Nagyobb ellátásbiztonság – megváltozott vízösszetétel

Biatorbágy a fővárosi agglomeráció sok más településéhez hasonlóan mind népszerűbbé válik, dinamikusan növekszik. Ez előbb vagy utóbb kikényszeríti a város napi működéséhez szükséges infrastruktúráért felelős szolgáltatókból, hogy elinduljanak a bővítés irányába. Ha ehhez hozzávesszük az egyre szélsőségesebbé váló időjárást, a forró, száraz nyarak hatására a kertvárosi környezetben korábban nem tapasztalt mértékben megnövekvő vízfogyasztást, nem csoda, hogy elsők közt az ivóvíz-ellátásért felelős önkormányzat és általa a vízszolgáltató került lépéskényszerbe.

Egy meglévő ivóvízhálózat és az azt kiszolgáló víztermelő kapacitás bővítése azonban évek tervező munkáját, engedélyezési eljárások sorát és nem utolsó sorban hatalmas forrásokat igényel. Ezt a helyzetet oldották meg társaságunk szakemberei: társszolgáltatónktól átvett vízzel egészítjük ki a rendelkezésre álló vízmennyiséget. És hogy ne csak a mennyiség, hanem a folyamatos szolgáltatás és a megfelelő víznyomás is rendelékezésre álljon, a szakembereink által tervezett és megépített nyomásfokozó konténer továbbítja majd a vizet a város egy részére. A négy nyomásfokozó szivattyúval felszerelt, távműködtetésű berendezés segítségével Biatorbágyon egy újonnan kialakított zóna ivóvízellátása válik az eddiginél biztonságosabbá.

Az új zónát a mellékelt térképnek megfelelően az Ybl Miklós sétány – Rosenbach János utca – Káposztáskert utca – Füzes-patak – Szily Kálmán utca határolja. Ide tartoznak a határoló utcák mindkét oldalán lévő ingatlanok is.

Mit érzékelnek majd a biatorbágyiak? Egyenletesebbé válik a víznyomás, nem akadozik a szolgáltatás. Ugyanakkor a szolgáltatott víz nem a Fővárosi Vízművek ivóvízbázisairól származó, megszokott összetételű lesz majd. A benne lévő nagyobb mennyiségű ásványi anyag, így kalcium hatására emelkedhet a víz keménysége, ami hozzájárul ugyan a víz jó ízéhez, de a háztartási berendezések esetében fokozottabb figyelmet igényel. Akinek a gépe ezt igényli, érdemes újramérnie a vízkeménységet, és annak megfelelően átállítania a berendezéseit, ha szükséges. De az érintett területen mindenkinek azt javasoljuk, hogy az eddiginél gyakrabban végezze el a megszokott vízkőmentesítést.

Az új rendszer indítását követően, néhány napig átmenetileg előfordulhat víznyomáscsökkenés, vízzavarosodás az érintett területen. Ez az átállás természetes kísérő jelensége, amely nem befolyásolja az ivóvíz minőségét, az néhány perces ülepítés után nyugodtan fogyasztható.

Köszönjük az eddigi türelmüket, és egyúttal további türelmüket és megértésüket kérjük az átmeneti időszakban.

Reméljük, hogy minden biatorbágyi ügyfelünk továbbra is elégedett fogyasztóink táborát erősíti!