Újratervezett Kálvin tér

A Kálvin tér rekonstrukcióját, átépítését 2017-ben kezdeményezte az önkormányzat, a csomópont forgalomtechnikai tanulmánytervének megrendelésével. A tervezett útfelújításhoz szükséges közbeszerzési eljárást 2021. december 16-án indította a város.   /system/files/elt_kalvin_ter_csomopont_felujitasarol.pdf

A Belügyminisztérium ez év márciusában 100%-os támogatást nyújtott a tér teljeskörű átépítéséhez, mellyel lehetőség nyílt a beruházási program bővítésére. Az útépítés, forgalomtechnikai átalakítás, a csapadékvíz elvezetés mellett lehetővé vált a távközlési és az elektromos vezetékek földbe helyezése, valamint a területen lévő egyéb közművezetékek teljes felújítása is.

A kibővített műszaki tartalom pályáztatásának megindításáról a képviselő-testület, a július 19-én megtartott ülésén döntött. /hatarozatok/2022071915359 
A pályázat lezárását követően, néhány héten belül (a pontos dátum még nem ismert) a képviselő-testület döntést hozhat az újabb közbeszerzés eredményéről.
A munkakezdéshez, a tervek módosítása miatt a Magyar Közút Nonprofit Zrt augusztus közepén járult hozzá. A tér teljeskörű átépítésével, az eredetileg tervezett szeptemberi befejezés már nem lehetséges. Az önkormányzat kérésére a kivitelező mindent megtesz annak érdekében, hogy a Kálvin-téren és környékén lévő oktatási intézmények megközelítését az építés ideje alatt a lehető legkisebb mértékben zavarják.
A türelmünkért cserébe egy légvezetékekkel már el nem csúfított és közművekkel teljesen felújított Kálvin teret fogunk visszakapni az átépítést követően.
 

Csatolmány Méret
kalvintabla_masolat.jpg (355.71 KB) 355.71 KB
kalvinjoterv.jpg (221.65 KB) 221.65 KB