Havi archívum

Kép
ohmullneraszfatszakasz.jpg
Jul 31

Ohmüllner végi járműhasználati fennakadás

Amint arról a kivitelező cég az érintett ingatlanok tulajdonosait már értesítette, vagy hamarosan értesíteni fogja, 2023. augusztus 2-án, szerdán az Ohmüllner Márton sétány zsákutca szakaszát aszfaltozni fogják. Kérik, hogy ezen a napon ne parkoljanak a munkaterületen, illetve amennyiben járműveiket használni kívánják, álljanak ki azokkal ingatlanjaikból a környező utcákba. Az útszakaszt augusztus 3-án, csütörtökön nyitják meg ismét a forgalom számára.

Kép
vizmuvek.jpg
Jul 28

Vízműépítési munkák

A Fővárosi Vízművek 2023. július 31-én hétfőtől megkezdi városunk ivóvízkapacitás-bővítésének előkészítését. Július 31-én hétfőn és augusztus 3-án szerdán a Herbrechtingen tér melletti Szily Kálmán és Ritsman Pál utcai vízvezetékeknél lesz alépítményi munkavégzés és csomópont kialakítás. A közterületeken számítani lehet kisebb mértékű forgalomterelésekre. Megértésüket köszönjük!

Kép
kalvinsajtotajekoztato.jpg
Jul 28

A Kálvin tér sajtója

A forgalomba helyezésével csaknem egyidőben ünnepélyesen is átadták a Kálvin teret, amelynek út és közműhálózati átalakításához a kormány hatszáz millió forinttal járult hozzá. A sajtótájékoztatóval egybekötött eseményről az országos és környékbeli médiumok mellett a helyi televízió és online újság is hírt adott. A Völgyhíd Tv tudósítása itt tekinthető meg.

Kép
kalvinter.jpg
Jul 21

Kálvin téri buszmegállók visszahelyezése

Tájékoztatjuk az utazóközönséget, hogy 2023. július 25-én, kedden a Volán és ViaBusz ideiglenes megállói visszakerülnek a Kálvin térre, már az újonnan kialakított buszmegállóhelyre. A ViaBusz Sándor utcai megállója is újra üzemelni fog.

Kép
lakossagitalalkozojuhasz.jpg
Jul 21

Gyűjtőút felújítási tervek

Hamarosan elkezdődik a Juhász Gyula és Dózsa György belterületi gyűjtőutak felújítása. 2023. július 20-án Tarjáni István polgármester a hivatal munkatársaival, a műszaki ellenőrrel, a kivitelező cég vezetőivel személyesen mutatták be és beszélték át a fejlesztés lépéseit az érdeklődő lakossággal. Az érintettek kérésére mellékelten tesszük közzé a TOP-PLUSz-1.2.3-21 számú pályázaton közel 250 millió forint támogatást nyert komplex felújításra vonatkozó forgalomtechnikai terveket.

Kép
szechenyipluszlogo.jpg
Jul 18

Lakossági tájékoztatók gyűjtőút felújításokról

Az önkormányzat a TOP-PLUSz-1.2.3-21 számú pályázaton közel 250 millió forint támogatást nyert a Juhász Gyula és Dózsa György belterületi gyűjtőutak komplex felújítására. A kivitelezési munkákra irányuló közbeszerzési eljárás lezárult. Az önkormányzat a nyertes ajánlattevővel közösen lakossági tájékoztatókat tart a tervezett munkafolyamatok ismertetésére 2023. július 20-án, csütörtökön 17:00 órától a Dózsa György úti parkban (a Trianon emlékmű közelében), majd 18:00 órától a Juhász Gyula és Antall József utak kereszteződésénél. A közvetlenül érintett ingatlantulajdonosokat a mellékelt meghívókkal értesítettük. A fejlesztésről bővebb tájékoztató itt található.

Kép
kalvinminikorforgo.jpg
Jul 18

Megreformált Kálvin

Befejeződött a Kálvin tér forgalmi szempontú átalakítása. Nyitva az útpálya, már működik a mini körforgalom, készek a kanyarodó sávok, használhatók a gyalogátkelők. Egyelőre sárgán villognak a jelzőlámpák, de hamarosan próbaüzembe kapcsolják azokat.

Kép
hosegriasztas.jpg
Jul 17

Harmadfokú hőségriasztás

2023. július 19-én, szerdán 24:00 óráig a legmagasabb fokozatú hőségriasztást adta ki az országos tisztifőorvos, mivel az előrejelzések szerint a következő napokban a hőmérséklet tartósan meghaladja a 27 Celsius-fokot.

Kép
vadkiloves.jpg
Jul 17

Vadkilövés pontosítás

Amint arról „Vad kár érte” bejegyzésünkben korábban már hírt adtunk a budaörsi rendőrség augusztus 15-éig, naponta este 21:00 órától hajnal 5:00 óráig engedélyezte a kártékony vadak kilövését Biatorbágyon. A vadásztársaság július 17-től 21-éig az Ürgehegy és Kutyahegy területeken tervezi az elhárítás végrehajtását az engedélyezett időszakon belül. A vadászat pontos kezdetéről, illetve annak befejezéséről Jung József vadász a biatorbágyi körzeti megbízottat külön értesíti.

Kép
etyeksoskutelagazas.jpg
Jul 15

Megújulhat az Etyek–Sóskút csomópont

Több évtizedes problémára nyújthat megoldást a biai városrész Nagy utcájából nyíló Etyek és Sóskút felé vezető balesetveszélyes közúti elágazás átalakítása. A csomópontot több önkormányzati cikluson át kívánták már korszerűsíteni a képviselők, de kezdeményezéseik mindeddig zátonyra futottak. Az állami kezelésben lévő 8104 és 8106 j. országos közúti kereszteződés felújítása most a Biatorbágyot elkerülő, Etyeket Herceghalommal összekötő útépítési program részeként látszik megoldhatónak. A Budapest–Balaton-kerékpárút, már a mellékelt koncepcióterv figyelembevételével épült meg.

Kép
angelihochwart.jpg
Jul 10

Angeli utcai útjavítás

Az érintett ingatlantulajdonosok előzetes értesítésével megkezdődött az Angeli utca csapadékvízelvezető rendszerének bővítése. A munkálatok idejére július 10-én ideiglenesen lezárják az Angeli András és Hochwart Mihály utcai kereszteződést. A kivitelezés előre láthatóan egy hetet igényel.

Kép
veradas.jpg
Jul 10

Vércsepphősök a Faluházban

A hétvégén véradó napot szervezett a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete a Juhász Ferenc Művelődési Központba. A rendezvényen a Völgyhíd Televízió készített tudósítást a véradás menetéről és fontosságáról, amely itt látható. 

Kép
parakapu.jpg
Jul 10

Nyitva van a párakapu, csak bújjatok rajta!

A nagy hőségre tekintettel ismét kinyitott a nyár elején felállított párakapu a Fő téren. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján 2023. július 10-én, hétfőn éjféltől 2023. július 12-én szerda 24.00 óráig másodfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére az országos tisztifőorvos. Részletek ITT.

Jul 7

Képviselő-testületi ülés 2023.07.11.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2023. július 11. napján (kedd), 16.00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) munkaterven kívüli képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend

Jul 7

Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság 2023.07.11.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottsága 2023. július 11. napján (kedden), 15:30 órai kezdettel munkaterven kívüli ülést tart a Városháza tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Kép
tereles.jpg
Jul 3

Átépül a Szily – Pátyi csomópont

2023. július 6-án csütörtöktől megindul a Szily – Pátyi közlekedési csomópont átalakítása. A kivitelezés során ideiglenesen három irányú lámpás forgalomirányítás, félpályás lezárás, valamint sebességkorlátozás biztosítja majd a gépjárművek áthaladását. Szükség szerint jelzőőrökkel segítik a balesetmentes közlekedést. Megértésüket, türelmüket köszönjük. Kérjük figyeljék és tartsák be a KRESZ táblák jelzéseit!

Kép
volgyhid_tv_logo.png
Jul 1

Tarjáni István a közérdekű döntésekről

A júniusi testületi ülésen is több, a köz javát- és az itt élők életminőségének javítását szolgáló, a civil kezdeményezéseket támogató, a köz- és közlekedésbiztonságot erősítő ügyben hoztak anyagi támogatással együtt járó döntést a választott képviselők. Ezekről kérdezte a Völgyhíd Televízió Tarjáni István polgármestert. Az interjú itt tekinthető meg.