Egyenrangúak vagyunk

A korábbi tájékoztatások, illetve a vonatkozó Képviselő-testületi döntés alapján folytatjuk a csillapított forgalomtechnikai övezetek kialakítását, melynek részeként a 2. sz. terület rendezése történik meg ezen a héten. A fejlesztés eredményeként egységes 30 km/h-s sebességkorlátozás lép életbe az érintett zónában, valamint a kereszteződések egyenrangúakká válnak, vagyis a jobbkézszabály szerint kell közlekedni. Amennyiben valaki jobbról érkezik a kereszteződésbe, azt el kell engedni. A lakóparkban megmarad a lakó- és pihenő övezet.

Kérjük Önöket, figyeljék a forgalmi rend változását jelző táblákat! A megszokás helyett fokozott óvatossággal közlekedjenek mindenhol, de különösképpen a Jókai utcán, a József Attila utcán, ahol a keresztező utcák (a Petőfi Sándor utca és Jókai utca kereszteződésének kivételével) egyenrangúakká válnak, de ugyanígy pl. a Hunyadi, vagy Tulipán utcák forgalmi rendje is megváltozik. További változás, hogy az Akácfa utca és Móricz Zsigmond utca egy-egy szakaszán érvényben volt egyirányúsítás megszűnik, vagyis már itt is kell szembejövő forgalommal számolni.

Köszönjük, hogy felelősségteljes közlekedésükkel Önök is hozzájárulnak városunk közlekedésbiztonságának növeléséhez! Mindannyian egy közösség része vagyunk, vigyázzunk egymásra!

Csatolmány Méret
Terület (2.67 MB) 2.67 MB