Havi archívum

Kép
refhalvanyzebra.jpg
Feb 23

Átmenetileg elsápadt a zebra

Biatorbágy biai városrészének Nagy utcájában a közúti burkolatjelek tartós megerősítése érdekében az új óvoda környékén felmarták a református templom előtti gyalogosátkelő csíkjait, így azok átmenetileg csak halványan, nyomokban láthatók. A zebra legkésőbb 2021. február 25-én, csütörtökön délutánra kapja meg vadonatúj ruháját. Az önkormányzat kéri a gépjárművezetőket és a gyalogosokat, hogy „átmenetileg” most fokozottan ügyeljenek egymásra!

Kép
aram.jpg
Feb 23

Hálózat karbantartás

Az Elektromos Művek Zrt. tájékoztatása szerint ezen a héten, 2021. február 26-án, pénteken reggel 9.00 órától délután 13 óráig a hálózati vezetékek karbantartása miatt a biai településrész térképen jelzett utcáiban szünetel az áramszolgáltatás. Az áramszünet a mellékelt térképen kivastagított színes vonalakkal jelzett áramkörökhöz kapcsolódó ingatlanokat érinti a Nagy utca – Szent István utcától a Szabadság út jobb és baloldalán a Geréby Imre utcáig. A Szabadság utcai orvosi rendelőben aggregátorral biztosítják az áramot.

Kép
forrassarjak.jpg
Feb 23

Fásítási előkészületek

A Forrás utca Szarvasugrás lakópark alatti végénél épülő Forrás sportcentrum területére háromszáz hazánkban őshonos, illetve a talaj adottságait jól hasznosító fát (vadgesztenye, tölgy, hárs, platán) ültet az önkormányzat. A területen jelenleg jellemzően akácsarjas, agresszíven terjedő invazív növényzet található. A természetes ökoszisztéma védelme érdekében az önkormányzat faszakértői felmérést készíttetett és megrendelte a terület kitisztítását, talajelőkészítési munkáit, amelyek várhatóan 2021. február 24-től kezdődnek.

Kép
ELMŰ
Feb 23

Áramszünet a Pecatónál

Az Elektromos Művek bejelentése alapján értesítjük a lakosságot, hogy hálózati karbantartás miatt 2021. február 24-én délelőtt 9 órától délután 13 óráig a Pecató teljes területén áramszünet lesz. A kikapcsolással párhuzamosan a 20 kV-os elektromos vezetékek nyomvonalán a fák gallyazását is elvégzik. A gallyakat egy héten belül szállítják el. A mellékelt ELMŰ térképen a hálózati vezetékek színei az egyes áramszakaszokat jelzik. Elképzelhető, hogy egyes szakaszokon később történik meg a kikapcsolás, illetve korábban lesz ismét áram.

Kép
lindab_new-logo.jpg
Feb 22

Munkatársakat keres a Lindab

A svéd érdekeltségű légtechnikai termékeket gyártó, továbbá könnyűszerkezetes épületekhez svédacéltermékeket, összetett megoldásokat értékesítő Lindab cégcsoport raktáros, és fémmegmunkáló gépekhez gépkezelő munkatársakat keres biatorbágyi üzemébe. További információ a 23 531-189-es helyi telefonszámon, illetve a mellékletekben. A hirdetés a „Biatorbágy a vállalkozókért, a vállalkozók Biatorbágyért” program részeként jelent meg a honlapon.

Kép
refgyalogatkelo_0.jpg
Feb 22

Burkolatfestés a Nagy utcában

A biai településrész fő útján, a Nagy utca új óvodához közeli szakaszán 2021. február 23 és 25 között megújítják a burkolati jeleket. A munkálatokat az önkormányzat kérésére végzik, a reggeli és délutáni csúcsforgalmi időszakokat lehetőleg elkerülve. A köztes időszakokban számítani kell félpályás útlezárásokra, terelésekre. Az útvonal mintegy 180 méteres szakaszán kap tartós festéket a záróvonal és megújul református templom előtti gyalogátkelő is. A kivitelezés az új óvoda biztonságos megközelítése érdekében szükséges.

Kép
szatay_lajos.jpg
Feb 19

Búcsú Szatay Lajostól

2021. február 7.-én, életének 87.esztendejében elhunyt a Biai Dalárda, a Biatorbágyi Ifjúsági Fúvószenekar egykori alapító tagja, a nyugdíjas klub korábbi elnöke, településünk „Biatorbágyért” kitüntetésben részesített polgára Szatay Lajos. Temetése február 26-án, pénteken 13 órakor lesz a biai katolikus temetőben. Lajos bácsitól, az apától, nagyapától a család, a barátok és az ismerősök nevében is fia Szatay István a melléklet levélben búcsúzik. Szatay Lajost Biatorbágy városa a közösségéért végzett munkája elismeréseként saját halottjának tekinti.

Kép
kitelepitesi_emlekmu_edited.jpg
Feb 17

A kitelepítésre emlékezve

A Német Nemzetiségi Önkormányzat minden évben megemlékezik az 1946 februárjában Torbágyról, Biáról és a környező településekről elűzött németajkú lakosságról. A hagyományos emlékműsor idén elmarad. A nemzetiségi önkormányzat február 21-én 14.30 -15 óra között helyezi el a megemlékezés virágait a Kitelepítési Emlékműnél, valamint Faluház udvarán lévő Emléktáblánál. Német Nemzetiségi Önkormányzat közleménye a mellékletben olvasható.

Kép
klimastrategiafelhivaskep.jpg
Feb 12

Van képetek tenni környezetünkért?

2021. február 28-án 23 óra 59 percig meghosszabbították a MIT TEHETEK ÉN? – fotó- és videópályázatot, amelyre biatorbágyi általános iskolások alkotásait várják. A pályázat részleti a mellékletben olvashatók.

Kép
ticket_eves2.png
Feb 10

ViaBusz jegyhír

A helyi közösségi közlekedés ViaBusz járatára jelenleg csak a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán lehet papíralapú jegyeket, bérleteket váltani és itt is kizárólag készpénz ellenében, hivatali időben. A polgármesteri hivatal munkatársai ideiglenesen vállalták a jegyértékesítést, mindaddig, amíg a veszélyhelyzet miatt a Faluház zárva tart.

Kép
etb_0.jpg
Feb 8

Értékjelölési pályázat - javított kiírás

Biatorbágy Város Önkormányzatának Értéktár Bizottsága grafikai pályázatot hirdet Biatorbágy helyi értékeinek megjelölésére. Pályázni az itt található kiírás alapján 2021. március 31-éig lehet. a pályázati eljárás nyílt, azon bárki részt vehet egyénileg vagy csoportosan. Csoportos pályázat esetén az alkotócsoport egy tagjával, mint kijelölt, felhatalmazott képviselővel tartja a kiíró a kapcsolatot.

Kép
viabuszfelhivas.jpg
Feb 8

Jegyeket, bérleteket tessék!

Az önkormányzat által megbízott cégek által működtetett helyi közösségi közlekedés ViaBusz járataira 2021 januárjától, amíg a Faluház a járványügyi rendelet miatt zárva tart, a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán lehet papír alapú jegyet vásárolni. Február 8-án, hétfőtől ugyanitt papír alapú éves bérletek is válthatók. A hivatalban munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8 és 12 óra, valamint 13 és 16 óra között, pénteken 8 és 12 óra között lehet papíralapú jegyeket, bérleteket venni. További információkért keressék a járat internetes oldalát: https://viabusz.biatorbagy.hu/  

Kép
biatorbagyi_korkep_2021._februar_cimlap.jpg
Feb 8

Tíz éves a Körkép

2010 decemberében jelent meg első alaklommal a Biatorbágyi Körkép című lap elődje, akkor még az Önkormányzati Híradó különszámaként. Az ebben meghirdetett pályázat eredményeként született meg 2011 februárjában az újság neve. A 10. születésnap alkalmából a kiadvány új tipográfiával és új tartalmi elemekkel jelentkezik. Kattintson ide.

Feb 4

Biatorbágyi Értéktár Bizottság 2021.02.11.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Értéktár Bizottsága 2021. február 11-én (csütörtök) 9.00 óra ülést tart a Biatorbágyi Polgármesteri Hivatal Nagytárgyalójában amelyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Kép
biaovisajtotaj1.jpg
Feb 2

Fókuszban városunk új óvodája

A Völgyhíd Televízión kívül, amelynek tudósítását ide kattintva láthatják, a Buda Környéki Televízió munkatársai is hírt adtak a Benedek Elek Óvoda új épületének sajtótájékoztatóval egybekötött átadásáról. A BK TV tudósítása itt nézhető meg.
2021. február 1-jétől vehették birtokba Biatorbágy új négycsoportos óvodáját a gyermekek. Az avatási ünnepség a veszélyhelyzet miatt elmaradt, január 30-án szűk körben adták át az épületet.

Kép
gallyazasjpg.jpg
Feb 2

Gallyra megy az áramszünet

Az Elektromos Művek által 2020. február 3-án és 5-én tervezett hosszabb áramszünet lehetőséget nyújt arra, hogy a 20 kV-os középfeszültségű elektromos hálózat nyomvonalán a szolgáltató gallyazási munkákat végeztessen el. Biatorbágy területén a vezetékek lombtalanítása az ELMŰ által február 03. és február 05-én kikapcsolt területekre korlátozódik. Az érintett szakaszokat a mellékelt térképen külön színek jelzik (narancssárga: február 3-i kikapcsolás során végzett gallyazás, zöld: február 5-i kikapcsolás során végzett gallyazás). A nyesedéket legkésőbb 02. 05-én szállítják majd el. Kérjük a lakosságot, hogy ezeken a szakaszokon tegyék lehetővé az érintett fák megközelítését, lehetőleg ne parkoljanak a vezetékek alá.

Kép
b_szekely-zaszlo-remete-kituzes.jpg
Feb 1

Egyet le, százat fel

Testvértelepülésünkön Gyergyóremetén a községháza elől eltávolíttatott székelyzászló helyett január végére százat tűztek ki faluszerte az épületekre. A kezdeményezést az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) karolta fel, amely magánszemélyeknek adományoz zászlókat. Az eredeti hír ide kattintva érhető el.