Kéményseprési útmutató

2016 második féléve óta a lakosság részére a kémények ellenőrzési és tisztítási tevékenysége térítésmentes. Biatorbágyra az ingyenes ellenőrzés időpontfoglalással igényelhető a katasztrófavédelem ügyfélszolgálatának internetes oldalán közzé tett módokon. Nem tartozik az ingyenes tevékenységi körbe a közületek, jogi személyek tulajdonában álló, illetve gazdálkodó szervezet székhelyeként, telephelyeként, fióktelepeként bejegyzett ingatlanokon végzett munka.

Biatorbágyon a térítésmentes lakossági szolgáltatást a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ Kéményseprőipari Igazgatóhelyettesi Szervezete végzi. 2018. január elsejétől az egylakásos épületek – jellemzően a családi házak – tulajdonosai és használói a kéményseprőipari szolgáltató munkavégzési menetrendjétől függetlenül, a nekik leginkább megfelelő időpontra maguk kezdeményezik égéstermék-elvezetőjük (kéményük) rendszeres biztonsági felülvizsgálatát.

A térítésmentes ellátásra jogosultak köre 2017. július 12. óta kiterjed a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. vagyonkezelésében lévő és 2018. december 21. óta az önkormányzati tulajdonú ingatlanok bérlőire is.

Biatorbágyon a lakosság kéményseprője a katasztrófavédelem: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazagtóság Gazdasági Ellátó Központ Kéményseprőipari Igazgatóhelyettesi Szervezet

A BM OKF, Gazdasági Ellátó Központ, Kéményseprő-ipari Igazgatóhelyettesi Szervezet Pest Megyei Ügyfélszolgálatának elérhetősége:
Cím: 2045 Törökbálint, Raktárvárosi út 1. (Törökbálint, Depó Tűzoltó Örs udvara)
Telefon: 1818 (9.1-es menüpont)
E-mail: kemenysepro.ugyfelszolgalat@katved.gov.hu
Ügyfélfogadás ideje:
Hétfő: 8.00 - 20.00
Kedd: 8.00 - 14.00
Szerda: 8.00 - 14.00
Csütörtök 8.00 - 14.00
Péntek: 8.00 - 14.00

Biatorbágy település gazdálkodó szervezeti körében az alábbi szolgáltató(k) végez(nek) még kéményseprést:

Abakémény Kft.

Agria Camino Kft.

Filantrop Környezetvédelmi és Fűtéstechnikai Nonprofit Kft.

Főkétüsz Fővárosi Kéményseprőipari Kft.

Funel Kft.

Kémény Fejér Megyei Kéményseprő és Tüzeléstechnikai Zrt.

Kéményseprő Mester Tüzeléstechnikai és Kéményseprőipari Szolgáltató Kft.

Kéményseprőipari Kft.

Magyar Kéményseprő Ipari Szolgáltató Kft.

Magyar Kürtő Szolgáltató Kft.

Országos Kémény Ellenőrző Szolgáltató Kft.

Prevent Kéményseprő Ipari és Szolgáltató Kft.

Szegedi Kéményseprőipari, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.