházán

Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 232. § (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a Polgármesteri Hivatalban 2014. december 22. napjától 2015. január 2. napjáig igazgatási szünetet rendel el. Az igazgatási szünet alatt a polgármesteri hivatal zárva tart. 

Kép
Depónia
Dec 16

Ünnepi szemétszállítás

A Biatorbágyon szolgáltató Depónia Nonprofit Kft. ezúton tájékoztatja a lakosságot, hogy a szemétszállítás a karácsonyi ünnepek alatt is a megszokott rend szerint – a hulladéknaptárban megjelölt időpontokban – zajlik. Újévi változás, hogy 2015. január 1-je, csütörtök helyett a hulladékot 2015. január 3-án, szombaton szállítják majd el.

Kép
jelmezesfutas.jpg
Dec 10

Jelmezes futás

A Viadukt Se Erdei Futó szakosztálya 2014. december 13-án, szombaton „Mikulás Futást” rendez. Találkozó 9.00 órakor a viadukt alatti réten. A nevezés ingyenes. Rajt: 9.15-kor. (Mikulás jelmez nem kötelező). Az útvonal: Szabadság út – Viadukt u. – Ady E. u. – Szt. László u. – Szily K. u. – Füzes-patak mellett vissza a viaduktig. (Táv kb. 3,5 km) A célban gyümölcs és üdítő várja az érkezőket. Érdeklődni Labancz Jánosnál lehet: +36 20 551 49 23.

Kép
díjazottak
Dec 10

Szakmai elismerés a Faluháznak

A Pest Megyei Népművelők Egyesülete Feketedió Díjat adományozott a biatorbágyi Faluház és Karikó János Könyvtár munkatársainak Pest megye közművelődésében végzett kiemelkedkedő munkájukért. Gratulálunk a díjazottaknak.

Kép
nav_logo.jpg
Dec 10

Zárva lesz az érdi NAV

Átalakítás miatt 2014. december 12-23. között zárva tart a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Pest Megyei Adóigazgatóságának érdi kirendeltsége (2030 Érd, Budai u. 24.). A felújítási és bővítési munkálatok befejeztével az ügyfelek európai színvonalú, kényelmes és kulturált környezetben intézhetik adózással kapcsolatos ügyeiket.

Kép
Körkép 2014 december-január címlap
Dec 10

December-januári Körkép

Megjelent és itt olvasható a Biatorbágyi Körkép 2014. december – 2015. januári számának elektronikus változata. A nyomtatott lapot belterületen minden háztartásba eljuttatják az önkormányzat által megbízott terjesztők, külterületeken a posta alkalmazottjai. Kérjük, jelezzék a sajto@biatorbágy.hu címre, ha az aktuális lapszámot legkésőbb minden hó 18. napjáig nem kapták volna kézhez. Visszajelzéseiket előre is köszöni a szerkesztőség.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Dec 10

Tájékoztató a régi típusú, zöld színű őstermelői igazolványok cseréjéről

2014. január 1-től a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara - NAK - végzi a mezőgazdasági őstermelői igazolványok kiadását, érvényesítését, cseréjét.

A NAK felhívja a figyelmét azoknak az őstermelőknek, akik 2009. január 1-jét követően váltották ki az őstermelői igazolványukat (ez volt a zöld színű, régi típusú igazolvány) és azt még 2013-ban, vagy 2014-ben nem cserélték le az új típusú barna színű igazolványra, hogy 2014. december 31-ig kérelmezzék az új igazolvány kiállítását. Az igazolvánnyal kapcsolatos eljárás a kamara tagjai számára ingyenes.

Dec 10

Pénzügyi, Ügyrendi és Stratégiai Bizottság 2014.12.11

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi, Ügyrendi és Stratégiai Bizottsága 2014. december 11-én, csütörtökön 16:00 órakor rendkívüli ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Dec 10

Képviselő-testületi ülés 2014.12.11.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. december 11-én (csütörtökön), 17 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) rendkívüli képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Dec 9

Településfejlesztési Bizottság 2014.12.10

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Településfejlesztési Bizottsága 2014. december 10-én, szerdán 16:00 órai kezdettel rendkívüli ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Dec 7

Fűts okosan

A levegő tisztaságának megőrzése és egészségünk megóvása érdekében Fűts okosan címmel indított kampányt a Földművelésügyi Minisztérium. A tájékoztató anyagok interneten, szórólapokon, plakátokon, újságokban hívják fel a figyelmet a helyes tüzelés fontosságára, bemutatva hogyan károsíthatja környezetünket vagy az egészségünket, ha nem megfelelően fűtünk, vagy káros anyagokat teszünk a tűzre.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Dec 5

13-án, szombaton is nyitva!

Értesítjük a tisztelt lakosságot, hogy Biatorbágyi Polgármesteri Hivatala 2014. december 13-án, szombaton, az ünnepei munkarendre tekinettel 8:00 és 12:00-óra között ügyfélfogadást tart..

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Dec 2

Támogatott tanulás

Biatorbágy idén is csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz. Az önkormányzat vállalta, hogy 2015 évben is hozzájárul azon biatorbágyi diákok tanulmányaihoz, akik a feltételeknek megfelelő pályázatot nyújtanak be. A Képviselő-testület októberi döntését követően mindösszesen 38 tanuló jelezte támogatási igényét. A döntés értelmében valamennyi szociálisan hátrányos helyzetű diák részesülhet az ösztöndíjban.