Havi archívum

Kép
ViaBuszok
Aug 31

Forgalomkorlátozások a Kálvin téren

Elkészült a Sándor utca új burkolata, de hátra van még a járda és a Kálvin téri csatlakozás kiépítése, ezért előreláthatóan szeptember 6-án hétfőig a csomópontban további forgalomkorlátozások várhatók. A Sándor utca felújítása miatt szeptember 1-jétől 6-áig a ViaBusz mindkét irányban a Zugor utcán át közlekedik. A ViaBusz oda- és a vissza járataira egyaránt a Kálvin téri volánbusz megállóban lehet felszállni.

Kép
viabuszlogo.jpg
Aug 23

ViaBusz új menetrend

2021. szeptember 1-jétől az eddigi egyirányú helyi közösségi közlekedés ViaBuszai ellenirányban haladó járatokkal egészülnek ki. A fejlesztés lehetővé teszi, hogy a járművek a település külterületeire is eljussanak. A külterületi betétjáratok egyelőre kísérleti jelleggel – elsősorban az iskolák órarendjéhez igazodva – szolgálják ki az üdülőterületeken és a beépítésre nem szánt mezőgazdasági területeken életvitelszerűen tartózkodók igényeit. A szeptember 1-jétől érvényes menetrendet a melléklet tartalmazza. A táblázat hamarosan megjelenik a megállói táblákon, valamint a ViaBUsz honlapján is.

Kép
sztistvan.jpg
Aug 16

Szent István-nap

Augusztus 20-a Magyarország államalapításának ünnepe. Nemzeti ünnepünk helyi programja este 20.00 órakor kezdődik a Faluháznál. Részletek itt.

Kép
viabuszlogo.jpg
Aug 16

Hajnali hazajutás

A Szent István-napi ünnepre tekintettel a ViaBusz éjszakai járata ezen a héten a szombat és vasárnapi fordulói mellett már csütörtökről péntekre virradó hajnalban is közlekedik. Indulás Biatorbágyra 1.50 és 3.00 órakor az Etele térről, az 1-es villamos végállomásáról. Az utazáshoz nem kell jegyet váltani. Menettérkép itt.

Kép
biatorbagyi_korkep_2021._augusztus_cimlap.png
Aug 12

Körkép online, elektronikusan és papíron

Városunk újságja a Biatorbágyi Körkép Online változata naponta, akár óránként frissülő hírekkel szolgálja a világháló használóit, hagyományos változata szintén megjelenik elektronikus formában az interneten, valamint papírra nyomtatva eljut minden biatorbágyi háztartáshoz. A lap augusztusi számának kézbevehető, lapozható változata innen tölthető le elektronikus formában és mivel már a terjesztőkhöz került, pár napon belül landol a postaládákban.

Kép
martaszfalt.jfif
Aug 10

Martaszfaltos útitatás

A település útkezelési programján belül 2021. augusztus 10, 11-én a Katalinhegy Töhötöm utcája, majd 12, 13-án a Füzes-patak melletti Patak utca eddig murvás, kátyús felülete újul meg. A járófelületeket először kiegyenlítik, majd martaszfalt réteget terítenek rájuk, amelyet oldószeres beitatással stabilizálnak.

Kép
palosbusz.jpg
Aug 6

Pálosan szép az élet

A magyarországi pálosokról szóló rendtörténeti vándorkiállítás látható augusztus 9-én hétfőtől 12-én csütörtökig délelőtt 10 órától este 6-ig a Faluház parkolójában. A tárlatnak otthont adó busz célja, hogy útja során ne csak a katolikus, s ne csak a hívő embereket szólítsa meg, hanem mindenkit, akit érdekel a magyar múlt, a magyar történelem. Bővebb információ az eseményről itt.

Kép
60_kuka.jpg
Aug 2

Díjmentes hulladékszállítás a 85 éven felüli egyedül élőknek

A hulladékkezelési közszolgáltatási díj fizetését az önkormányzat átvállalja annak a 85. életévét betöltött egyedül élő kérelmezőnek, aki Biatorbágy város közigazgatási területén bejelentett állandó lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkezik a kérelmező bejelentett állandó lakóhelyéül, tartózkodási helyéül szolgáló ingatlanra vonatkozóan, amennyiben a kérelmező 60 literes űrtartalmú gyűjtőedényt használ és erre kötött a közszolgáltatóval szerződést, vagy külterületen megvalósuló zsákos gyűjtés esetén heti egy 60 literes zsák ürítésére. A díjfizetési mentességet írásban kell igényelni. A kérelem benyújtásához szükséges nyomtatvány a mellékletből tölthető le.

Kép
iskolakezdés illusztráció
Aug 2

Iskolakezdési támogatás

Gyermekenként 15 ezer forint iskolakezdési támogatásban részesülhetnek a szociálisan rászoruló biatorbágyi első osztályosok szülei. Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Egyes gyermekjóléti ellátásokról szóló 8/2009.(10.30) számú rendeletébe 2021 májusában emelte be az iskolakezdési támogatásról szóló rendelkezést, amely lehetővé teszi a rászoruló szülőknek a gyermekenként 15.000,-Ft támogatás folyósítását.