Havi archívum

Kép
Biatorbágy kerépárforgalmi hálózatának fejlesztése
Jul 28

Lakossági fórum 2010. augusztus 12-én

Lakossági fórum lesz 2010. augusztus 12-én csütörtökön a Közösségi Házban a Pátyi útat és Szily Kálmán utcát érintő kerékpárforgalmi hálózat fejlesztéssel kapcsolatban. A tervekről és a kivitelezési folyamatokról a Mikroline Kft. ügyvezetője, Lukács Miklós tervező és műszaki ellenőr nyújt tájékoztatást.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Jul 26

Ismét határozatképtelen volt a képviselő-testület

A 2010. július 26-ára összehívott képviselő-testületi ülésen a FIDESZ-KDNP képviselők ismét nem jelentek meg, melynek folytán a képviselő-testület határozatképtelenség miatt nem tudta megkezdeni munkáját.
Tekintettel arra, hogy olyan kérdések szerepelnek napirenden, amelyekben a döntés meghozatala nem tűr halasztást, a képviselő-testület ülését ismételten összehívom a fent megjelölt időpontra.

Kép
Boldog Gizella - Damjanich - Kárpát -– Híd utcák felújítása
Jul 26

Lakossági fórum 2010. július 30-án

Lakossági fórum lesz 2010. július 30-án pénteken a Városházán a Boldog Gizella - Damjanich - Kárpát -– Híd utcák felújítási munkáival kapcsolatban. A tervekről és a kivitelezési folyamatokról a Mikroline Kft. ügyvezetője, Lukács Miklós tervező és műszaki ellenőr nyújt tájékoztatást.

Jul 23

Biai Szent Anna-napi búcsú

Július 25-én tartja a Biai Katolikus Egyházközség Szent Anna-napi búcsúját, a templom névadó szentjének ünnepét. A búcsúra érkezők a szentmisét követően világi mulatságokon is résztvehetnek, egybekötve az Ördöglovas-nappal.

Kép
Tűzgyújtási tilalom
Jul 23

Tűzgyújtási tilalom

A hosszú idő óta tapasztalható rendkívül aszályos időjárásra való tekintettel az illetékes hatóság 2010. július 23-tól kezdődően, Pest megye területén általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el.

Jul 21

Képviselő-testületi ülés 2010.07.26.

Meghívó

Biatorbágy Város Képviselő-testülete 2010. július 26-án (hétfőn), 17 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) munkaterven kívüli képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom. (A polgármester 2010. július 8-i ülésen már jelezte ennek szükségességét.)

Kép
Szerdától ismét II. fokú hőségriasztás
Jul 21

Szerdától ismét II. fokú hőségriasztás

Az ÁNTSZ tisztifőorvosa dr. Pallér Anna, II. fokú hőségriadót rendelt el július 21-től július 24-ig az ország egész területére vonatkozóan, miután a meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint szerdától a legalacsonyabb nappali hőmérséklet eléri a 30 ºC-ot.

Kép
Ördöglovas-nap
Jul 16

Ördöglovas - nap

Ördöglovas-nap, Biatorbágyon 2010. július 25-én 10 órától a Sándor–Metternich-kastély iskolai szárnyában.

A Biatorbágyi Lovas Baráti Kör szervezésében látványos lovas bemutatók:

Kép
Kepernyokep.png
Jul 15

III. fokú hősgériadó

Az ANTSZ tisztiorvosa dr. Pallér Anna, III. fokú hőségriadót rendelt el július 18-ig az ország egész területére vonatkozóan, miután a meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a csütörtöktől 27 ºC felett lesz az átlagos napi középhőmérséklet.

Kép
Volánbusz Zrt.
Jul 15

Rövidebb menetidővel közlekedő 778-as

Tisztelt Biatorbágyi Lakosok!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy hosszas egyeztetés után a VOLÁNBUSZ 778-as buszjáratot közlekedtet Kelenföld – Biatorbágy – Páty – Telki – Budajenő – Perbál – Tök - Zsámbék útvonalon.

Kép
Folytatódik a kánikula
Jul 14

Folytatódik a kánikula

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán folytatódik a kánikula és csütörtökre már országszerte 27 fok fölé emelkedik a nappali középhőmérséklet. Lakkné Kovács Krisztina tű. őrnagy tájékozatóban hívja fel a lakosok figyelmét a kánikula veszélyeire.

Kép
onkval2010
Jul 13

Önkormányzati képviselők és polgármester választása 2010.

Tisztelt Választópolgárok!


Az önkormányzati képviselők és polgármester választására 2010 októberében kerül sor, a konkrét időpont még nem került kiírásra. A választások szakmai, szervezési feladatai már megkezdődtek. Az alábbiakban nyújtok tájékoztatást a választásokkal kapcsolatos főbb tudnivalókról:

Kép
Testvérvárosi napok: felvonulás
Jul 8

Testvérvárosi napok

Testvértelepüléseink kapcsolatának ápolására megrendezett Testvérvárosi napok idén is színes programokkal várt mindenkit. A három napos rendezvényen megjelent a ciprusi Kiti, németországi Herbrechtingen és a székelyföldi Gyergyóremete küldöttsége is.

Jul 6

Képviselő-testületi ülés 2010.07.08.

Meghívó

Biatorbágy Város Képviselő-testülete 2010. július 8-án (csütörtökön), 15 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) munkaterven kívüli képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Jul 5

Távolmaradt képviselők

A képviselő-testület FIDESZ-KDNP képviselői nem jelentek meg a július 5-i képviselő-testületi ülésen, amely a szükséges létszám hiányában elmaradt. A megjelent képviselők, így nem tudtak dönteni a Karinthy utcai általános iskola bővítéséről és az óvodáskorú gyermekek elhelyezéséről.