Havi archívum

Kép
lae.jpg
Sep 28

Újraválasztották Laczkó-Albert Elemért, Gyergyóremete polgármesterét

A tegnapi napon 2020. szeptember 27-én tartották a helyhatósági választásokat Romániában. A szavazást követő előzetes eredmények szerint erdélyi testvértelepülésünknek Gyergyóremetének ismét Laczkó-Albert Elemér, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség jelöltje marad az első embere. Tarjáni István polgármester ebből az alkalomból telefonon köszöntötte Laczkó-Albert Elemért, aki megerősítette a jóhírt.    

Kép
ELMŰ
Sep 28

Elföldelik a légvezetéket

2020. szeptember 29-étől a Szabadság út, Május 1 utca és Bajcsy-Zsilinszky utcák közötti szakaszán várhatóan három héten át tartó elektromos közűkiváltási munkákat végeztet az Elektromos Művek. A 20 kV-os villamoslégvezetékeket helyezik a föld alá. A kivitelezés során ezen a szakaszon számítani kell a gyalogosforgalom ideiglenes elterelésére.

Sep 25

Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság 2020.09.29.

  MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottsága 2020. szeptember 29. kedden, 15 órai kezdettel munkaterv szerinti ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Sep 25

Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2020.09.28.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2020. szeptember 28. napján, hétfőn, 1600órai kezdettel rendes ülést tart a Városháza 102-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend

Sep 25

Képviselő-testületi ülés 2020.10.01.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2020. október 1. napján (csütörtökön), 15.00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Sep 25

Agrárcenzus 2020

Szombaton folytatódik az agrárcenzus szeptember 19. és november 22. között összeírók keresik fel a gazdákat. Folytatódik a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) mezőgazdasági összeírása, az Agrárcenzus 2020, amely során személyesen keresik fel a gazdákat az összeírók. A hazai mezőgazdasági termelés aktuális helyzetét felmérő, teljes körű, országos felvételből nyert adatok a következő évek döntéseit, forrásfelhasználását alapjaiban befolyásolják, ezért a pontos válaszadás a mezőgazdaságban dolgozók kiemelt érdeke. A felmérés első szakasza – amelyben online lehetett kitölteni a kérdőívet – június 5. és 30. között volt.

Kép
klimastrategia_cimlap.jpg
Sep 24

Véleményezett klímastratégia

A helyi klímastratégiai dokumentum szeptember 18-ig beérkezett, lakossági észrevételekkel és javaslatokkal módosított változatát mutatták be a szakértők 2020. szeptember 21-én, a Juhász Ferenc Művelődési Központban megtartott szakmai konferencián. A rendezvényt a Völgyhíd Televízió rögzítette. Az esemény résztvevői a stratégia általános ismertetését követően tettek javaslatokat a dokumentumba kerülő módosításokra. A konferencia sajtóanyaga a mellékletben olvasható.

Kép
klimastrategia_cimlap.jpg
Sep 24

Véleményezett klímastratégia

A helyi klímastratégiai dokumentum szeptember 18-ig beérkezett, lakossági észrevételekkel és javaslatokkal módosított változatát mutatták be a szakértők 2020. szeptember 21-én, a Juhász Ferenc Művelődési Központban megtartott szakmai konferencián. A rendezvényt a Völgyhíd Televízió rögzítette. Az esemény résztvevői a stratégia általános ismertetését követően tettek javaslatokat a dokumentumba kerülő módosításokra. A konferencia sajtóanyaga a mellékletben olvasható.

Kép
forrassportpark.jpg
Sep 21

Elkezdődik a kivitelezési munka a Forrás utcai sportközpontnál (HRSZ 8800/5)

Az Önkormányzat sikeresen pályázott a tervezett sportközpont első ütemében szereplő nagyméretű műfüves pálya kialakítására a Magyar Labdarúgó Szövetség Országos Pályaépítés Programján keresztül. A Magyar Labdarugó Szövetség közbeszerzés eljárás során kiválasztotta a minőstett ajánlattevők közül a kivitelezőt. A háromoldalú kivitelezői szerződés aláírását követően a mai napon elkezdődött a kivitelezés. Első ütemben a kivitelező a szükséges földmunkákat végzi, ezt követően kerül majd sor a pálya kialakítására. A tisztelt lakosságot folyamatosan tájékoztatjuk majd az építkezés előrehaladásáról.

Sep 21

Megújuló kishíd

Tájékoztatjuk az érintetteket, hogy a Viadukt alatt található, a Füzes-patakon átvezető faszerkezetű gyalogos és kerékpáros kishíd felújítása megkezdődött. Az átjáró előreláthatólag 2020. szeptember 21-től 2020. október 5-ig lesz lezárva. Az említett időszakban a hídon tilos az átjárás, kerülni a Boldog Gizella utca, illetve a Szabadság út felől lehetséges.

Kép
bialogoszines.jpg
Sep 16

Tájékoztatás

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Oktatási Hivatal TKHF/2549-2/2020. számú határozatában, a Biatorbágyi Benedek Elek Óvoda Csicsergő Tagóvodájának egyik csoportjában, a koronavírus megjelenésével kialakult veszélyhelyzet miatt 2020. szeptember 18- tól 2020. szeptember 25. napjáig rendkívüli szünetet rendelt el. Ezzel párhuzamosan a járványügyi hatóság a közvetlen kontakt személyekkel (a csoportba járó gyermekek- gondviselőivel és az ott dolgozó felnőttekkel)felvette a kapcsolatot az fentiekkel azonos időtartamú járványügyi megfigyelés elrendelése végett.
A közvetlen kontaktussal nem érintett, az óvoda más csoportjaiba járó gyermekeknek zavartalanul folytatódik a nevelési év, szeretettel várjuk az egészséges gyermekeket az óvodában.
Köszönjük az érintett családok türelmét és együttműködését!    

Sep 11

Körképet adunk a városról, a városnak

A szeptemberi Körkép beszámol Biatorbágy 2020. évi kitüntetettjeiről, a Szent István-napi ünnepségen történtekről. A Budapest-Balaton kerékpárút nyomvonalával kapcsolatos lakossági egyeztetésekről, az ezzel kapcsolatos téves „vonalvezetésről”, és a népszavazási kezdeményezés Helyi Választási Bizottság általi hitelesítés megtagadásáról ugyancsak olvashatunk az újságban. Az is kiderül, hogy a Forrás Sportközpontot a biatorbágyiak többsége támogatja. A Biatorbágyi Fotóklub Egyesület cikkéből kiderül, hogy a magyar- és az olasz trikolort miként lehet az égboltra festeni, s ezt hogyan örökítette meg egy kiváló alkotó. Hamarosan Alzheimer-séta lesz a városban; vendégként Monspart Saroltát, a Nemzet Sportolóját köszönthetjük. Dolce vita, édes élet a lap ideiglenes rovatában, ezúttal Andrészékkel.

Olvassa a lapot, itt elektronikusan, hamarosan pedig nyomtatott formában.   

Kép
20200908_171626.jpg
Sep 9

Babazászlók lobognak Biatorbágyon is

Biatorbágy Város Önkormányzata is csatlakozott a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kezdeményezéséhez, ezáltal kikerültek a Babazászlók a városháza épületére. A Babazászlókkal is szeretnénk köszönteni minden biatorbágyi újszülöttet, az idén született 61 kislányt és 72 kisfiút, illetve szüleiket, hiszen a család az alapja nemzetünk gyarapodásának.

Kép
bialogoszines.jpg
Sep 8

A Helyi Választási Bizottság Határozata

Biatorbágy Város Helyi Választási Bizottsága 2020. szeptember 8. napján 10 órakor tartott ülésén döntött a Barabás József, Bodorkos Ádám, Csepregi Miklós Károly, Horváth András, Lóth Gyula önkormányzati képviselők (a továbbiakban: Kezdeményezők) által kezdeményezett helyi népszavazási kérdés hitelesítéséről. A határozat itt olvasható.

Kép
kormanybusz.jpg
Sep 6

Mobil kormányablak

Városunkba érkezett a mobil kormányablakbusz 2020. szeptember 07-én (hétfőn) 8.00 – 16.00 óráig lesz lehetőség a szolgáltatások igénybevételére, a mellékletben olvasható ügytípusokban. A jármű a polgármesteri hivatal mellett (Baross Gábor – Petőfi u. sarok) áll majd.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Sep 2

Támogatott ifjúság

Még lehet pályázni az önkormányzat által kiírt ifjúsági támogatásokra. Az Ifjúsági Tehetséggondozási Alapra és az Ifjúsági Közösségformáló Alapra szeptember 30-ig, míg a Felsőfokú tudományos dolgozatok támogatására október 31-ig jelentkezhetnek a biatorbágyi fiatalok. Egyéb nem iskolai végzettségek megszerzésére is igényelhető hozzájárulás, például jogosítvány, nyelvvizsga vagy OKJ tanfolyam elvégzésére. Ez utóbbi támogatásnak nincs beadási határideje, a jelentkezéseket a rendelkezésre álló keret erejéig fogadja és bírálja el az önkormányzat.

Kép
autogumi.jpg
Sep 1

Veszélyeshulladék plusz

A veszélyeshulladék-gyűjtés során 2020. szeptember 5-én 9–12 óráig a Biatorbágyi Agrár-Gazda Szövetkezet Szent István utca 42 szám alatti telephelyén a biatorbágyi lakcímkártyával és érvényes hulladékszállítási szerződéssel rendelkezőktől átveszik a felni nélküli használt gumiabroncsokat is.