Vizsgázik a Kálvin tér

Mindannyiunk örömére lezárult a Kálvin tér átépítése. A szeptemberi iskolakezdés egyben a kialakított forgalmi rend próbája is lesz. Jelen tájékoztatónkkal az intézmények megközelíthetőségét szeretnénk megismertetni az érintett szülőkkel. Előre is köszönjük, hogy együttműködésükkel, a KRESZ szabályainak betartásával hozzájárulnak a reggeli csúcsforgalom zökkenőmentességéhez!

Gépjárműves gyermekszállítás:
A Nagy utcai önkormányzati óvoda parkolójába három irányból érkezhetnek az alábbiak szerint:
1. a Kálvin tér felől közvetlenül a Nagy utcáról jobbra kis ívben kanyarodva.
2. a Szentháromság tér felől a Nagy utcáról balra nagy ívben bekanyarodva.
3. a Szily-kastély bejárata előtti szervizútról jobbra kanyarodva.
Az óvoda parkolójából kihajtani mindkét irányba, a Kálvin tér és a Szentháromság tér felé is lehetséges. Az óvoda irányából a szervízútra behajtani tilos.
A 16 tantermes általános iskola megközelíthető
1. a Sándor utca felől a körforgalmon keresztül
2. a Szentháromság tér felől az újonnan kiépült lámpás csomópont balra kanyarodó sávján, illetve a kiépített körforgalmon át
Kihajtani a szervizúton, vagy a körfogalmon és lámpás csomóponton keresztül is mindkét irányba lehet.

A forgalmi fennakadások elkerülése érdekében javasoljuk a Nagy utca mindkét oldalán kiépített parkolók használatát, amelyektől rövid sétával megközelíthetők az intézmények. Az iskola és az óvoda is elérhető a ViaBusz helyi járataival, a Kálvin téren újonnan kiépített buszmegállóhelyről, és a Sándor utcai megállótól pár perc sétával. A biztonságos megközelítést az újonnan kiépített járdák és gyalogátkelőhelyek biztosítják.
 

Csatolmány Méret
kalvin1.jpg (442.68 KB) 442.68 KB