Kerékpárút épül

Megkezdődött a Szily Kálmán utcát és a torbágyi városközpontot összekötő kerékpárút és járda építése. A város több mint 31 millió forint uniós támogatást kapott a terv megvalósítására.

A város vezetése három éve döntött a Pátyi út- Szily Kálmán utca közötti, a torbágyi településközpontot összekötő járda és kerékpárút szakasz megtervezéséről, a magvalósításhoz szükséges közel 32 millió forintos támogatást 2009-ben nyerte el az önkormányzat.

Az építés a Pátyi út- Szily Kálmán utcától a torbágyi katolikus templomig terjed ki. A mintegy 88 millió forintos beruházás 57 millió forint önkormányzati önrészből és közel 32 millió forint pályázati támogatásból valósul meg. A Pipacs utcai híd új gyalogos- kerékpáros szép míves hídként újul meg, valamint felújításra kerül a közvilágítás, térvilágítás is. Mivel a biciklis út a Pátyi úton visz keresztül, megoldásként középsziget és gyalogátkelő könnyíti majd meg a gyalogos és kerékpáros közlekedést és várhatóan majd lelassítja az átmenő gépjármű forgalmat. A beruházás legkésőbb jövő év júniusára készül el. A kivitelezést a Vértesaszfalt Kft. végzi.

 

Kapcsolódó oldal: