Havi archívum

Kép
gyereknap2021.jpg
May 28

Boldog Gyereknapot!

Köszöntsük együtt városunk gyermekeit! Övék a jövő. Tisztelet minden édesanyának, édesapának, nagymaminak, nagypapinak, dédszülőnek, nevelőnek, oktatónak, mindenkinek, aki vigyázza lépteiket, óvó kezet nyújt nekik! Biatorbágy Város Önkormányzata a Gyereknap alkalmából ezúton is üdvözli az elmúlt félévben született biatorbágyi csecsemőket, és a Faluház életfájára felkerülnek a szimbolikus falevelek. A veszélyhelyzetre tekintettel az Örülünk, hogy megszülettél okleveleket a posta kézbesíti. Reméljük, hamarosan találkozhatunk személyesen!

Kép
napsugar_jatszoter_masolat.jpg
May 25

Hívogató Napsugár

Május 29-én, szombaton délután 15 órától új fényében tündököl a Napsugár játszótér a Petőfi közben. A megnyitón a Pöttyös Pajtik játékmestere Szalay Zsombor kívánságra hajtogatott lufifigurákkal és óriásbuborékokkal várja az érdeklődőket. A gyereknapra átadott játszóteret a bölcsőde bővítése érdekében költöztette új helyszínre és újította fel az önkormányzat. Az építkezések hátteréről Nánási-Kézdi Tamás képviselő, bizottsági elnök nyilatkozott a Völgyhíd Televíziónak, amely interjú itt tekinthető meg.

Kép
kerekezz_biatorbagy.jpg
May 25

Kétoldali kerékpárútterv a fő útra

Elkészült az alternatív kerékpárútterv a Szabadság út – Nagy utca nyomvonalára. Az önkormányzat 2021 januárjában rendelte meg a tervezést az itt olvasható 7/2021.(I.27.) számú határozat alapján. A terv az állam által finanszírozni és megépíteni kívánt BuBa nyomvonalára készült, amelynek kivitelezését a tiltakozások miatt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő felfüggesztette. Bővebb információk itt találhatók.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
May 25

Filmforgatás a városházánál

Május 25-én kedden 15 órától forgatják A hazugság ára című politikai krimi egy jelenetét Biatorbágy Fő terén. A forgatás időtartamára a helyszínt egy Szlovák várossá alakítják, és mivel a kép háttere a városháza, a forgatás időtartamára szlovák zászlókra cserélik a zászlókat, illetve ideiglenesen letakarják a címereket. A felvétel idejére lezárják a parkolókat is.

Kép
vaganyzari_inform.jpg
May 25

Vágányzári információ

Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy 2021. május 29-től 2021. május 30-ig Nagyszentjános – Győrszentiván állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Budapest – Hegyeshalom vasútvonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Kép
fuzespatak_0.jpg
May 19

Tisztán folyó ügyeinkről

Tarjáni István polgármester Biatorbágy önkormányzata nevében bejelentést tett a Pest Megyei Főügyészségen a Füzes-patak folyamatos szennyezése ügyében, hogy a víz újra olyan tiszta lehessen, mint amilyen volt. A főügyészség a bejelentést befogadta és hatósági eljárást indított. A legújabb fejleményekről a Völgyhíd Televízió kérdezte Páty polgármesterét Székely Lászlót és a pátyi szennyvíztisztitó-telep üzemeltetőjének főmérnökét. A tisztán látást segítő oknyomozó riport itt tekinthető meg

Kép
korforgalomagnyitas.jpg
May 14

Bekötés a körforgalomba

Településünkön az Ország út, Csodaszarvas utca körforgalmának 1-es főút felé vezető ágánál az út déli oldalán lévő üzletek és az ellenkező oldalon lévő lakóterületek között jelentős a kerékpáros és gyalogosforgalom. Az önkormányzat a biztonságos átkelés érdekében tervet készíttetett a csomópont átépítésére, amely a gyalogátkelőn túl, tartalmaz egy a Mária királynő utca felől bejövő új egyirányú körforgalmi ágat, valamint kerékpárutat és járdát is.

Kép
2021majuscimlap.jpg
May 14

Körkép május

Hamarosan landol a postaládákban a Biatorbágyi Körkép májusi lapszáma. A kiadó és terjesztő kérik, hogy akinek május 18-áig nem kézbesítették az újságot, ám szeretné megkapni, az jelentkezzen a hirdetésszervezés telefonszámán: +36 70 659 46 55. A májusi számban többek között a bűvölő bölcsödéről, Pénzes László év rendőre kitüntetéséről, valamint a helytörténeti múzeum terveiről olvashatnak.

Kép
forraspalya.jpg
May 10

Startra kész a Forrás Sportközpont

Elkészült a Forrás Sportközpont pályájának borítása. A hátralévő munkák – például a zöld felületek beültetése, a parkolók kialakítása, a világítás bekötése, a labdafogó háló felszerelése – alatt az építő engedélyezte, hogy a műszaki átadás részeként a Viadukt SE korosztályos sportolói hétfőtől szerdáig teszteljék a létesítményt. A sportpálya hivatalos átadása a tervek szerint július 1-jén lesz.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
May 8

A nyitás negyedik lépése

A Kormány a veszélyhelyzet fenntartása mellett – 233/2021. (V.6.) rendeletével – 2021. május 10. napjától megszüntette a közigazgatásban elrendelt otthoni munkavégzést, így a Polgármesteri Hivatal megnyílik. A hivatal munkarendje és elérhetőségei itt olvashatók. A Covid 19 vírus miatt bevezetett veszélyhelyzetben hozott védelmi intézkedések feloldásának negyedik lépéséről a Völgyhíd TV polgármesteri és jegyzői tájékoztatója itt nézhető meg.

Kép
terinformatika.png
May 6

Ismét működik a térkép

Megoldották a tériinformatikai térkép elérhetőségének rendszerhibáját, így a szolgáltatás ismét elérhető a városi honlapon a térképre kattintva, vagy ezen a linken: http://terkep.biatorbagy.hu/ Figyelem, a rétegek között van egy üres háttér, akinek üresen nyílik meg, az válasszon másik hátteret!

Kép
Vágányzár felújítási munkálatok miatt
May 6

Vágányzári menetrend

Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy 2021. május 14-én és 2021. május 28-án Budaörs – Lébény-Mosonszentmiklós állomások között, és Budapest-Kelenföld állomáson végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Budapest – Hegyeshalom vasútvonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Kép
vaganyzari_inform.jpg
May 6

Vágányzári információ

Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy 2021. május 8-tól 2021. május 9-ig és 2021. május 15-től 2021. május 16-ig Almásfüzitő felső – Komárom-Rendező állomások között, 2021. május 15-től 2021. május 16-ig Öttevény és Budapest-Kelenföld állomásokon végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1Budapest – Hegyeshalom vasútvonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.  

Kép
viragvasar.thumb315.jpg
May 5

Lakossági virágpiac

Az önkormányzat által szervezett kedvezményes lakossági virágpiac 2021. május 15-én, szombaton 7.00 – 12.00 óráig lesz a Faluház udvarán (Bejárat a Café Chaplin terasza felől). A piactéren tartózkodás módját, a virágok vásárlásának és átadásának rendjét a hatályos veszélyhelyzeti szabályozás határozza majd meg, amely a vásár helyszínén olvasható lesz. Az akció célja a település közterületeinek szépítése. A biatorbágyiak a lakcímkártyájuk felmutatásával 150 Ft / tő áron juthatnak hozzá személyenként maximum 50 palántához. Az önkormányzat kérése, hogy a növényeket közterületre, vagy a közterületről jól látható telekrészre, balkonra, ablakokba helyezzék el, hogy a vásár a település egészének virágos megjelenését szolgálhassa.