Biatorbágy komposztál – 2020

Az önkormányzat az idei évben is folytatja a Biatorbágy Komposztál Programot. A program célja a biatorbágyi lakosok életminőségének javítása, az avar égetésének megszüntetése, a háztartásban keletkező kerti és konyhai zöldjavak helyben hasznosítása, ezáltal a szállítás okozta környezetterhelés csökkentése.

A programban biatorbágyi lakcímkártyával rendelkező állandó lakosok vehetnek részt. Kertes házak és társasházak egy darab komposztáló ládát igényelhetnek. A jelentkezésre 2020. július 15-ig van lehetőség. A kitöltött jelentkezési lapok a veszélyhelyzet fennállásáig kizárólag elektronikus úton küldhetők be a komposztalas@biatorbagy.hu e-mail címre. A veszélyhelyzet feloldása után a jelentkezési lapok leadhatók a Biatorbágyi Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán is. A jelentkezési lapon e-mail cím megadása kötelező.

A komposztláda átvételekor lakcímkártyával kell igazolni a jogosultságot. Az átadás az e-mailben közölt tájékoztatás szerint történik, az elszállításról a jelentkezőnek kell gondoskodnia. A komposztáló edények kiosztása a készlet erejéig, jelentkezési sorrendben történik.

A komposztláda átadásának feltétele egy nyilatkozattétel, melyben a jelentkezők vállalják, hogy a komposztálóedényeket az általuk megadott címre telepítik, abban a kertjükben és a konyhában keletkező szerves hulladékokat, „zöldjavakat” hasznosítják, és minden év március 31-éig adatot szolgáltatnak a feldolgozott mennyiségről.

Csatolmány Méret
komposztalas_jelentkezesi_lap_2020.pdf (115.05 KB) 115.05 KB
komposzt_kisokos.pdf (458.25 KB) 458.25 KB