Havi archívum

Kép
vallalkozoklub.jpg
Jan 30

Új helyen a Gazdabolt

Többen érdeklődtek az utóbbi időben, hogy hová tűnt a Gazdabolt. Jó hír a gazdáknak, kiskert tulajdonosoknak, állattartóknak, borászoknak, kertészkedőknek, hogy a gazdag kínálatú, a minőségi termékeket kedvező áron kínáló bolt nem szűnt meg, csak átköltözött a Biatorbágy, Nagy utca 25. szám alá. A Kálvin tér szomszédságában található új telephely tágas gazdasági udvarral és továbbra is bő termékkínálattal szolgálja településünk lakosságát. A boltról ide kattintva tudhat meg többet.

Kép
biaovibelso.jpg
Jan 30

Nyit az új óvoda

2021. február 1-jétől vehetik birtokba Biatorbágy új négycsoportos óvodáját a gyermekek. Az avatási ünnepség a veszélyhelyzet miatt elmaradt, átmenetileg szűk körű sajtótájékoztatón adták át az épületet, amelyről a Vögyhíd Tv tudósított.

Kép
ujovi_forgalmi_rend.jpg
Jan 27

Új óvoda, új forgalmi rend

2021. február 1-jén nyitja meg kapuit a Biatorbágyi Benedek Elek Óvoda új tagóvodája a Nagy utca 29-33. sz. alatti új épületben. A mellékelt tájékoztató a létesítmény megközelíthetőségét szeretné megismertetni az érintett szülőkkel, hogy a nyitással együtt járó forgalomnövekedés a lehető legkevesebb konfliktushelyzetet idézze elő. Együttműködésüket, megértésüket, türelmüket előre is köszönjük. 

Kép
katasztrofavedelem
Jan 22

Szennyezés a Füzes patakban

A pátyi szennyvíztisztító-telep egyik berendezésének meghibásodása miatt tisztítatlan szennyvíz került a Füzes-patakba, amely településünkön is érezhető, nem túl kellemes szaghatással jár. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság területi vízügyi hatósága, a tűzoltók, Biatorbágy Város Önkormányzatának városgondnoksága helyszíni vizsgálatot folytat a műszaki hiba pontos okának felderítésére, valamint intézkednek a szennyezés megállítása és megszüntetése érdekében.

Kép
mitteheteken.jpg
Jan 21

Lőj pár képet, védd meg a világot!

Fotóval és videóval „harcolhatnak” a biatorbágyi általános iskolások a klímaváltozás megfékezéséért, negatív hatásainak mérsékléséért. Január 31-éig tart még az önkormányzat MIT TEHETEK ÉN? elnevezésű pályázata, amelynek részleteiről itt olvashatsz! Szállj be a „háborúba” és nyerj! Anya, apa biztos segít. Ugye anya, apa? Toborozzatok környezetvédőket a klímavédelmi hadseregbe a közös jövőnk érdekében! Szóval kattints ide és harcra fel!

Kép
ovilogojo.jpg
Jan 18

Bepirosodott a Sárga csoport

Piros karanténcédulát kapott a Benedek Elek óvoda Legóvár konténerének (Szentháromság tér 6.) Sárga csapata. Az Oktatási Hivatal, a koronavírus megjelenése miatt kialakult veszélyhelyzetben a 2021. 01. 18. – 2021. 01. 24. terjedő időszakra rendkívüli szünetet rendelt el számukra. A döntés értelmében a csoport tagjai – ideértve a pedagógusokat is – az elrendelt határidőig nem játszhatnak együtt. A határozat a mellékletben olvasható

Kép
deponia_logo.jpg
Jan 17

Elmaradt hulladékszállítás utcajegyzéke

Városunk hulladékszállítója a Depónia Kft. jelezte, hogy a jegesedés és hóesés miatt a 2021. január 14-én az alább felsorolt utcákban elmaradt hulladékelszállítási szolgáltatást 2021. január 21-én pótolják. Ezeken a helyeken a jövő csütörtökön elszállítják a zsákokba kitett háztartási szemetet is.

Kép
vedonoimage.jfif
Jan 17

Újratervezett védőnői körzetek

Településünk lakosságszámának folyamatos növekedése miatt 2021 januárjától az eddigi nyolc helyett, immár kilenc védőnői körzetben látják el feladatukat az anya és csecsemővédelemben szolgáló munkatársak. Az új körzetekért felelős védőnők nevei, elérhetőségei, valamint a hozzájuk tartozó utcanevek a mellékletben olvashatók. A veszélyhelyzet fennállása alatt a Védőnői Szolgálat 2051 Biatorbágy, Vasút utca 12. szám alatti épületében a személyes megjelenéshez előzetes telefonos egyeztetés szükséges.

Kép
Korcsolyázási lehetőség a Szelíd-tavon
Jan 16

Jégre lépni veszélyes és tilos!

Felhívjuk a Biai tavakon korcsolyázni vágyók figyelmét, hogy saját testi épségük és a szabálykövető sportolni vágyók érdekében tartsák be a jégre lépési szabályokat. Az önkormányzat, a tógazda és a Biai Jegespengék hokijátékosa Chemez Bálint folyamatosan figyelik a jégréteg vastagságát. Amennyiben az megfelelő lesz a korcsolyázásra, akkor megnyitják a 2-es és 3-as tó közötti töltés kapuját és kijelölik az egyéni sportolásra alkalmas területet. Ezen a helyen hétvégenként délelőtt 10.00 órától a délutáni sötétedésig lehetőség lesz a csúszkálásra. Természetesen akkor is csak megfelelő körültekintéssel, a környezet tisztaságára ügyelve, saját felelősségére. Addig belépni és jégre lépni tilos!

Jan 15

Biatorbágyi Értéktár Bizottság 2021.01.21.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Értéktár Bizottsága 2021. január 21-én (csütörtök) 9.00 óra ülést tart a Biatorbágyi Polgármesteri Hivatal Nagytárgyalójában amelyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Kép
logo_deponia.png
Jan 14

Csúszik a hulladékszállítás

Városunk hulladékszállítója a Depónia Kft. jelezte, hogy a jegesedés és hóesés miatt a mai napon 2021. január 14-én, településünk egyes utcáit járművei nem tudják megközelíteni. Ezeken a helyeken a szolgáltatást a jövő héten pótolják, akkor elszállítják a zsákokban kitett háztartási szemetet is. A diszpécserek délutánra ígérték, hogy az érintett utcák nevét közzé teszik. A kellemetlenségért elnézést kérnek. 

Kép
ovilogo.jpg
Jan 12

Karantén a Süniknek

Az Oktatási Hivatal a Biatorbágyi Benedek Elek Óvoda Pitypang Tagóvodája intézményben (Szent László utca 48.) a koronavírus megjelenésével kialakult veszélyhelyzet miatt 2021.01.12.-2021.01.18. terjedő időszakra a Sün csoport vonatkozásában rendkívüli szünetet rendelt el. A határozat a mellékletben olvasható.

Kép
doni_kep.jpg
Jan 12

Emlékszünk az áldozatokra

1943. január 12-én a Don folyó 208 km hosszú partszakaszának védelmére kivezényelt 2. magyar hadsereg frontvonalát áttörte a háromszoros túlerővel rendelkező szovjet hadsereg. A következő napokban több tízezer, a kötelező katonai szolgálatát teljesítő honfitársunk vesztette életét vagy került hadifogságba.
Az áldozatokra emlékezve 2021. január 12-én 12.30-kor Biatorbágyon, a Fő téren a II. világháborús emlékműnél az önkormányzat koszorút helyez el.
 

Kép
bunmegelozesi_klub.jpg
Jan 11

Pénzes László iskolarendőri díjat kapott

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága „Az iskola rendőre” programban közreműködő munkatársak közül 2020-ban Pest megyében „Az év iskolarendőre” díjjal ismerte el Pénzes László Biatorbágyon végzett áldozatos szakmai munkáját. A rendőrség a gyermekek védelmét kiemelt feladatként kezeli. Pénzes László címzetes rendőr főtörzszászlóst, a Budaörsi Rendőrkapitányság biatorbágyi körzeti megbízottját a településünkön ellátott egyéb feladatai melletti ifjúságvédelmi tevékenységéért tüntették ki az elismeréssel, amelynek pénzjutalmát „Laci” a bűnmegelőzési klubnak ajánlotta fel.

Kép
aram.jpg
Jan 11

ELMŰ tájékoztatás áramszünetről

Az Elektromos Művek Budai régióközpontja 2021. február 3-án és 5-én délelőtt 9.00 órától délután 15.00 óráig a villanyoszlopok kapcsolóinak és a transzformátoroknak cseréjét, karbantartását végzi Biatorbágyon. Melléklejük az ELMŰ levét az áramszolgáltatás biztonságának érdekében halaszthatatlan karbantartás szükségszerűségéről. A szolgáltató minden érintett háztartást értesít. Az önkormányzati tájékoztatás ide kattintva olvasható. 

Kép
ifjusagi_kt_zarva.jpg
Jan 11

Átmeneti szünet az Ifjúsági Közösségi Térben

A fertőzésveszély megnövekedése, valamint a működtetés szükségszerű átszervezése miatt az Ifjúsági Közösségi Tér (Szabadság út 8.) foglalkozásai átmenetileg szünetelnek. Kérjük az érintettek megértését!
Szociális ügyekben keressék a Biatorbágyi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatot az alábbi elérhetőségeken:
2051 Biatorbágy, Mester u. 2.
Ügyfélfogadás                     Telefon:

Kép
remete.jfif
Jan 9

Együtt Gyergyóremetével

A Bukaresti Ítélőtábla elrendelete a magyar, székely és a községi zászlók eltávolítását a Községháza elől erdélyi testvértelepülésünkön Gyergyóremetén. 2021. január 10-én, magyar idő szerint délelőtt 11.00 órakor Remetén gyertyákat gyújtva bevonják a zászlókat. A veszélyhelyzetre tekintettel Biatorbágyon otthoni gyertyagyújtásra kérjük mindazokat, akik együttéreznek testvéreinkkel. A biatorbágyi önkormányzat épülete előtt 2021. január 10-én 11.00 órakor félárbócra eresztik Gyergyóremete község zászlóját, a székely zászlóra pedig fehér szalag kerül. 

Kép
ELMŰ
Jan 7

Jelentős kiterjedésű áramkimaradások

Az ELMŰ Budai régióközpontjának tájékoztatása szerint 2021 februárjában az elektromoshálózati oszlopkapcsolók és transzformátorok karbantartása miatt Biatorbágy nagy területét érintő, délelőtt 9 órától délután 3-ig tartó áramkimaradások várhatók. Az áramszünet a melléklet térképeken látható, különböző színekkel, vastagítottan jelzett részhálózati egységeket érinti. Február 3-án szinte a fél település érintett lesz, ideértve a Kutya- és Öreghegy külterületi ingatlanjait is.