Március 15-re emlékezve

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc idei évfordulóját Biatorbágy is a veszélyhelyzeti szabályok megtartásával ünnepelte. Az itt megtekinthető városi megemlékezést még az iskolák bezárása előtti utolsó napon rögzítette a Völgyhíd Televízió. A szónok Mohácsy István képviselő, az önkormányzat ifjúsági tanácsnoka volt. A műsorban Strack Orsolya és Kovács Gábor Norbert tanítványai, a Pászti Miklós Művészeti Iskola Barackvirág néptánccsoportjának tagjai léptek fel. A talpalávalót Vizeli Balázs és zenekara szolgáltatta, házigazdaként Keresztes Nagy Árpád szerepelt.
Tarjáni István polgármester az itt látható videóüzenetében a márciusi ifjak gondolatait idézve kívánta az ünnep napján, hogy legyen ismét béke, szabadság és egyetértés.
A Ritsmann Pál német nemzetiségi iskola nyolcadik osztályos diákjai Jávor-Szalay Gyöngyvér magyartanár vezetésével eredetileg egy osztálytermi megemlékezésre állították össze az itt megtekinthető műsorukat. Rack Ferencné igazgatónő ezekben a vészjósló, nehéz napokban jó szívvel ajánlja megtekintésre a megemlékezést, hogy nyújtsanak mindannyiunknak erőt az elszánt forradalmárok és a műsorban szereplő, lelkes diákok!