Havi archívum

Kép
elektromosautoakummulator_fejlesztes.jpg
Jul 29

Elektromos autóipari fejlesztés Biatorbágyon

Tarjáni István polgármester is meghívást kapott arra az eseményre, amelyen Szijjártó Péter külügyminiszter, Menczer Tamás külügyi államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője és a befektetők jelenlétében bejelentették, hogy a NIO nevű kínai járműgyártó vállalat Biatorbágy közigazgatási területén egy már magánkézben lévő logisztikai csarnokban 5.5 milliárd forintos beruházással akkumulátor cserélő konténerek gyártását kezdi meg. A modern elektromos autók működését elősegítő innovatív fejlesztés lehetővé teszi, hogy a konténerek segítségével akár 5 perc alatt feltöltött akkumulátorokra cseréljék a lemerülteket. A hírről Szijjártó Péter és Menczer Tamás is beszámolt Facebook oldalán. A kínai cég Európában elsőként térségükben hozza létre üzemét, amellyel több száz új munkahelyet is létesít.

 

Kép
erdotuz_0.jpg
Jul 28

Tűzgyújtási, égetési tilalom!

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy az ország egész területén visszavonásig tűzgyújtási tilalom van érvényben! Ez azt jelenti, hogy tilos tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek 200 méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakóhelyeken is. Pest megyében az elmúlt napokban több 10 hektárnyi terület vált a lángok martalékává. A szabadban keletkezett tüzek 99 százalékát emberek okozzák. Kérjük olvassák el a mellékelt tájékoztatókat, amelyek a tűzgyújtással összefüggő tudnivalókat tartalmazzák.

Jul 25

Tájékoztatás

Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2022. július 27-én, szerdán a jegyzői ügyfélfogadás elmarad. Megértésüket köszönjük!

Kép
energiaarak.jpg
Jul 22

Információ az energiaárakról

Az energiahordozók világpiaci árának emelkedése a biatorbágyiakat is érinti.
A földgáz és a villamos energia lakossági árának meghatározásáról szóló kormányrendelet a Magyar Közlöny 2022. évi 121. számában jelent meg, amely ide kattintva olvasható. A díjszabásokkal kapcsolatban a közszolgáltatók nyújtanak tájékoztatást. Biatorbágy Város Önkormányzata a szociálisan rászorultaknak támogatást nyújt. A testület ez év július 1-jétől megemelte a támogatás igényléséhez szükséges jövedelemhatárt, az alábbiak szerint:

Kép
tuzijatek.jpg
Jul 22

Lesz-e tűzijáték?

Tájékoztatjuk a lakosokat, hogy Biatorbágyon 2022. augusztus 20-án, Szent István-napján az állami ünnepség részeként szokásos tűzijáték elmarad.

Jul 15

Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság 2022.07.19.

   MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottsága 2022. július 19-én kedden, 8:30 órai kezdettel munkaterven kívüli ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Jul 15

Képviselő-testületi ülés 2022.07.19.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2022. július 19. napján (kedd), 9.00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) munkaterven kívüli képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Kép
dr._kelemen_gaspar.jpg
Jul 13

Búcsúzunk dr. Kelemen Gáspártól

dr. Kelemen Gáspár Biatorbágy Városért életműdíjjas önkormányzatunk egykori képviselőjének temetése 2022. július 22-én pénteken 16 órakkor lesz a torbágyi temetőben, a résztvevők egy szál virággal emlékezzenek meg róla. Lelki üdvéért a szentmise a torbágyi rk. templomban a temetés után lesz. Gyászjelentés

Kép
received_1236762580468153.jpeg
Jul 8

Elhunyt Dr. Csaba János

Sajnálattal tudatjuk, hogy Dr. Csaba János, városunk egykori egészségügyi koordinátora, életének 77. esztendejében elhunyt. A betegségével folytatott hosszas küzdelmet türelemmel viselte. Temetése 2022.07.11-én 9.45-kor lesz a Farkasréti Temetőben.

Kép
meggyfa.jpg
Jul 6

Aszfaltozzák a Meggyfát

A Meggyfa utca felújításának részeként 2022. július 6. szerdától 2022. július 8-án péntekig az útpályára terítik az aszfaltburkolatot. Ezen időszak alatt a közterületet elzárják a gépjárműforgalom elől. Megértésüket, türelmüket kérjük!   

Kép
kalvintereles.jpg
Jul 5

Kálvin tér felújítása

Hamarosan megkezdődik a Kálvin tér átépítése. Az átalakítás az új oktatási és nevelési intézmények biztonságos megközelíthetősége miatt vált szükségessé. A belügyminisztériumi támogatásból megvalósuló beruházás révén a mellékelt forgalmi rend kialakításán kívül változik a parkolási rend és megújulnak a csatlakozó utcák torkolatai is.

Kép
kormanybusz.jpg
Jul 5

Kormányablak busz

2022. július 07-én reggel 9:00-15:00 óráig városunkba tartózkodik a kormányablak busz. A busz a Polgármesteri Hivatal Mester utca felöli parkolójában lesz megtalálható. További részletek itt.

Kép
bialogoszines.jpg
Jul 4

Tájékoztatás

Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2022. július 06-án és 13-án, szerdán a jegyzői ügyfélfogadás elmarad. 2022. július 12-én, kedden az Ügyfélszolgálaton 8:00-12:00 óra között lehetséges iratbeadás, illetve általános tájékoztatás kérése, 12:00 órától a Polgármesteri Hivatal zárva tart.
 

Kép
takarekbank.jpg
Jul 1

Új számlavezető pénzintézet

Tájékoztatjuk Tisztelt Adózóinkat, hogy Biatorbágy Város Önkormányzata 2022. július 1-től számlavezető pénzintézetet váltott. Új számlavezető pénzintézetünk: Takarékbank Zrt. Az új számlaszámaink a következők: