Nyit az új óvoda

2021. február 1-jétől vehetik birtokba Biatorbágy új négycsoportos óvodáját a gyermekek. Az avatási ünnepség a veszélyhelyzet miatt elmaradt, átmenetileg szűk körű sajtótájékoztatón adták át az épületet, amelyről a Vögyhíd Tv tudósított.

Az eseményen Tarjáni István polgármesteren, Hingyiné Molnár Ildikó intézményvezetőn és Györgyné Bartos Mária tagóvoda-vezetőn kívül jelen volt Menczer Tamás a tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár, aki különösen szívén viseli településünk sorsát, Csenger-Zalán Zsolt választókerületünk országgyűlési képviselője, a tervező Bánfalvi Koppány, az építő ügyvezetője Kovács György és az önkormányzat hivatalának beruházásért felelős munkatársa Gálosi Zita.
Tarjáni István elmondta, hogy ez településünk első olyan óvodaépülete, amelyet az önkormányzat saját költségvetési forrásból, a pedagógusokat is bevonva építtetett. A Benedek Elek Óvoda tagóvodáinak korábbi épületei átalakításból: községházból, orvosi rendelőből, istállóból alakultak át óvodává. Később vállalkozók által épített, üzleti alapon használatra kiadott és utóbb busás összegért megvásárolható épülettel-, illetve hosszú távra bérelt konténerekkel bővültek a férőhelyek.
A most átadott épület a mai szigorú előírásoknak megfelelően, a településképi környezethez illeszkedve készült el közel 1.1 milliárd forintos bekerülési költséggel. Az épületnek helyet adó telek és az építészeti terv lehetőséget nyújt további két csoportszoba megépítésre. Az új helyre az eddig konténerbe járó Legó óvodások költözhetnek át, és itt lesz a Benedek Elek óvoda székhelye is.