Havi archívum

Kép
kalvin1.jpg
Aug 31

Vizsgázik a Kálvin tér

Mindannyiunk örömére lezárult a Kálvin tér átépítése. A szeptemberi iskolakezdés egyben a kialakított forgalmi rend próbája is lesz. Jelen tájékoztatónkkal az intézmények megközelíthetőségét szeretnénk megismertetni az érintett szülőkkel. Előre is köszönjük, hogy együttműködésükkel, a KRESZ szabályainak betartásával hozzájárulnak a reggeli csúcsforgalom zökkenőmentességéhez!

Kép
viabusz.jpg
Aug 31

Helyi buszok menetrend változásai

A szeptemberi iskolakezdésre a Volán és a ViaBusz helyi járatait is igazították az oktatási intézmények igényeihez, figyelemmel a városunkban most induló Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium diákjaira. A ViaBusz ezen kívül szeptembertől betétjáratokkal bővül, amelyek a Szarvasugrás lakóterületet szolgálják ki. Az aktuális menetrendek a mellékletekben tanulmányozhatók.

Kép
szennyviztelep_paty.jpg
Aug 25

Új hír Páty szennyvíztelepéről

Páty önkormányzata honlapján tette közzé, hogy a szennyvíztelep üzemeltetőjétől kapott információk szerint június óta a károsanyag kibocsátás nem lépi túl a határértékeket. Ezzel együtt az önkormányzat a közeljövőben újabb akkreditált vizsgálatot végeztet, valamint az agglomerációs átsorolási terv elkészítésével kezdeményezi a telephely bővítését. A pátyi hír itt található.

Kép
hosegriado0.hosegriado.jpg
Aug 24

Tovább forr a levegő

2023. augusztus 25-én péntektől 28-án hétfőn éjfélig a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztás lesz érvényben az országban.

Kép
kuka.jpg
Aug 24

Átütemezett hulladékszállítás

A Határkereszt sétány aszfaltozása miatt a kommunális hulladékot a mai nap helyett augusztus 25-én, pénteken szállítja el a szolgáltató. Kérik az érintett ingatlantulajdonosok megértését, valamint, hogy hulladéktárolóikat ennek megfelelően helyezzék ki.

Kép
kuka.jpg
Aug 24

Átütemezett hulladékszállítás

A Határkereszt sétány aszfaltozása miatt a kommunális hulladékot a mai nap helyett augusztus 25-én, pénteken szállítja el a szolgáltató. Kérik az érintett ingatlantulajdonosok megértését, valamint, hogy hulladéktárolóikat ennek megfelelően helyezzék ki.

Kép
Hőségriadó
Aug 22

Hőségnapok!!!

Augusztus 24-én csütörtökön éjfélig az ország egész területére másodfokú hőségriasztást rendelt el a tisztifőorvos. Bővebb tájékoztató alább:

Aug 21

Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság 2023.08.23.

MEGHÍVÓ

 

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottsága 2023. augusztus 23. napján (szerdán), 16:00 órai kezdettel munkaterven kívüli ülést tart a Városháza tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Aug 21

Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2023.08.23.

MEGHÍVÓ

 

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2023. augusztus 23-án (szerda), 16:00 órai kezdettel rendkívüli ülést tart a Városháza 112-es számú tárgyaló termében, melyre tisztelettel meghívom.

 

Napirend:

Aug 21

Képviselő-testületi ülés 2023.08.24.

MEGHÍVÓ

 

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2023. augusztus 24. napján (csütörtök), 17.00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) munkaterven kívüli képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Kép
dozsagyorgy2.jpg
Aug 21

Dózsa felújítás 2.0

Amint arról korábban már hírt adtunk, augusztus 22 és 25 között, keddtől péntekig aszfaltburkolat felújítás miatt lezárják a Dózsa György út felső, a pályaudvartól az 1-es útig terjedő szakaszát, így a járműveknek – ideértve a közösségi közlekedés gépjárműveit is – terelő útvonalat jelölnek ki. A beruházás a „Belterületi gyűjtőutak komplex fejlesztése Biatorbágyon” nevű Széchenyi Terv Plusz pályázat keretében valósul meg.

Kép
hatarkeresztutkep.jpg
Aug 21

Aszfaltozzák a Határkereszt sétányt

A kivitelező tájékoztatta az önkormányzatot, hogy előreláthatóan 2023. augusztus 24-én, csütörtökön burkolatfelújítási munkát végeznek a Határkereszt sétány – térképmellékletben jelzett – Szabadság úthoz közelebbi szakaszán. Ezzel a beruházással az úttest a pataktól a főközlekedési útig teljes egészében aszfaltozott lesz.

Kép
a3_plakat_email.jpg
Aug 18

Szent István-nap

Városunkban este fél hétkor kezdődik az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk programja. Államalapító királyunkra többek között polgármesteri köszöntővel, díjátadóval, kenyérszenteléssel és – áldással, kenyérszegéssel, borcsapolással, koncerttel és tűzijátékkal emlékezünk.

Kép
hazatalalasz.jpg
Aug 17

Forgatás a Petőfi-parkban

Augusztus 18-án pénteken este 19:00 óráig filmforgatás lesz az önkormányzat melletti közterületen. A tv2 Hazatalálsz című produkciójának stábja a Mester utca – Petőfi utca sarkánál lévő parkolókat veszi igénybe a technikai eszközöket, berendezéseket, kellékeket szállító járműveinek tárolására. A forgatócsoport mindent megtesz annak érdekében, hogy az érintett területek közelében lakóknak a lehető legkisebb zavart okozza.

Kép
busz
Aug 10

Dózsa úti buszterelés

A Dózsa György út két szakaszban történő – 1. szakasz 2023.08.15-18. és 2. szakasz 2023.08.22-25. keddtől péntekig – burkolatfelújítása miatt a buszok (Volán, ViaBusz, KanyarGo) terelő útvonalon közlekednek Ország út - Meggyfa u. - Karinthy u. kerülővel.

Kép
vadkiloves.jpg
Aug 10

Vadkár elhárítás

Jung József vadász tájékoztatta az önkormányzatot, hogy a Budaörsi Rendőrkapitányság határozata alapján a Biatorbágy Ürgehegy és Kutyahegy területrészen 2023.08.12, 13,14,15-én 21:00 órától másnap 05:00 óráig belterületi vadkár elhárítás végrehajtását tervezi.

Kép
szarvasugras.jpg
Aug 7

Szarvasugrás forgalomtechnikai terve

A ViaBusz járataival, menetrendjével kapcsolatban Biatorbágy utazóközönsége gyakran keresi meg az önkormányzatot, javaslatot téve a busz közlekedésének módosítására, kiegészítésére. Az egyik ilyen aktuális javaslat a Szarvasugrás–Iharos településrészekhez reggeli és délutáni betétjáratok indítása. Amelynek kapcsán az önkormányzat megkereste a terület ingatlanfejlesztő tulajdonosát és megkérte engedélyét a területre 2007-ben készített forgalomtechnikai helyszínrajz közzétételéhez, amely a mellékletben tekinthető meg.

Kép
kormanybusz.jpg
Aug 3

Buszos kormányablak

Augusztus 31-én 9:00 és 15:00 óra között ismét helybe, a hivatal Mester utca felöli parkolójába hozza az ügyintézés lehetőségét a Kormányablakbusz. Intézhető ügyek a mellékletben.