Ismét ebösszeírás Biatorbágyon

Eb
Tisztelt Ebtartók és Ebtulajdonosok! Az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény elrendeli, hogy a települési önkormányzat ebrendészeti feladatainak ellátása érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel háromévente legalább egy alkalommal ebösszeírást végezzen. Biatorbágyon legutóbb 2020. év őszén került sor ebösszeírásra, ezért felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a Biatorbágy közigazgatási területén tartott ebekkel kapcsolatban 2023. április 20. és június 20. között ismét ebösszeírás lesz. Az ebek bejelentése történhet online, vagy a szükséges adatlap benyújtásával, mely átvehető a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán, az Igazgatási Osztályon, az állatorvosi rendelőkben, illetve letölthető a hivatal honlapjáról.
Biatorbágy közigazgatási határán belül tartott minden eb tulajdonosa, tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben meghatározott adatokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani. FIGYELEM! A mikrochippel ellátott és az állatorvosnál korábban bejelentett, a központi nyilvántartásban már szereplő, valamint a 2020. évi ebösszeírás alkalmával már bejelentett ebeket is újból be kell jelenteni!
 
Lényeges, hogy minden egyes kutyáról külön adatlapot kell kitölteni, amit a megadott határidőig kell eljuttatni a Polgármesteri Hivatalba elektronikus úton (ebnyilvantartas@biatorbagy.hu), vagy levélben ragszámos küldeményként a 2051 Biatorbágy, Baross Gábor u. 2/A. címre. A nyomtatvány személyesen is leadható ügyfélszolgálati időben az Önkormányzat Ügyfélszolgálatán (2051 Biatorbágy, Baross Gábor u. 2/A.). Az eb bejelentése - egy egyszerű regisztrációt követően - online is történhet a https://www.ebregisztracio.hu/ elérhetőségen. Amennyiben az ebtulajdonos vagy ebtartó a kötelezően előírt adatszolgáltatást nem, vagy nem a jogszabályban előírtaknak megfelelően teljesíti, illetve megtagadja, abban az esetben állatvédelmi bírsággal sújtható.
 
Kérem, segítsék az önkormányzat munkáját az adatszolgáltatás határidőben történő teljesítésével. További tájékoztatásért a Polgármesteri Hivatal Igazgatási Osztályának ügyintézőihez, osztályvezetőjéhez fordulhatnak a 23/310-174/218, 249 melléken, illetve segítség kérhető Grampsch Rita állatvédelmi referenstől a 20/500-9701 telefonszámon.
 
Köszönjük az adatszolgáltatás során szíves együttműködésüket.
 
Biatorbágy, 2023. április 11.
 
dr. Szabó Ferenc
jegyző
2023-04-20 16:16
Csatolt fájlMéret
PDF icon Ebösszeíró adatlap 2023155.29 KB
PDF icon Adatkezelési tájékoztató ebösszeírás4.18 MB