Újra igényelhető ívóvíz bekötési engedély

Biatorbágy Város Önkormányzata vállalkozási és támogatási szerződést kötött a Fővárosi Vízművekkel a település ivóvíz igényének biztosítására, így 2024. január 15-től korlátozott mennyiségben – bekötésenként maximum 1 m3/nap – ismét igényelhető ivóvíz bekötési engedély a vízművektől. Részletek alább, a vízművek tájékoztatójában.

 

Tisztelt Biatorbágyi Ügyfeleink!

A Fővárosi Vízművek közelmúltban végrehajtott, kapacitásbővítést eredményező fejlesztésének köszönhetően ismét lehetőségünk nyílik arra, hogy ugyan korlátozott számban, de befogadjunk új vízbekötési igényeket.

Társaságunk Biatorbágy Város Önkormányzatával együttműködve minden szóba jöhető lehetőséget megvizsgált, és a rendelkezésre álló forrásokat is figyelembe véve alakítottuk ki azt a különleges, saját fejlesztésű megoldást, amely megnyitotta a biatorbágyiak számára az utat a vízhálózati csatlakozáshoz. Sajnos azonban a rendelkezésre álló vízmennyiség így is korlátozott, ezért kizárólag lakossági felhasználásra, bekötésenként maximum 1 m3/nap vízigény kielégítésére áll módunkban hozzájárulásunkat adni. Ez a feltétele annak, hogy a város régebbi és újabb bekötéssel rendelkező lakóinak ne kelljen még a legmelegebb kánikulai napokon sem vízhiánnyal küzdeniük vagy vízkorlátozással szembesülniük.

Az ivóvíz-bekötési igények benyújtására 2024. január 15-től van lehetőség. 

Az igény befogadásának fontos feltétele, hogy a kérelmező rendelkezzen Biatorbágy Város Önkormányzatának előzetes hozzájárulásával a keletkező szennyvíz elvezetését lehetővé tevő egyedi, zárt szennyvíztároló telepítéséhez. Ennek oka a szennyvíztisztító-telep kapacitáshiánya. 

Azoknak is ismételten be kell nyújtaniuk a kérelmüket, akiknek az igényét korábban el kellett utasítanunk. Az elbírálás beérkezési sorrendben történik a rendelkezésre álló kapacitások figyelembe vételével. 

Őszintén reméljük, hogy a megvalósult fejlesztéssel számos olyan ügyfelünk számára tudunk segítséget nyújtani, aki már egy ideje várakozik az ivóvízbekötésre, ezzel is növelve az elégedett biatorbágyi vízfogyasztók számát!     

Fővárosi Vízművek