Egyesült a két takarékszövetkezet

A Biatorbágy és Vidéke Takarékszövetkezet valamint a Vértes Takarékszövetkezet 2009. december 1. napjával egyesült, amelyek jogutódja a BUDA Takarék Szövetkezeti Hitelintézet nevet viseli – áll a két intézet által kiadott tájékoztatóban.

A Biatorbágy és Vidéke Takarékszövetkezet valamint a Vértes Takarékszövetkezet 2009. december 1. napjával egyesült, amelyek jogutódja a BUDA Takarék Szövetkezeti Hitelintézet nevet viseli. Az egyesüléssel, olyan társaságot kívántak létrehozni, amely megtartja a jogelődök eddigi pozitívumait, hatékonyságát és ügyfélbarát szolgáltatásait. Az egyesülés célja egy regionális és országos szintű takarékszövetkezet létrehozása volt, amely magasabb színvonalú szolgáltatásokat tud nyújtani. Az egyesüléssel létrejött új takarékszövetkezet továbbra is hazai tulajdonosi körrel rendelkezik 19 fiókkal és 9 bankjegykiadó automatával.
A takarékszövetkezet levélben hívta fel az ügyfelek figyelmét az egyesülés következtében megváltozott bankszámlaszámok első 8 karakterének megváltozásáról. Azonban a régi számlaszámokra érkező utalásokat is fogadni tudja a hitelintézet, amelyek automatikusan jóváírásra kerülnek az új számlaszámokra. Az újonnan létrejött BUDA Takarék Szövetkezeti Hitelintézet központja helyileg Bicskére, és hitelezési központja Biatorbágyra került.