Integrált játszóeszköz, forgóhinta átadás

Biatorbágy Város Önkormányzata támogatást nyújtott a Fő téri játszótéren felállítandó, mozgáskorlátozottak (kerekesszékesek) és mozgásukban nem korlátozottak részére is használható forgóhinta beszerzésére és telepítésére. Az integrált játszóeszköz ünnepélyes használatba adása 2023. március 18-án, szombaton 10:00 órakor lesz. További információ alább.

A Biatorbágy és Környéke Mozgáskorlátozottak Egyesülete 2018 júniusában fordult először Biatorbágy Város Önkormányzatához azzal a kéréssel, hogy a képviselő-testület támogassa egy kerekesszékes hinta megvalósítását, amelyhez a szervezet egy jótékonysági koncert teljes bevételével, 456.700 Ft-nyi adománnyal tud hozzájárulni. Ekkor a testület, anyagi fedezet híján nem támogatta az elképzelést.

2020-ban a képviselő-testület tagjai az Angyalfia vásáron, majd a 2021-ben a Falu disznótorán felállított jótékonysági sátrukban gyűjtöttek adományokat a mozgáskorlátozottak javára, forraltbor, tea és egytálétel árusításával. Itt 744.000,-Ft gyűlt össze, amelyet a képviselők átadtak az egyesületnek. Sajnos az így rendelkezésre álló, immár 1.200.700,- Ft sem bizonyult elegendőnek a nemes cél megvalósításához.

A témát 2022 szeptemberében tárgyalta újra a képviselő-testület. Ezúttal az a döntés született, hogy tizenöt millió forinttal járulnak hozzá egy darab nyolc személyes forgóhinta környezetének akadálymentes kiépítéséhez és telepítéséhez a Fő téri játszótérre. A kiválasztott, úgynevezett integrált játszóeszköz az előterjesztés szövegében leírtak szerint; „annyiban különbözik a hagyományostól, hogy megteremti a feltételeket az ép, valamint a mozgáskorlátozott, látássérült, hallássérült, értelmi sérült és autista gyerekek közös játékához.” A hinta és környezete 2023. március 14-ére készült el, a megnyitóig megtörténik a műszaki tanúsítványok átadás-átvétele is.