Címer pályázat

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

pályázatot ír ki

címerének és zászlajának megújítására

Bia és Torbágy egyesítésének 50. évfordulója alkalmából

 

A pályázat célja: egy – a heraldika szabályainak megfelelő – új grafikai terv készítése Bia és Torbágy települések 1966-os egyesítésének ötvenedik évfordulójára, amely mind formájában, mind színhasználatában harmonikus, elegáns képet fest a 2007-ben várossá vált településről.

 

A pályázat kidolgozásának módja: A pályázati anyagokat elektronikus hordozóra vektorgrafikus feldolgozásban, CMYK színfelbontásban  kell elkészíteni és JPG nézőképekkel benyújtani.

 

Elbírálás szempontjai: Az ábrázolásnál és színfelhasználásnál, mind a címer- mind a zászló tekintetében a magyar néphagyományhoz, néplélekhez, színszimbolikához való illeszkedés, a település (Bia és Torbágy) egységét kifejező koncepció kidolgozása.

 

Beadási határidő: 2016. május 10. (kedd) 17.00 óráig Biatorbágy Város Önkormányzata címére, „Címer pályázat” megjelöléssel. (2051 Biatorbágy Baross Gábor u. 2/a.) vagy a nézőképek elektronikus formában történő elküldésével (maximum 5 megabites határig) a sajto@biatorbagy.hu címre.

A pályázat elbírálásának határideje: 2016. május 26.

Támogatás formája: Az első három helyezett díjazásban részesül. Az első díj 200.000, a második 100.000, a harmadik 50.000 nettó forint, amely összeg tartalmazza a szellemi termékek jogdíjának megváltását is.  

A beérkező munkák előzetes bírálatát Prof. Dr. Bertényi Iván a heraldika szakértője, többek között a „Kis magyar címertan” című könyv szerzője végzi.

Az alkotások széles körű lakossági megismertetésére, valamint a közönségszavazatok begyűjtésére 2016. május 11-25-ig kerül sor. A véleményekre is figyelemmel Biatorbágy Város Képviselő-testülete hirdet majd eredményt.

Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testülete fenntartja azon jogát, hogy a pályázati anyagok megismerését, értékelését és véleményeztetését követően döntsön arról, hogy változtatni kívám-e a jelenleg használt arculati elemeken.

 

Biatorbágy, 2016. április 1.

 

Tarjáni István

Polgármester