Szociális szervezetek
Biatorbágy és Környéke Mozgáskorlátozottak Egyesülete
Elnök:
Huszta Valéria
Telefonszám:
E-mail:
info@bkme.hu
Adószám:
18680377-1-13
Számlaszám:
10403208-50526750-82811000

Biatorbágy és Környéke Mozgáskorlátozottak Egyesülete

Kedves Látogató!

Sok szeretettel köszönt Mindenkit, a Biatorbágy és Környéke Mozgáskorlátozottak Egyesülete! Közhasznú tevékenységet folytató, nonprofit, pártsemleges társadalmi szervezet 1991-ben alakult meg 49 fővel a Mozgáskorlátozottak Pest Megyei Egyesületének Biatorbágyi szervezeteként. 1998. január 31-én vált önállóvá, tehát már évtizedek óta teszünk meg mindent, a sérült emberek életminőségének javítása érdekében.

Jelenleg a taglétszám, eléri a 130 főt. Mivel több környező településről is csatlakoztak hozzánk, ezért a Zsámbéki csoport után, megalakítottuk a Budaörsi csoportot is.

Egyesületünk célja:

- A Biatorbágyon és annak környékén élő mozgásfogyatékos (mozgássérült, mozgáskárosodott) és egyéb fogyatékkal élő emberek rehabilitációjának, önálló életvitelük, emberi és állampolgári jogainak, érdekeinek védelme - érvényesülésének elősegítése, helyi közösségeinek megteremtése, képviselete, életminőségeinek javítása

- szabadidős-, kulturális- és közösségi programok szervezése

- életvitel segítése,

- ügyintézési tanácsadás,

- jogsegélyszolgálat biztosítása

Éves tevékenységeink:

 - Év elején elszámolások, majd a pályázatok elkészítése után, sort kerítünk a Közgyűlésre, ahol a tagságnak, beszámolót tartunk az előző évről és elfogadjuk az aktuális évre tervezett költségvetést és programokat.

- Május elején, felköszöntjük az édesanyákat, az apákat, nagyanyákat, nagypapákat.

- Május közepén, egész napos kirándulással próbáljuk a tagságot kikapcsolni a hétköznapok terhei alól.

- A Sportnapok megszervezésével, tavasszal és ősszel, igyekszünk mozgásra ösztönözni a tagjainkat.

- A nyári hónapokban - buszos, gyógyfürdő látogatásokat szervezünk.

- Októberben Empátia napot rendezünk. A tagjainknak ebéddel kedveskedünk, a vendégeknek pedig előadásokat, zenés műsorokat szervezünk.

- Év vége felé tartjuk a karácsonyi, óévbúcsúztató rendezvényünket.

Büszkeséggel tölt el bennünket:

- Biatorbágyon a mi nevünkhöz fűződik az Empátia napi rendezvény megálmodása majd megszervezése és az integrált játszóeszköz (kerekesszékes – babakocsis hinta) megálmodása.

Nagyon hálásak vagyunk Biatorbágy Város Önkormányzatának, Biatorbágy Város lakosságának és minden egyes támogatónak a jóindulatáért, segítőkészségéért, az önzetlenül nyújtott anyagi támogatásáért!  

A Fő téren elhelyezett hinta, teljes mértékben megtestesíti azt a tervünket, hogy a sérült és az egészséges gyerekek, közösen, biztonságosan, önfeledten tudjanak együtt játszani/hintázni. Ezzel is hozzásegítve a fiatal korosztályt, az empátia megtapasztalásához, a fogyatékkal élő gyermekek elfogadásához, ami hosszú távon, nagyban formálja a sérült emberekhez való hozzáállásukat.

- Több iskolában és óvodában érzékenyítő, Esélyórákat tartottunk. Ezeknek, a nem mindennapi eseményeknek köszönhetően, a gyerekek empátiáját igyekeztünk bővíteni, ráfókuszálva a pozitív és negatív élethelyzetekre, vagyis a másság elfogadására. Kerekesszék és egyéb segédeszközök használatának előnyét és nehézségeit is bemutattuk, ezáltal gyakorlatban is, szembesülhettek, saját maguk is megtapasztalhatták, a hétköznapi életben felmerülő akadályokat. Betekintést nyerhettek az élet nehezebb, árnyékosabb, de ugyanakkor élhető oldaláról is. 

Terveink és elérhetőségeink:

Továbbra is folytatjuk a támogatók felkutatását, amellyel szeretnénk tovább növelni a rendezvények színvonalát és szolgáltatásunk minőségét. Folyószámlánkra utalt pénzadománnyal is segíthetik a közösségünket. Az adományokról, kérésre, adóigazolást állítunk ki, amely összeg leírható az adóból.

A sorstársainkért végzett munkánkat, valamint szolgáltatásinkat, Önök is támogathatják, személyi jövedelemadó 1 % felajánlásával. Ezzel a mozgáskorlátozott és egyéb fogyatékkal élő emberek mindennapjait teheti könnyebbé. Támogatásukat előre is köszönjük! Rendelkező lapra írandó adatok:

Biatorbágy és Környéke Mozgáskorlátozottak Egyesülete Adószámunk: 18680377-1-13

Reméljük, ezzel a kis összefoglalóval, sikerült felkeltenünk az érdeklődésüket!

Sok szeretettel kíván jó egészséget és minden jót az Egyesület tagsága nevében:

Huszta Valéria elnök 

 

Cím: 2051 Biatorbágy, Kossuth Ferenc u. 9 A épület

 

Elnök: Huszta Valéria

 

Telefonszám: +36 20 513 4404

Email cím: info@bkme.hu

Honlap: http://www.bkme.hu és  https://www.facebook.com/bkme.hu

Adószám: 18680377-1-13

Számlaszám: 10403208-50526750-82811000 K&H Bank