Útsimítások majd tankcsapdák

Biatorbágy több utcája újult meg, vagy vált gépjárművel járhatóbbá az elmúlt októberi hónapban. A város költségvetésének kátyúzási és útfelújítási keretéből például terített aszfaltos felület jutott a biai katolikus temető feletti Rezeda és Virág utcákra. Mindkét említett beruházást a terület képviselője Nánási-Kézdy Tamás kezdeményezte a hozzá érkezett lakossági bejelentések alapján.

Szintén képviselői ajánlással egyenlítették ki az ürgehegyi dűlők – Kadarka és Csabagyöngye – felületét tömörített vizes murvával. A beépítésre nem szánt mezőgazdasági területen életvitelszerűen tartózkodók kérését Szanyi József külterületi tanácsnok tolmácsolta a hivatal felé.
A javításokat a kátyúzási és útfelújítási közbeszerzési eljárás nyertese a Handel Bau Kft. végezte, amely cég folyamatosan dolgozik a biatorbágyi utak hibáinak kiküszöbölésén. Furcsa, ám nem szokatlan helyzet, hogy amint egy utca kisimul, rögvest sebességcsillapítókat, „tankcsapdákat” kérnek rá az ott lakók, hogy megvédhessék magukat a telegázzal száguldozó gépjárművektől. A közlekedési lehetőségek javításán túl ez újabb városi feladat és költség. Biatorbágy önkormányzata ezt a kérdéskört a lakossággal együtt kívánja feltérképezni és megoldani a város közúti forgalmi rendjének felülvizsgálata során, amelynek első lépéseként októberben rendkívüli bizottsági ülésen tárgyalták a témát.