Havi archívum

Kép
korkep_2020_februar_cimlap.jpg
Feb 26

Februári Körkép

Egészséges tervek: a lakosság még jobb egészségügyi ellátása érdekében bűvülnek az Egészségház szakrendelései. Küldetése a népzene: Köllő Attila kapta idén a Karikó Jánosról elnevezett művészeti díjat. Magyar kultúra napja: Bolyki András brácsaművész, zeneszerző gondolatai a kultúráról. 

Kép
varga_imre.jpg
Feb 26

Elhunyt Varga Imre atya

2020. február 22-én, életének 63. évében elhunyt Varga Imre címzetes esperes, Bicske plébánosa. Búcsúztatása 2020. március 5-én, csütörtökön 14 órakor lesz gyászmisével a Polgárdi templomban, majd a katolikus temetőben.

Feb 25

Képviselő-testületi ülés 2020.02.27.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2020. február 27-én (csütörtökön), 15.00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Feb 25

Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság 2020.02.26.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottsága 2020. február 26-án szerdán, 15 órai kezdettel munkaterven kívüli rendkívüli ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Kép
koszoruzas.jpg
Feb 23

Nem merülhet feledésbe

A németajkú magyar állampolgárok 1946-os igazságtalan és embertelen kitelepítésére emlékeztünk ma 14.00 órától főhajtással és egy száll virággal a Füzes-patak partján felállított kitelepítési szobornál, 15.00 órától a Juhász Ferenc Művelődési Központban emlékműsorral és koszorúzással. Az eseményt a Völgyhíd televízió munkatársai dokumentálták a szobornál Talabér Imre, a művelődési házban Marlok Barbara, Pataki Béla és Lászlóffy Péter.

Kép
kitelepitesi_emlekmu_edited.jpg
Feb 21

Embertelen kilakoltatások

Több száz németajkú családot telepítettek ki településünkről a második világháború után 1946. február 25 és 27-én. Erre az embertelenül szomorú eseményre emlékezünk 2020. február 23-án vasárnap 14.00 órától főhajtással a Füzes-patak partján felállított kitelepítési szobornál, 15.00 órától Juhász Ferenc Művelődési Központban emlékműsorral és koszorúzással.

Feb 21

Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság 2020.02.25.

  MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottsága 2020. február 25. kedden, 15 órai kezdettel munkaterv szerinti ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Feb 21

Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2020.02.24.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2020. február 24-én, hétfőn, 1600órai kezdettel ülést tart a Városháza 102-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend

Kép
fa.jpg
Feb 20

Elhaló nyárfák

A tavalyi évben több elöregedett és balesetveszélyessé vált fát kellett kivágni, vagy erősen megcsonkolni a Füzes-patak partján. Ennek okán az önkormányzat felmérette a közterületi fák állapotát. A vizsgálat kiterjedt a Szily-kastély mögötti – az új óvoda és az új 16 tantermes általános iskola építési területéhez közeli – idős nyárfákra is.

Kép
mufukolozsvari.jpg
Feb 19

Focipálya áthelyezés

Elbontják a Kolozsvári utcai sportcentrum kis műfüves labdarugó pályáját, helyére parkosított zöldterület kerül. A bontás során a kivitelezők figyelnek arra, hogy ne zavarják meg a szomszédok nyugalmát. Hétköznap 8 és 17 óra között dolgoznak, szombaton és vasárnap a munka szünetel.
A pályaalap kitermelésénél várható kisebb teherforgalom, amely átmeneti fennakadásokat okozhat a gépjárműközlekedésben. Kérjük az érintett lakosság szíves megértését és türelmét!

Kép
Vágányzár felújítási munkálatok miatt
Feb 19

Vágányzári információ

Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy 2020. február 29-től 2020. március 1-ig Nagyszentjános – Győrszentiván állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 1 Budapest – Hegyeshalom vasútvonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Kép
bialogoszines.jpg
Feb 11

Civil pályázat

Biatorbágy Önkormányzata anyagilag is támogatni kívánja a településen működő civil szervezeteket, ezzel is segítve a közösségek létrejöttét, megerősödését, gazdagítva a város kulturális kínálatát, sportéletét, teret biztosítva a természeti- és az épített környezet értékmegóvásának. Ennek érdekében a testület pályázatot írt ki a Biatorbágyon működő civil szervezetek 2020. évi támogatására, amely itt tekinthető meg. Beadási határidő 2020. február 28.

Kép
prechel_jozsef.jpg
Feb 5

Elhunyt Prechel József

Szomorúan tudatjuk, hogy 2020. február 4-én, egy nappal 62. születésnapja előtt, elhunyt Prechel József. Két hete tüdőgyulladást diagnosztizáltak nála így került kórházba, ahonnan már nem tért vissza.

Kép
ksh.jpg
Feb 3

Lakossági adatfelvétel

Országos felmérést végez a lakosság utazási szokásairól és munkaerőpiaci helyzetéről a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A népszámlálási adatállományból véletlenszerűen kiválasztott biatorbágyi háztartásokat fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezőbiztosok keresik fel. Az adatszolgáltatás önkéntes. Az eredmények nélkülözhetetlenek a társadalom jellemzőinek feltérképezéséhez.