Budaörsi Nevelési Tanácsadó Biatorbágyon

Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Budakeszi Tagintézménye
OM:202802, Székhely: 2040 Budaörs, Budapesti út 54.
+36 30/322-4638, +36 20/349-2922 e-mail: pmpsz.budakeszi@gmail.com

A Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Budakeszi Tagintézményének a székhelye Budaörsön található a Polgárok házában. Az ingyenes szolgáltatást bárki igénybe veheti, aki a Budakeszi járás valamelyik településén lakik, vagy ott jár intézménybe. Ezek a települések: Budaörs, Budajenő, Budakeszi, Biatorbágy, Nagykovácsi, Herceghalom, Perbál, Páty, Remeteszőlős, Telki, Tök és Zsámbék.

A logopédiai ellátás és a gyógytestnevelés továbbra is az intézményekben történik, a nevelési tanácsadás és a szakértői vizsgálatok egyes települések kijelölt helyein.

Több féle ellátást biztosíunk: nevelési tanácsadás, szakértői tevékenység, logopédia, iskolai gyógytestnevelés és korai fejlesztés.

A nevelési tanácsadáson belül iskolai, óvodai magatartási, beilleszkedési problémákkal, tanulási nehézséggel, a testi tünetekben megjelenő (hasfájás, fejfájás, stb.) pszichés zavarral küzdő gyermekek és szüleik számára nyújtunk pszichológiai és pedagógiai segítséget.

Szakembereink (pszichológus, logopédus, pszichopedagógus, fejlesztőpedagógus) a következő szolgáltatásokkal állnak rendelkezésre:

  • A magatartási és pszichés problémák hátterének feltárása, terápiája.
  • A tanulási nehézségek egyéni vizsgálata, szakvélemény készítés.
  • Tanácsadás nevelési problémák megoldására.
  • Mozgásfejlesztés
  • Csoportos foglalkozások (tanulástechnika, pályaorientáció, iskola előkészítő)
  • Komplex fejlesztés (egyéni vagy csoportos)

A szülők kérhetnek közvetlenül segítséget a gyermekükkel, családjukkal kapcsolatos problémák kezeléséhez, ill. vizsgálatot kezdeményezhet a szülőkkel való egyeztetést követően: az oktatási intézmény, orvos, gyámhatóság vagy bármely más intézmény. Az ellátásra előjegyzésbe vesszük a gyermeket, de több hetes a várólista.

A vizsgálatokhoz szakértői vizsgálatkérő lapot kell kitölteni és beküldeni postán vagy behozni személyesen.

Az egyéb ellátásokat emailen kell kérni. bejelentkezes.budakeszi@gmail.com

Rendelési idő: hétfőtől csütörtökig: 8-19 óráig, pénteken 8-15 óráig.