Kerékpár szervizoszlopok

Már bárki számára használhatók a városi kerékpáros szervizoszlopok, amelyek a „vandálbiztosan” kihelyezett szerszámokkal lehetőséget kínálnak az útközben meghibásodott bringák gyors sajátkezű javítására. Senkit ne téveszen meg az elnevezés, a szervizoszLOP nem a szerszámok ingyenes beszerzésének pontja! Vigyázzunk rájuk, hogy sokáig szolgálhassák a kerékpárosokat! Biatorbágyon a Viadukt városközpont felöli oldalán, a Fő téren és a Szentháromság téren találhatók meg a gyorsjavító oszlopok, amelyek helyének kialakításáról és telepítéséről az önkormányzati képviselők október elején hoztak döntést a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség felajánlását elfogadva. A döntéselőkészítő háttéranyag itt található
A döntések a szervizoszlopokról, illetve a kerékpártárolókról itt olvashatók. (A szerződésben végül egy elektromos gyorstöltésre is alkalmas kerékpártároló telepítéséről született megállapodás, amely a viadukt hídfőjénél lesz kiépítve.   
A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség azzal kereste meg az Önkormányzatot, hogy a Budapest-Balaton kerékpárút és annak vonzáskörzete mentén elektromos kerékpárok töltésére is alkalmas tárolók, valamint kerékpáros szervizállomások telepítésére kínálnak lehetőséget. A testület elfogadta a felajánlást és a város költségvetési tartalékkeretének terhére kialakította a telepítéshez szükséges alapépítményeket és elektromos kiállásokat.