Havi archívum

Kép
magyar-sziv.jpg
Feb 28

Testvéri segítség, adománygyűjtés

Testvéri segítség

Biatorbágy Önkormányzata adományszámlát és adománypontot nyitott elsősorban kárpátaljai testvértelepülésünk Nagydobrony számára, amelynek lakóit különösen érzékenyen érinti az orosz-ukrán fegyveres konfliktus. Kérjük a segíteni kívánókat, hogy lehetőség szerint anyagi támogatást nyújtsanak! Az önkormányzat folyamatos kapcsolatot tart testvértelepülésünk polgármesterével Nagy Ferenccel, így az adományszámlára érkező pénz az aktuális hiánycikkek beszerzésére fordítható.

Kép
kitelepitesi_emlekmu_edited.jpg
Feb 26

Emlékezés virágokkal, koszorúkkal

A német ajkú lakosság kitelepítésének 76. évfordulóján tart megemlékezést Biatorbágy Város Német Nemzetiségi Önkormányzata és a Turwaller Stammtisch Egyesület 2022. február 27-én vasárnap. A második világháború után 1946. február 25 és 27-én több száz családot érintett településünkön is a kollektív bűnösség jegyében végrehajtott kitelepítés.

Kép
magyar-sziv.jpg
Feb 25

Testvért bajban nem hagyunk magára

Tisztelt Biatorbágyiak! Az ukrán-orosz háború újabb próbatétel elé állítja Kárpátalján élő nemzettársainkat. Magyarország kormánya Nemzetbiztonsági Operatív Törzset hozott létre, valamint rendelkezett az azonnali hatállyal alkalmazandó menedékjogi szabályokról. Az alapvető emberi szolidaritás jegyében számos hivatalos segélyezési- és karitatív szervezet, civil közösség indított gyűjtést a háborúval veszélyeztetett területeken élők részére. Biatorbágyot a kárpátaljai Nagydobronnyal összekapcsoló testvértelepülési szerződés, valamint az ennek révén kialakult személyes kapcsolatok okán különösen érinti a most kialakult fegyveres konfliktus. Ebben a rendkívüli, sokak számára sorsdöntő helyzetben testvéreinknek szükségük van együttérző segítségünkre.

Feb 25

Biatorbágyi Értéktár Bizottság 2022.03.03.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzatának Értéktár Bizottsága 2022. március 3-án (csütörtökön) 14.00 órakor ülést tart a Biatorbágyi Polgármesteri Hivatal Nagytárgyalójában amelyre tisztelettel meghívom.

Napirendi pontok:

Kép
fenyvesi.jpg
Feb 23

Elhunyt Fenyvesi Máté

Életének 88. évében elhunyt dr. Fenyvesi Máté a Ferencvárosi Torna Club legendás focistája, aranydiplomás örökös bajnoka, 76 szoros magyar válogatott. Fenyvesi doktort – ahogy a szaksajtó nevezte – egy rövid ideig Biatorbágyhoz is szoros szálak kötötték. Az 1970-es évek elején üzemi állatorvosként dolgozott a helyi termelőszövetkezetben, egyben elfogadta a Biatorbágy SE vezetőségének felkérését és ő lett a klub labdarugóinak edzője.

Kép
orokerdo_-1068x711.jpg
Feb 22

Vigyázzunk erdőinkre

Közös érdekünk, hogy erdőink a jelen és a jövő generációi számára értékek maradhassanak. A Pilisi Parkerdő Zrt. számít lakosságunk értő és felelős közreműködésére gazdálkodási tevékenysége során, amely fenntartható módszerekkel kívánja biztosítani az erdők védelmi, társadalmi és gazdasági funkcióit. Az erdőgazdálkodással összefüggő témákról – például fásítási program, illegális hulladék, zöldhulladék, belterületi vaddisznók és rókák – bővebben a parkerdő honlapján illetve a mellékletekben olvashatnak.

Kép
allo_refi.jpg
Feb 22

Beharangozó

Hivatalosan meg nem erősített információnk szerint 2022. február 22-én 12.00 órakor a Kossuth Rádió Déli Harangszó című műsorában a biai református templom harangja szólal meg. A műsor itt érhető el.

Feb 18

Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2022.02.21.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2022. február 21. 15:00 óra kezdettel rendes ülést tart a Városháza 102-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom. 

Napirend

Feb 18

Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság 2022.02.22.

   MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottsága 2022. február 22. kedden, 15 órai kezdettel munkaterv szerinti ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Feb 18

Képviselő-testületi ülés 2022.02.24

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2022. február 24. napján (csütörtökön), 15.00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Állampolgári bejelentések

A polgármester beszámolója két ülés közötti időszak eseményeiről

Napirend:

Kép
deponia_logo.jpg
Feb 10

Elakadás a hulladékszállításban

Településünk hulladékkezelője jelezte, hogy technikai okok miatt a város egyes körzeteiből a mai napon, 2022. február 10-én nem tudta elszállítani a háztartási hulladékot. A járatkimaradásért elnézést kérnek, a szállítást holnap, 2022. február 11-én, pénteken megpróbálják pótolni. 

Feb 9

Tervtanács 2022.02.10.

Kedves Tervtanácsi Tagok, Tisztelt Meghívottak!   Biatorbágy Város Önkormányzata helyi építészeti-műszaki Tervtanácsának ülését 2022. február 10-án, csütörtökön 14.00 órai kezdettel tartjuk, a Biatorbágyi Városháza emeleti nagytárgyalójában, amelyre ezúton tisztelettel meghívom.   Napirend  
Kép
biatorbagyi_korkep_2022_februar_cimlap.jpg
Feb 7

Körkép találgatások helyett

A természetes kíváncsiságból születő pletykák, találgatások helyett Biatorbágy lapja a Körkép megbízható, ellenőrzött és valósnak talált információkkal szolgálja az itt otthon élőket. Király Ferenc felelős szerkesztő többek között a település első középiskolájáról, a harminc esztendős Faluházról, a Biatorbágy hangjáról és a hazai sporttörténelmet író helyi dartsosról készült cikkeket ajánlja az olvasóknak.

Kép
tekerjitthon.jpg
Feb 5

TEKERJITTHON.HU BIATORBÁGY

A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség most építi az Országos Kerékpárosbarát Szolgáltatói Hálózatot, amelyhez csatlakozókat keresnek a Budapest-Balaton-kerékpárút által érintett településeken. A szervezők személyes találkozóra hívták városunk szolgáltatóit, állítják, hogy a Budapest – Balaton kerékpáros útvonal első nyertese Biatorbágy lehet. Az eseményt a Völgyhíd Televízió rögzítette, itt nézhető meg. A kerékpárosbarát szolgáltatásra jelentkezésről itt található részletes tájékoztató.

Kép
kupaksziv.jpg
Feb 3

Jótékonyság kupakokkal

A Nyakaskő Ifjúsági Egyesület pirosló kupakgyűjtő szívet helyeztetett el az önkormányzat épülete mellé. A kivitelezésben a városgondnokság sietett segítségükre. A fiatalok szeretnék az összegyűlt műanyagkupakok beváltásából származó összeget jótékony célra fordítani, ezért arra kérnek mindenkit, aki szívesen csatlakozna a kezdeményezéshez, hogy kupakokkal teli pakkjait pakolja a kupakgyűjtő szívbe, azaz „kupakoljon” velük.

Kép
mester_utca_buszmegallo.jpg
Feb 3

Megállóépítés megállás nélkül…

Állandóan fejlődik, új útvonalakkal bővül a 2019-ben elindított helyi ViaBusz járat. A buszok ellenirányú járatai 2021 őszén indultak el, így szükségessé vált a megállók párhuzamos párjainak kitáblázása és kiépítése. Tavaly ősz óta a következő buszmegállók készültek el: „Kishíd”, „Pipacs utca”, „Meserét Óvoda”, „Akácfa utca”, „Mester utca”, „József Attila utca”, „Csicsergő Óvoda”, „Barackvirág”, „Ritsmann Iskola”. Jelenleg kivitelezés alatt álló buszmegálló helyek: „Biai Katolikus Temető”-mindkét irány, „Csicsergő Óvoda”-ellenirány, „Hámory Imre. u.”-mindkét irány, „Juhász Gyula u.”„Szent László u.”, „Ybl Miklós sétány”, „Jókai u.”, „Füzes u.” A busz útvonalán minden megállóhelyet tábla jelez.

Kép
vaganyzari_inform.jpg
Feb 1

Vágányzári menetrend

Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy 2022. február 4/5-től 2022. március 11/12-ig éjszakánként 23:30 – 4:00-ig Budapest-Keleti – Ferencváros állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Hegyeshalom – Budapest vasútvonalon a ƭ261 vonat módosított menetrend szerint közlekedik.