Havi archívum

Jul 30

Az elmaradt házszámozás szabálysértés

Tisztelt Biatorbágyi Lakosok!

Városunk több utcájában állandó problémát jelent az ingatlanok beazonosítása, a házszámok hiányos, nem megfelelő, nem kellőképp látható feltüntetése miatt. Több ingatlanon a házszámok egyáltalán nem kerültek kihelyezésre. A kialakult állapotok megnehezítik többek között a betegszállítók, a postai kézbesítők munkáját is.
Jul 30

Pest megyei civilek első találkozója Kemencén

Augusztus 15-én, Kemencén rendezik meg első alkalommal a Pest megyei civil szervezetek találkozóját. A programok között bemutatók, főző- és sütőverseny, tömlőtekerő és tömlőhúzó versenyek lesznek.

Jul 27

Általános tűzgyújtási tilalom Pest megyében

A hosszú idő óta tapasztalható rendkívül aszályos időjárás miatt a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium július 23-tól Pest megye egész területén általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el.

Jul 27

Elkészültek az utcacsoport felújítások

Biatorbágy 2008-ban nyert a Közép- Magyarországi Operatív Program keretében a „Belterületi utak fejlesztésének” támogatására kiírt pályázaton. Múlt szombaton ünnepélyes keretek között, dr. Palovics Lajos köszöntötte a Zugor utcai utcacsoport átadásán megjelenteket. 

Jul 24

Csütörtöktől hőségriadó

Július 23-án és 24-én (csütörtökön és pénteken) több helyen 27 fok fölött valószínű az átlaghőmérséklet – szerepel az ÁNTSZ részére megküldött Országos Meteorológiai Intézeti előrejelzésben. Mivel a napi átlaghőmérséklet meghaladja több napon keresztül a 25 °C-t, ezért az országos tiszti főorvos elrendeli a 2. fokozatú hőségriasztást az ország egész területére. A hétvégére enyhet hozó lehűlés várható.

Jul 21

Megkezdődött a Benta-patak meder-rehabilitációja

A Közép- Duna-völgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság kiemelt uniós projekt keretében végzi a „Benta-patak meder-rehabilitációját” Százhalombatta, Érd, Tárnok, Sóskút és Biatorbágy térségében. A projekt előkészítő munkálatainak befejeztével hamarosan megkezdődnek a kivitelezési munkák. A projekt részleteiről Baross Károly, a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság újonnan kinevezett igazgatója tartott tájékoztatót hétfőn.

Jul 21

Új K&H bankfiók nyílt Biatorbágyon

Új bankfiókot nyitott a K&H Bank Biatorbágyon a Szabadság utcában. A fiók címe: 2051 Biatorbágy, Szabadság u. 76. A bankfiók fél évig számos kedvezményt biztosít a lakossági számlához és a bankkártyához kapcsolódóan új ügyfelei számára. Az elektronikus számlavezetési csomag, a Visa Classic vagy Master Cand bankkártyákhoz az első évben díjmentességet adnak, a kis- és középvállalati ügyfeleiknek elengedik a szerződéskötési és hitelbírálati díjat.

 
Jul 15

A parlagfűmentes Biatorbágyért!

Tisztelt Biatorbágyi Lakos, Tisztelt Ingatlantulajdonos!

A parlagfű Magyarországon a legnagyobb területen előforduló, legelterjedtebb gyomnövény, melynek pollenje az egyik legerősebb ismert allergén. A hatályos jogszabályi rendelkezések szerint a parlagfű elleni védekezés elsősorban a föld tulajdonosának, illetve használójának a kötelezettsége.
Jul 10

Meghívó a Zugor utcai utcacsoport átadására

Biatorbágy Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és családját 2009. július 25-én (szombaton), 17 órakor a Zugor utcai utcacsoport (Zugor István utca, Levente Utca, Sándor köz, Rozmaring utca, Zsák utca) avatása alkalmából tartandó ünnepségre.

Jul 2

Tűzoltósági felhívás

Tisztelt Gazdálkodók!

Lassan közeledik az aratás időszaka. Mindenkinek érdeke, hogy a sok munkával megtermelt javak tűzkár nélkül betakarításra kerüljenek.