Megkoronázott kutyaharapás

Ne mászkálj a vetésbe, nem játszótér a kaszáló, nem állatsimogató a háztáji gazdaság! Tartsd tiszteletben más portáját! Különben magadra vess. Veszélyhelyzet idején se feledkezz meg a Mózes óta érvényes bibliai szabályról, hogy: Ne kívánd felebarátod feleségét, ne kívánd felebarátod házát, se mezejét, se szolgáját, se szolgálóleányát, se ökrét, se szamarát és semmit, ami a felebarátodé!

Veszélyhelyzet idején, a kijárást korlátozó kormányrendelet ötödik paragrafusának felhatalmazásával egyre többen fedezik fel a biatorbágyi gazdálkodók külterületi gazdaságait egy kis szabadidős kiruccanás céljából. A jogszabály szerint: Egyéni szabadidős sporttevékenység, szabadidős célú gyalogos közlekedés külterületen, valamint a települések belterületén – lehetőség szerint a zöldterületeken – egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen folytatható azzal, hogy másoktól legalább 1,5 méter távolságot kell tartani.

A földművelésből, állattartásból magukat és családjukat fenntartók hiába írják ki bekerítetlen portáikhoz vezető magánútjaik és gyalogos ösvényeik mentén, hogy innen ne tovább, MAGÁNTERÜLET, KAMERÁVAL ÉS KUTYÁVAL ŐRZÖTT TERÜLET, vagy, hogy BIZTONSÁGI KAMERÁVAL ÉS RIASZTÓVAL ŐRZÖTT TERÜLET. A kijárási tilalom börtönéből kiszabadult bódult kirándulók, kerékpárosok, kutyasétáltatók, alkalmi sportolók elfelejtenek olvasni. Adrenalinnal telt felfedezési vágyuk sokkal erősebb annál, minthogy a figyelmeztetéseket komolyan vennék, így még a kerítések, villanypásztorok sem jelentenek számukra akadályt.

A Katalin-hegy Páttyal határos külterületéről érkezett a jelzés, miszerint egy harminc hektáros magánbirtokon – különösen hétvégenként – elszaporodtak a karantén-fogság feloldására vágyó illetéktelen behatolók. A bejelentő egyrészt vetését és jószágait félti, másrészt azon egyszeri és egyszerűnek tűnő látogatókat, akik eltévedésük okán összeakadhatnak négy komondorával, vagy csordaőrző vérmes mudijával. Úgy véljük, senkinek sem hiányzik a vírusveszély megkoronázásaként egy jókora kutyaharapás, illetve ennek egészségügyi- és jogi következményei. Ajánljuk, hogy kirándulásaikkor ne térjenek le az ismert és kijelölt turistaútvonalakról, vigyázzanak magukra, környezetükre és tartsák tiszteletben azok munkáját, akik a kereskedelmi láncok pultjait megtöltik hazai élelmiszerrel.

Mester László