Havi archívum

Kép
Szily Kálmán
Jul 25

Száz éve hunyt el Szily Kálmán

A nagyszigeti Szily család története szorosan összefonódik a magyar történelemmel, a hazai művelődéstörténettel éppúgy, mint Biatorbágy helytörténetével. Szily Kálmán (Izsák, 1838. június 29.–†Budapest, 1924.

Kép
városünnep 2024
Jul 24

Polgármesterek a városünnepen

Városunk és testvértelepüléseink vezetői a közösségi kapcsolatokról nyilatkoztak a Völgyhíd Tv stábjának a biatorbágyi városünnepen.

Kép
hőmérő
Jul 19

Mérsékelt hőségriasztás

A tisztifőorvos július 19-től július 21-én 24.00 óráig az ország egész területére másodfokúra mérsékelte és meghosszabbította a hőségriasztást.

Kép
parkoloáthelyezés
Jul 16

Parkolóáthelyezések a vasútállomásnál

A MÁV Pályavasúti Területi Igazgatósága november közepéig ideiglenesen megszüntette a mozgáskorlátozottaknak fenntartott gépjárműparkolókat a biatorbágyi vasútállomás melletti adótoronynál.

Kép
biatorbágylogo
Jul 9

Elmarad a polgármesteri fogadóóra

Tisztelt Lakosok! 2024. július 10-én, szerdán a polgármesteri és alpolgármesteri fogadóórák elmaradnak. Megértésüket köszönjük.

Kép
tuztilalom
Jul 8

Tűzgyújtási tilalom

2024. július 9-én keddtől Pest vármegyére is vonatkozik az általános tűzgyújtási tilalom. A magas átlaghőmérséklet miatt jelentősen megnövekedett az erdőtüzek kockázata. 

Kép
padok
Jul 5

Papucs a felújított padon?

Elkészültek a januárban megrendelt köztéri padok. Több mint harmincat újítatott fel keményfa ülőkével és háttámlával az önkormányzat. A Füzes-patak partján az egyiken már ott is felejtette valaki a kéz- illetve lábnyomát.

Kép
deponia logo
Jul 5

Elmarad hulladékszállítás pótlása

A Pecató városrész Horhos és Karó utcájában a július 4-én elmaradt kommunális hulladék elszállítását a július 11-i begyűjtési napon pótolja a szolgáltató. Kérjük az érintettek megértését.     

Kép
mav
Jul 5

Zajos MÁV éjszakák

Július 17-én 20:00 órától 21-én 7:00 óráig zajterheléssel járó éjszakai munkavégzés miatt a biatorbágyi lakosság megértését és türelmét kéri a vasúttársaság.

Kép
díjátadás
Jul 3

Városi díjazottak

Dr. Kerkovits Gábornak Biatorbágyért kitüntetést, Dr. Radnainé Dr. Egervári Ágnesnek Biatorbágy Városért Életműdíjat adományozott 2024-ben Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testülete.