Zöld Biatorbágyért

A Zöld Biatorbágyért környezetvédelmi program keretében – a tavaszi kerti munkáknál keletkező zöldhulladékok égetésének visszaszorítása érdekében – az önkormányzat felkérte településünk hulladékkezelőjét, hogy áprilisban is biztosítson térítésmentes zöldhulladék elszállítást a lakosság részére. Erre 2022-ben április 2-án és április 23-án szombati napokon kerül sor.

A kerti zöldhulladékot az ingatlantulajdonosok bármely a kereskedelemben kapható 110 literes, átlátszó anyagból készült zsákban gyűjthetik. Egy zsákban csak a 110 literes méretnek megfelelő mennyiségű zöldhulladék helyezhető el. A gallyakat maximum 70 cm-es hosszúra darabolva, maximum 50 cm-es átmérőjű kötegekben kell szállításra előkészíteni.
2022. április 29. és október 14 között kéthetente, a hulladéknaptárban megjelölt napokon további zöldhulladék elszállításra kerül sor. Ezen időszakban a szolgáltató csak azokat a kötegeket és zsákokat szállítja el, amelyekre az ingatlantulajdonos ráragasztotta az erre célra rendszeresített matricát. Idén a tavalyi nyolc helyett tizenkét matricát postáztak ki a szerződéssel rendelkezőknek.
A harmadik negyedévben két alakalommal – várhatóan novemberben és december elején ismét lesz térítésmentes lomb begyűjtés is. Vigyázzunk környezetünkre, éltető levegőnk tisztaságára!